На Ужгородщині злодії намагалися розжитися на краденому двохколісному транспорті

… Довгі години безцільного, здавалося б, блукання вулицями чужих населених пунктів, врешті принесли бажані результати. Два підходящих з усіх точок зору об’єкти були підібрані в Коритнянах, ще один – в обласному центрі. Залишався останній, проте найважчий етап задуманого. Після нього, вірилося, можна буде вже і відпочити, маючи в кишенях, у яких поки, образно висловлюючись, гуляв вітер, солідну суму грошей.

На Ужгородщині злодії намагалися розжитися на краденому двохколісному транспорті

Рівно о першій ночі 21-річний Олександр із Часлівець в умовленому місці  очікував на свого спільника. Через кілька хвилин з темряви вигулькнула знайома постать 23-річного Степана.

  – Вибач  за запізнення, – привітався той  за руку. – Дорогою з Концова  зустрів давнього приятеля, потрібно було дещо обговорити...

  – Все  нормально, час у нас є, однак  і затягувати не варто, -- озвався Сашко. – Он якраз хмари сховали місяць, а це нам на руку, ходімо швидше.

Через якихось двадцять хвилин парочка  з'явилася неподалік одного з  будинку в Коритнянах. Поки один, озираючись на всі боки, залишився стояти під деревом, інший легко перестрибнув через невисокий паркан на  чуже обійстя. Усього за хвилину тихий звук, схожий на зміїне шипіння,  привернув увагу того, хто залишався на чатах. Ще через мить він вже приймав, мовити б, із рук у руки, новенький скутер.

 – Чиста  робота, -- збуджено шепотів Степан, коли вони          манівцями долали шлях до наміченої раніше тихої місцевини на околиці села. – Цей тюхтій навіть двері до гаражу не здогадався зачинити...

Прикидавши двоколісний транспорт якимись хмизом і листям, злодії знову подалися в село. На цей раз, після відповідних маніпуляцій над нехитрою колодкою, що висіла на дверях підсобного приміщення іншого обійстя, до їхніх рук потрапив уже не новий велосипед.

– Згодиться  і він, -- так прокоментував черговий "трофей" один із спільників. – Ти знаєш, скільки на базарі подібний "велик" коштує? Не менше 500 гривень. Прикинь: пів "штуки" усього за кілька хвилин. Жити можна!

... Ще й не почало сутеніти, а злодійський  дует уже був на вул. Шевченка в  обласному центрі. Кілька днів тому вони випадково побачили, як якийсь чоловік, приїхавши додому на "крутому"  мопеді  марки "Вайпер", залишив  його ночувати просто неба під воротами.  Як не дивно, двоколісний транспортний засіб стояв саме там, де його і бачили попереднього разу. За мить, штовхаючи "здобич" перед собою, крадії подалися геть,           радісно підраховуючи на ходу можливі бариші лише від однієї нічної "гастролі".

Тоді  злодійчуки і здогадатися не могли, що примхлива Фортуна вже повернулася до них іншим боком і ланцюжок вдалих злочинів дуже скоро обернеться на інший, сталевий, за допомогою котрого зазвичай з'єднуються кайданки. Адже, отримавши повідомлення про скоєння цілого ряду схожих, наче краплини води, крадіжок, начальник Ужгородського райвідділу міліції Віталій Шимоняк доручив їх розкриття і розшук злочинців най-більш досвідченим оперативникам. Опитавши потерпілих і ряд мешканців Коритнян, працівники карного розшуку відразу звернули увагу на те, що в деяких свідченнях фігурували особи двох незнайомих сельчанам молодиків, які підозріло "крутилися" вулицями населеного пункту, надто пильно видивляючись навкруги.  Все інше, мовити б, стало справою міліцейської техніки. Вже через день в один і той же час зловмисники були затримані за місцем проживання у Концові та Часлівцях.  Міліція спрацювала настільки блискавично, що зловмисники ще й не встигли продати хоча б щось із краденого. Мріям не те що про великі, а хоч якісь гроші на поганеньку гулянку так і не судилося збутися. Натомість обом доводиться звикати з іншою думкою, що кілька наступних років життя доведеться провести за міцними мурами і колючим дротом карально-виправних установ.

Вісті Ужгородщини

05 листопада 2010р.

Теги: злодій, скутер, велосипед, міліція

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини