Олександр Солонтай звернувся у міську ТВК з проханням здійснення перерахунку голосів

Представник ВО «Батьківщина», кандидат в депутати до Закарпатської обласної ради, а також провідний експерт Інституту Політичної Освіти, Олександр Солонтай, розповів журналістам, що вимагатиме перерахунку голосів по мажоритарному округу №9 (м.Ужгород), де його випередила представниця опозиційної партії «Єдиний Центр» Мирослава Каламуняк всього на 79 голосів.

Олександр Солонтай звернувся у міську ТВК з проханням здійснення перерахунку голосів

Окрім того, Олександр Солонтай висловив свої думки з приводу чесності та прозорості виборів. Він вважає, що усюди мав місце підкуп, правоохоронних органів не існувало і основна боротьба точилася між тими хто більше агітував та тими, хто більше заплатив. Саме так, на думку пана Олександра, сталося і по його округу.

Ви впевнені у чесності і прозорості підрахунків ?

- (сміється – авт.). Я впевнений у прозорому підкупі! Чесністю тут і не пахне. Було змагання кандидатів в депутати: хтось більше агітував, а хтось більше купував. До прикладу, я йшов від партії "Батьківщина" і в нас був конкурент, – Мирослава Каламуняк, яка йшла від "Єдиного Центру". Вона не проводила якоїсь великої агітації,  не зустрічалася з виборцями, не проводила "дворових" зустрічей, не вивчала проблеми мешканців будинків, але вона наклеїла декілька зовнішніх біл-бордів, а в той час пішла масова купівля голосів представниками команд-мажоритарників у міську раду. І чітко видно: там, де команди мажоритарників у міську раду здійснювали підкуп виборців від партії "Єдиний Центр", - усюди є відрив та перемога кандидата і, відповідно, в загальному результаті вийшла перемога кандидата від "ЄЦу" і партії "Єдиний Центр". Така тенденція, як в нашому місті, спостерігалася і по всій області. Гроші зробили вибори, а не агітація. Зневірений виборець, котрий не довіряє нікому з політичних сил повівся на ці 100-300 гривень.

 Чи змиритеся з поразкою ?

- Звичайно, що ні. Потрібне обов'язкове оприлюднення цих фактів, обов'язковий контроль за тими, кого обрали, обов'язкове висвітлення їхньої роботи.

 Звернетеся з проханням перерахунку голосів по тому округу, за яким йшли ви?

 - Я вже звернувся у міську ТВК з проханням здійснення перерахунок.

 Чому ж нечесні технології на цих виборах не помічали працівники правоохоронних органів?

 - Ну, це з двох причин. По-перше: міліція і правоохоронні органи, СБУ, прокуратура і обласна державна адміністрація – некваліфіковані і непрофесійні. Вони не знають, що з цим робити. Друга причина – у них не було політичної волі. Вони дружать з представниками цієї бізнесової групи, яка займалася купівлею голосів, і, не дарма, в Закарпатській обласній раді, коаліція – "Партія Регіонів" і "Єдиний Центр". Тому не дивно, що вчорашні партнери "Єдиного Центру" не змогли сьогодні своїм опонентам – представникам "ЄЦу", перешкодити. Вони не могли вибрати, що важливіше: міжлюдські відносини чи законність і правопорядок в нашій державі. В результаті – фальсифікації вилізли на перший план і діюча влада недооцінила масштаб цих фальсифікацій і підкупу. Результат – та партія, яка повинна була узяти перше місце, а це - "Партія Регіонів", стала другою. А партія, яка мала отримати не більш, ніж четверте чи п`яте місце, котра ледве долала необхідний відсотковий бар`єр, раптом стає першою.

 В чому ж причина, що люди продають свій голос та беруть гроші?

 - Вина в тому таких політиків, як я і всіх інших моїх колег. Ми у цьому винні. Ми своєю роботою не переконали виборця у тому, що нам варто довіряти, що з нами потрібно співпрацювати. Тому в наступні роки наше завдання полягатиме в тому, аби переконати виборця своїми справами і своєю роботою в тому, що слід голосувати совісно, робити свідомий вибір.

 Чому ж люди, які узяли гроші голосують саме за тих, кого їм запропонували ?

 - Ні, не обов`язково. Як показують результати: дуже часто рівень між підкупом і кількістю закинутих бюлетенів, за той же "Єдиний Центр", інколи вдвічі чи втричі менша. Багато виборців все-таки свідомі і розуміють, що якщо узяли гроші від якоїсь політичної сили чи кандидата, то можна голосувати за кого завгодно, але тільки не за цю партію.

 Наступні вибори теж будуть змаганням: хто більше заплатить ?

 - Є така проблема. Це відбудеться в тому випадку, якщо ті, що зараз програли вибори, замість того, аби працювати, - вирішать, що усі кому їх опоненти давали гроші, проголосували "правильно". Але насправді, з тих 27 %, які проголосували за ЄЦ, продали голоси далеко не всі. Потрібно зрозуміти, що великий відсоток з них – робили свідомий вибір, не продавали свої голоси.

02 листопада 2010р.

Теги: Солонтай, виборип, голоси, ТВК

Коментарі

дежи 2010-11-03 / 22:59:00
молчал би ти ember бо усрался ти со свими мадярами, што за копейки продалиса балогам. твои мадяри жадне чем ромы.

Fredy 2010-11-03 / 01:09:00
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! У Мукачеві 04 листопада о 16-00 буде проведено мітинг всіх політичних партій та громадських організацій (крім ЄЦ) проти небувалих фальсифікацій, які відбулися 31 жовтня на виборах в місцеві ради. Просимо всіх зацікавлених звязатися з своїми осередками в м. Мукачево та уточнити інформацію стосовно даного заходу. Керівництво держави в курсі подій, але без нашого з Вами активного втручання ситуацію змінити не вдасться. Не перетворюймось у графство балоги, тому що комусь не хватило 100 грн. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-11-02 / 23:01:00
http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-74915-Buv-na-zasidanni-TVK-prosiat-dokazy-dlia-pererakhunku

Урзус 2010-11-02 / 22:53:00
Так, пане Сорри, берегівські мадяри мало що масово повіддавали голоси ЄЦам (дехто навіть усього по 50 грн, по селах), але й полінилися проголосувати на місцевому "референдумі" за перейменування Берегова в Берегсас. Так порожні бланки й покидали в урни. Бо за ЄЦ була інструкція голосувати (проплачена), а за перейменування - не було.

Чим далі, тим більше я переконуюсь, що рівні права для всіх на голосування - хибна соціялістична утопія. Обиватель, який продає свій голос, не має право називатись громадянином.

сорри 2010-11-02 / 20:40:00
Пане ембер,

ви забули тільки сказати, що ваші любі угорці продалися точно так само, тим самим і за ту саму ціну - на Берегівщині та Ужгородщині також переміг Єдиний Центр... :)

ember 2010-11-02 / 20:27:00
S, 02.11.2010 20:16
Оці так звані українці, які за 150 гривень (фактично два рази сходити в магазин) продали свою батьківщину і своє майбутнє. І пішли собі довольні що заробили 150 гривень. А вже через два тижня самі будуть сидіти на кухні і розказувати один одному що все стало дорого, то підняли і то. Такі, сякі...

А Солонтай правильно сказав. Навіщо балогам і погорєловим тепер щось робити? А потім чеерз п’ять років звітувати що вони зробили то і то. Просто через п’ять років знову цим ідіотам швирнуть кістку у 150 гривень і ті знову за них проголосують. А поті знову будуть сидіти на лавочці і горланити що все стало дорого....

Ty prav pochti na 100 protsentov. Oshibaeshsja toljko v odnom: 150 griven eto fakticheski raz (!) pojti v magazin (-:

S 2010-11-02 / 20:16:00
Оці так звані українці, які за 150 гривень (фактично два рази сходити в магазин) продали свою батьківщину і своє майбутнє. І пішли собі довольні що заробили 150 гривень. А вже через два тижня самі будуть сидіти на кухні і розказувати один одному що все стало дорого, то підняли і то. Такі, сякі...

А Солонтай правильно сказав. Навіщо балогам і погорєловим тепер щось робити? А потім чеерз п’ять років звітувати що вони зробили то і то. Просто через п’ять років знову цим ідіотам швирнуть кістку у 150 гривень і ті знову за них проголосують. А поті знову будуть сидіти на лавочці і горланити що все стало дорого....

Уважний 2010-11-02 / 18:22:00
Кукай ни: твоя "глиба" то обтерлася: до 2005 -об обрізаних, після - об помаранч, зараз, об єцаних. А кідь треба буде - і в ПРодасться. Солонтай хоч пессі буди не ладить, зате свої переконання у 2004-му і в буцигарні не міняв.

кукер 2010-11-02 / 18:05:00
Згоден з перерахунком. Не може така "глиба",як Каламунячка випередити смолавого "помаранчевого комсомольця" лише на 79 голосів. Він за життя буди собачьої не збив, горлопанив лише все своє життя.

Мангуст 2010-11-02 / 17:54:00
Згідний з Олександром. Наступні 5 років, ужгородців позбавлено права скаржитися на життя, оскільки це право дешево, але справедливо куплене. З великою кількістю городян (достатньою, щоб вважати їх надійним "електоральним" полем) чесно розрахувалися 150-300 гривень! Тож надалі нарікати на погане життя з їх боку - не справедливо! Не вправі ужгородці потім заявляти конкретному депутату: "Я за Вас голосував!" Тому, що його голос оплочено!

Уважний 2010-11-02 / 17:52:00
Вас що більше хвилює, крадіжка голосів на виборах, чи інформації? Як на мене, Солонтай є лише вдячний закарпаття онлайн за передрук, а ви спеціально заговорюєте проблему. Ви скажіть, чи поділяєте думку Солонтая про те, "що фальсифікації вилізли на перший план і діюча влада недооцінила масштаб цих фальсифікацій і підкупу. Результат – та партія, яка повинна була узяти перше місце, а це - "Партія Регіонів", стала другою. А партія, яка мала отримати не більш, ніж четверте чи п`яте місце, котра ледве долала необхідний відсотковий бар`єр, раптом стає першою." ?

Богдан 2010-11-02 / 16:13:00
Скоро закарпаття онлайн повністю втратить повагу....

Брюс 2010-11-02 / 16:11:00
Уся робота Закарпаття онлайн - це контрол це, контрол ве !

Брюс 2010-11-02 / 16:10:00
Да, так мали би совість і підписували як слід. Більшість цікавих матеріалів вони беруть від Karpatnews.in.ua і не підписують. !!!!!!!!!

Андрій 2010-11-02 / 16:02:00
Не треба тоді писати їм про те, що вони найякісніший сайт, якщо вони тупо тирять чужі матеріали. А самим слабо щось цікаве подати?

йцукен 2010-11-02 / 16:00:00
Мало перепочинь, Сашику ))

Лео 2010-11-02 / 15:56:00
Ця інформація узята із сайту Karpatnews.in.ua

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 11
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини