Мер Ужгорода Ратушняк веде підпільну війну проти "губернатора" Закарпаття Ледиди?

У суботньому номері «Дзеркала тижня» розміщений об’ємний аналітичний матеріал, присвячений голові Закарпатської ОДА Олександру Ледиді.

Мер Ужгорода Ратушняк веде підпільну війну проти "губернатора" Закарпаття Ледиди?

Лейтмотив статті такий: Ледида не справляється зі своєю роботою, більшості в обласній раді немає, сформувати її за наслідками виборів він не зможе. На перший погляд, здається, немов критикується Єдиний Центр, – однак насправді, показується, що через слабкість Ледиди Єдиний Центр має шанси на перемогу. "Губернатору" також закидається, що він навіть не в змозі скористатись адмінресурсом.

Ніби звичайна стаття. Проте, дивує її поява саме напередодні виборів. Підозри викликає і анонсування публікації за день до виходу газети на сайті "Дзеркала тижня". Анонси статей там, як правило, не робляться. Тим більше анонс звичайної статті, яка в самому номері зайняла далеко не центральне місце.

Для анонсу було вибрано псевдосенсаційний заголовок: "Губернатора" Ледиду знімають з посади" – і лише далі розшифровувалося, що з посади його знімають в разі програшу на виборах. А це вже псевдосенсація – адже така умова поставлена і всім іншим "губернаторам" в Україні (окрім, хіба що, Галичини). Але автор статті подає це як якусь особливо цінну інсайдерську інформацію. Одразу ж ця псевдосенсація була ретрансльована в теленовинах. Вартість розміщення такого іміджевого матеріалу в пресі, інтернеті та на телебаченні є недешевою – тим більше, напередодні виборів.

Зрозуміло, що такий матеріал є замовним і спрямований проти голови ОДА О. Ледиди. Нескладно зрозуміти, хто виступає замовником. Адже автор матеріалу вже багато років пов'язаний з міським головою Ратушняком, робоче місце автора цієї псевдосенсації – в редакції газети "РІО", де він і друкує більшість своїх статей.

Ужгородський мер відомий своїм маніакальним бажанням отримати "губернаторську" посаду. У 2005 р. вона дісталася Балозі. У 2010 р. Сергій Миколайович сподівався на перемогу Тимошенко, яка в обмін на його технічне кандидатство на пост президента, обіцяла йому "губернаторське" крісло.

Призначення ж Ледиди ще більше загострило бажання Ратушняка очолити область. Адже він завжди зневажливо висловлювався про теперішнього голову ОДА, і призначення Олександра Олександровича сильно вразило самолюбство мера. Ще з весни його оточення почало розносити по місту чутки, що Ледида не справиться з роботою і незабаром його знімуть – тоді "губернатором" стане Ратушняк. Зрозуміло,що це було озвучення розмов і сподівань Ратушняка.

У цій ситуації меру слід сподіватись тільки на те, що Ледида не зможе сформувати більшість у новій облраді. Саме тому Ратушняк і намагається вбити клин між Кеменяшем і Ледидою – адже саме коаліція з "Батьківщиною" може забезпечити Ледиді більшість в облраді. І саме поразка Ледиди на місцевих виборах дозволить Ратушняку вести в Києві переговори про своє призначення "губернатором". Аргументи у нього будуть залізні: адже, крім Ледиди, ПР не має інших публічних осіб в області.

Тому стає зрозумілою потреба Сергія Миколайовича в обов'язковій перемозі на виборах мера – тільки це дасть Ратушняку публічний доказ його популярності. Програвши вибори, Ратушняк ніяк не зможе претендувати в Києві на призначення "губернатором": "збиті льотчики" там нікому не потрібні.

Тож завдання у Ратушняка подвійно складне: для реалізації своїх планів йому потрібна і перемога, і поразка: перемога своя – на виборах мера, поразка Ледиди – на виборах в обласну раду.

А ґрунт для цього він почав готувати вже тепер – розміщуючи в київських ЗМІ через своїх журналістів замовні матеріали, спрямовані проти голови ОДА  Олександра Ледиди.

Василь Сочка

24 жовтня 2010р.

Теги: Ратушняк, Ледида, вибори

Коментарі

2010-10-26 / 19:30:00
Помирають бомжі -
Харчі подорожали, не викидаються з сміттям.
Голосуйте за партії влади!

За одно.. за одно... Ладида від Ратушняка через Феера дістав 300000 долларів американських! Ось така ціна ужгородців у розімінні бандита і корупціонера.. 2010-10-26 / 10:59:00
.

Ледида і Рата в союзі? 2010-10-26 / 09:42:00
цікавим є той факт, що Ледида незважаючи на те, що Партія регіонів підтримала Приходька на посаду мера, так офіційно цього і не оголосив, а різними способами втікав від відповіді на це питання. Чи не дивно? Можливо Рата і Ледида за одно? Страхується?

Микола Староста (Жалива) 2010-10-25 / 11:08:00
За словами Балоги, для того щоб провести місцеві вибори якісно "потрібно не меньше 15-20 мільйонів гривень".
Про це заявив лідер "Єдиного центру" Віктор Балога в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.
За його словами, 60% фінансування виборчої кампанії це ресурси на місцях: "Партійні організації самі себе забезпечують".
"Друге, це народні депутати Петьовка, Полянчич, Балога. Ми незалежно себе ведемо. Але цього достатньо для того аби бути представленими на виборах 31 жовтня".

Зігфрід 2010-10-25 / 10:22:00
Це ж треба так усе перевернути з ніг на голову! Подивіться РІО - Галас взагалі не друкує там аналітичних матеріалів із "Дзеркала", тільки всяку дурню про аферистів, сектантів і т.д. Зате його "дзеркальні" матеріали регулярно публікує "ЄЦівське" Закарпаття.онлайн. Так само й цей матеріал - він не вийшов у жодній із ратівських газет чи сайтів. Почитайте уважно "Задачу для губернатора" в оригіналі й побачите, що ця стаття вигідна тільки Балозі, бо ставить його з його слабенькою партією в один ряд із Ледидою щодо можливості сформувати більшість в облраді. Балога статтю й замовив, тому така увага до неї на його сайті. А пасаж про Чалого - щоб запудрити мізки. Це ж зрозуміло...

Оксана 2010-10-25 / 09:47:00
Цей мерседес йому привезла родина Панових, за контрабандні гроші, держномер АО 0010Ам

Фаіна 2010-10-25 / 00:44:00
По місту ходять чутки,мовби Голова Ужгородськоі ТВК пан Боричевський замовив собі авто "Мерседес" за 100 тис.баксів.Звідки гроші у пенсіонера на виборах ? .Є робота держфінмоніторінгу та іншим правоохоронцям.!

ПР 2010-10-24 / 21:00:00
Что скушать нашего в Одессе не могут, никто ничего не сможет сделать!!

ПР имеет в руках всю полноту власти, пусть только кто дернется, зразу забудем за него, примеров больше чем достаточно, кто метит на место Санича так это Ризак, а тогда для Балог будет полный писец.
Балоги просто не знают сколько Саныч сделал чтоб их не епал Русин, а МВД знает все грешки Балог.

сорри 2010-10-24 / 20:51:00
Аналитик, 24.10.2010 19:54
Рата будет рад если останется мером, а губернатором ему точно не грозит.(с)
Пан Ратушняк у всі часи хотів бути губернатором, і ваші мантри, пане Аналітик, на це його хотіння навряд чи вплинуть. І логіка в цій статті є: знявши Ледиду за програш виборів, Янукович шукатиме найрейтинговішого політика на крісло губернатора. Зрозуміло, що це буде не Балога. І це знає пан Ратушняк. Тому цілком можливо, що він діє за саме такою логікою. Принаймні. якщо зараз його шанси на губернаторство нульові, то у випадку такого розвитку подій вони би, щонайменше, перестали би бути нульовими. Такщо, розв'язавши таку гру, він, принаймні, нічого не втрачає...

ПР, 24.10.2010 20:08
...все равно у власти останутся регионалы, но пришлют сюда губернатора с Донецка...

Ну, у випадку губернатора з Донецька це був би крах регіональної влади на Закарпатті. Закарпаття не винесло би чужорідного губернатора. Його з'їдали би всі політики і політсили краю. І, засновуючись на локал-патріотизмі закарпатців, з'їли би дуже швидко... :)

«ДТ» 2010-10-24 / 20:21:00
"З 2004 р. «ДТ» неодноразово писало про кримінального авторитета В.Паульо, більше відомого за прізвиськом Чалий. Який був прямо причетний до розгрому дільниць на сумнозвісних повторних виборах мера Мукачевого, побиття народних депутатів, котрі захищали В.Балогу, до подій на ужгородському стадіоні «Авангард» під час передостанніх президентських виборів та побиття студентів-агітаторів В.Ющенка у Сваляві (за останній епізод В.Паульо отримав чергову судимість). У часи, коли областю керував І.Різак, з іменем Чалого (що був радником губернатора) пов’язували найбрудніші виборчі технології, які коли-небудь використовувалися в українській політиці: злиття влади з криміналітетом, залякування виборців, насилля щодо представників опозиції. Тепер Чалий балотується в Мукачівську районну раду від «ЄЦ», а балогівська преса розповідає, які гарні гойдалки він подарував сільському дитсадку і як чуйно ставиться до діток. Такий підбір команди «ЄЦу» можна б назвати вершиною цинізму, однак той, хто уважно стежить за діяльністю В.Балоги, підтвердить — нічого особливого в цьому немає, все цілком прогнозовано й закономірно… Що Балога КРИМІНАЛ!

миша 2010-10-24 / 20:13:00
Та оце, треба все не так! Треба, щоб вони домовились миж собою, як свои, мисни, про 50% на 50%. Губернаторство – выддайте голубим, а руль вид облради ЕЦу. Треба ж дивитись, як Наполеон, в перспективу.
Ну, отримають беспощадну перемогу голуби, а тут з Януковича випаде бзик и вин визьме та нанажене в область своих донецьких, тоди будемо ми вси на зони. И губернаторська власть и облрада будуть пид донецькими.
Треба просто зробить ось так -- хто народився у нечотний день – голосуй за голубих, а в чотний день - за ецов.
Паскудни и ти и други. А природа требуэ ривноваги.

ПР 2010-10-24 / 20:08:00
Балоги рубают сук на котором сидят, все равно у власти останутся регионалы, но пришлют сюда губернатора с Донецка, тогда им точно будет, кардык.

БЕРЕГИТЕ АЛЕКСАНДРА ЛЕДИДУ КАК "ЗЕНИЦУ ГЛАЗА" ..

Аналитик 2010-10-24 / 19:54:00
Рата будет рад если останется мером, а губернатором ему точно не грозит.
Тем более что он уже "лизал" подошвы у Ледиды.

Демократия 2010-10-24 / 19:50:00
Всё четко срисовано, только вместо Раты нужно поставить фамилию Балоги. Не ужели автор этой заметки думает что в ОДА сидят "придурки" которые не понимают кто метит на место Саныча-- БАЛОГА!!

читачка 2010-10-24 / 19:32:00
нє, ну зрозуміло, що в Ужгороді перемогу до рад бере Батьківщина...
і Ледиду за це по голові не погладять...

але як відставка СанСанича допоможе стати губернатором Раті? кому в Києві потрібен ТАКИЙ, та ще й некерований голова ОДА?!

ember 2010-10-24 / 18:07:00
А ґрунт для цього він почав готувати вже тепер – розміщуючи в київських ЗМІ через своїх журналістів замовні матеріали, спрямовані проти голови ОДА Олександра Ледиди.

Blin, i konju jasno, shto Sochkina stattja tozhe zamovna. Skoree vsevo Pogorelovym!

87654 2010-10-24 / 17:55:00
це ще весною було ясно, коли рата ледиді в друзі набивався

бодя 2010-10-24 / 17:51:00
нє, ну то, що рата на губернатора мітить, то точно

местный 2010-10-24 / 17:49:00
предвыборная борьба в стиле: "підпільна війна: всi проти всiх"...

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини