Вадим Карасьов в Ужгороді: ЄЦ має серйозні шанси на перемогу в кожній області

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція одного з лідерів партії Єдиний Центр, відомого українського політолога Вадима Карасьова.

Вадим Карасьов в Ужгороді: ЄЦ має серйозні шанси на перемогу в кожній області

За його словами, нинішні вибори до місцевих рад є унікальними в тому плані, що вперше розведені з парламентськими. "Якщо раніше партії всю увагу фокусували на кампанії до Верховної Ради, а місцеві вибори залишалися поза їхньою увагою, то нині ситуація змінилася. Це перші вибори після президентських і вони є складовою загального транзиту влади і транзиту політичного режиму", -- наголосив під час прес-конференції Вадим Карасьов.

На думку пана Карасьова, вибори, що відбудуться 31 жовтня, Партія Регіонів хоче використати для того, щоб закріпити свою владу саме на місцях, перетворитися на партію влади. Особливо в тих регіонах, де у "регіоналів" немає довіри.
 "Для ПР важливо створити нову партійну систему в областях, аби домінувати. Для цього вони або намагатимуться всіма методами, в тому числі, а можливо, і в основному незаконними, здобути більшість, або ж створюватимуть коаліції в радах з іншими політичними силами", -- пояснив Карасьов.

 В цьому плані, за словами політолога, політичний процес на Закарпатті мало відрізняється від подій в інших областях. У нашому краї так само задіюють адмінресурс, тиснуть на конкурентів, залякують лікарів, директорів шкіл, ректорів, змушуючи їх переходити на бік регіоналів, знімати свої кандидатури, або принаймні зберігати нейтралітет.

"Задум Партії регіонів полягає в тому, щоб штучними методами підняти рейтинг радикальних нео-національних сил, таких як партія Тягнибока. Робиться це для того, щоб ослабити націонал-демократичні сили і в майбутньому створити в парламенті двополюсну систему, де б один полюс займали регіонали з мовчазними союзниками (Литвин, комуністи, Тігіпко), а інший — націонал-радикали, на тлі яких ПР виглядатиме респектабельною  партією з ліберальним фасадом, -- вважає Вадим Карасьов. -- На нинішніх виборах вирішується питання майбутньої партійної конфігурації в Україні, щоб на майбутніх парламентських виборах розіграти модель вибору меншого зла".
Щодо перспектив на виборах Єдиного Центру, то політолог стверджує, що серйозні шанси в партії є в кожній області. Тому що з часу створення Єдиний Центр прагнув розвиватися, як загальноукраїнська політична сила, а не як  нішова партія, орієнтована на якусь одну частину країни чи вузькоідеологічну позицію.  "Єдиний Центр - партія усієї України, партія перспективи, бо йде до людей і діє для людей", --каже Карасьов. Однак шанси на успіх були б кращими, якби на самому початку демократичні сили об'єдналися та йшли на вибори разом.
 
"Ми пропонували об'єднання всім лідерам демократичних змін, не наполягаючи на тому, що об'єднуватися потрібно саме на бренді Єдиного Центру. На жаль, нині всі лідери цих партій вважають, що демократичні сили мають об'єднатися саме навколо їхніх прізвищ. Гадаю, їх чекає розчарування", -- відзначив Карасьов.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо того, як він, політолог, людина, яка завжди була зовні процесу, почуває себе у ролі політика, тобто всередині процесу, Вадим Карасьов зазначив: різниця у тому, що політолог лише аналізує, але не впливає на процеси, а політик і аналізує, і має можливість впливати.

19 жовтня 2010р.

Теги: Карасьов, Єдиний Центр, вибори

Коментарі

Без ГМО 2010-10-20 / 10:36:00
Тарас Стецьків у Львові повторив ту саму мантру про свободівців, що й цей "політолог", що може означати тільки одне - почалася масштабна піар-кампанія очорнення і дисткредитації цієї політичної сили...

жахи 2010-10-20 / 08:45:00
оцей бомж з опухшим выд горылки обличчям - полытолог?

Гайналь 2010-10-19 / 22:14:00
В звязку з тим, що Карасьов є членом ЄЦ, він не може називати себе політологом, хіба придворним політологом царька Балоги.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини