Голова Закарпатської облради вів зустрівся з професором кафедри християнської етики Університету Людвіга Максиміліана (ФРН)

Вчора, 18 жовтня, голова Закарпатської облради Михайло Кічковский провів зустріч із почесним доктором УжНУ, професором кафедри християнської етики Університету Людвіга Максиміліана (ФРН) професором Маркусом Фогтом.

Голова Закарпатської облради вів зустрівся з професором кафедри християнської етики Університету Людвіга Максиміліана (ФРН)

У зустрічі також взяли участь радник голови облради Іван Діус, завідувач кафедри екології та охорони навколишнього середовища хімічного факультету Ужгородського національного університету, доктор хімічних наук Степан Чундак, директор зоомузею УжНУ Олександр Бокотей, ректор Пряшівського університету, професор Рене Матлович та Почесний консул України в Словацькій Республіці Станіслав Обіцький.

На даний момент під безпосереднім керівництвом проф. Маркуса Фогта реалізовується проект "Екологічна освіта: Відповідальність за Створіння і збалансоване виробництво енергії в Україні", до якого залучені і провідні викладачі та науковці Ужгородського національного університету. За сприяння проф. Маркуса Фогта науковці України освоюють сучасні методики у галузі екологічного богослів'я, християнської етики, нових наукових напрямів, які тільки починають розвиватися в Україні і Східній Європі загалом.

Як фахівець світового рівня по християнській екологічній етиці, екології людини, використанню природних ресурсів для сталого розвитку професор Маркус Фогт сприяє розвитку української науки в багатьох галузях та інтеграції її в європейську наукову систему. Він забезпечує навчання, стажування, доступ до новітніх інформаційних технологій наших студентів та науковців. Активно допомагає становленню і професійному росту як окремих науковців, так і наукових колективів України в галузях екології, філософії і ін. Ініціює розбудову міждержавних (україно-німецьких) зв'язків в галузях освіти, науки і екологічного виховання зокрема.

Маркус Фогт розповів про те, що йому близькі питання сталого розвитку довкілля, оскільки працює у галузі християнської етики саме в цьому контексті. Водночас керує Інформаційним центром "Церква й навколишнє середовище"., є членом багатьох клерикальних та наукових об'єднань, а у федеральному комітеті Баварії є керівником робочої групи "Робота-економіка- навколишнє середовище". Основними напрямками наукової роботи професора є соціально-філософські основи етики, екологічна етика, економічна етика та соціальна політика тощо.

Починаючи з 2000 року за сприяння пана Маркуса було здійснено ряд ініціатив, відповідно до яких десятки студентів та викладачів УжНУ мали можливість відвідати провідні наукові установи і навчальні заклади а також взяти участь у багатьох міжнародних науково-практичних конференціях з питань навколишнього середовища.

На завершення зустрічі, її учасники висловили сподівання щодо необхідності зміцнення подальшої співпраці в галузі екології, вжиття відповідних заходів для того, щоб забезпечувати високий рівень охорони та сталого використання природних та напівприродних середовищ існування, їхню цілісність і взаємозв'язок. Заради життя на Землі.

Прес-служба Закарпатської облради

19 жовтня 2010р.

Теги: християнська етика, університет, Кічковський

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини