Володимир Чубірко: Єдиний Центр готовий до того, що вибори в Ужгороді будуть брудними

Сьогодні в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: «Ужгород: виборчі бої без правил». Ситуацію, що склалася на політичному полі обласного центру за 2 тижні до виборів, прокоментував депутат Закарпатської обласної ради, член партії Єдиний Центр Володимир Чубірко.

Володимир Чубірко: Єдиний  Центр готовий  до того, що вибори в Ужгороді будуть брудними

Володимир Чубірко зауважив, що Ужгород нелегко переживає виборчий процес. За останні дні у місті  посилилося застосування чорних піар-технологій: невідомі підкидають похоронні вінки членам міської ТВК, обклеюють наліпками біл-борди окремих політичних сил.
 
"Я не суб'єкт виборчого процесу в Ужгороді, не йду на вибори по обласному центру, але я ужгородець і мені дуже неприємно, що стільки бруду виливається на жителів нашого міста. Усі політичні партії, кандидати декларують, що хочуть зробити Ужгород гарним, чистим містом, вирішити усі численні проблеми, які є нині. Я зустрічаюся з цими людьми і переконую: треба поводитися так, щоб після завершення виборів ми могли потиснути один одному руки і разом працювати на розвиток обласного центру, -- заявив Володимир Чубірко. -- Команда Єдиного Центру в Ужгороді — це ужгородці, які згуртувалися, щоб врятувати і відродити місто. Взяти будь-яке прізвище: Володимир Смоланка, Юрій Переста, Мирослава Каламуняк, Михайло Мегеш — основні принципи цих людей — чесність і порядність. Ми готові, що на нас виллють весь бруд, будемо жорстко реагувати, але будемо діяти виключно за законом і дійдемо до кінця".
 
 За останні роки, за словами Володимира Чубірка, команда Єдиного Центру чимало зробила для ужгородців: це і відкриття кращого на всій Західній Україні, забезпеченого сучасним обладнанням стоматологічного факультету, інфекційної лікарні, щойно відкрита  університетська бібліотека тощо. "Я як депутат допомагаю ЗОШ №1 та дитячому садочку №19. Якби кожен  депутат взяв шефство над садочком і школою, ми мали б упорядковані всі заклади освіти",-- підкреслив Володимир Чубірко.

Натомість чинний мер, за словами депутата обласної ради, продавши усю нерухомість в Ужгороді та земельні ділянки довкола міста, оголошує перед виборами, що він зробив дуже багато. Один з "великих подвигів" — забезпечив в одній частині Ужгорода цілодобову подачу води. "У тій частині міста — приватні будинки, і воду люди організували собі самі,-- каже Володимир Чубірко. – Крім того, міська влада абсолютно дистанціювалась від вирішення питань забезпечення газом населення, у той час як в інших містах таких проблем немає. Газопостачання — це зона відповідальності виключно міського голови. І даючи дозволи на встановлення індивідуального опалення, від'єднання від тепломережі, міська рада повинна була вирішити питання потужності, справності підвідних, у тому числі внутрішньобудинкових, мереж. Адже від центрального теплопостачання відмовились мільйони людей по всій Україні, тисячі споживачів Закарпаття, але ніде немає відключень від газу цілих багатоповерхівок, на тижні і місяці, як це є в Ужгороді. Наше місто також єдиний обласний центр, єдиний населений пункт в краї, де за групи продовженого дня треба платити батькам. Парадокс: обласні депутати готові були виділити 15 мільйонів гривень на спорудження в Ужгороді ще однієї школи — міська рада не відгукнулася на цю ініціативу і не виділила земельну ділянку; пропонували фінансування на оновлення реабілітаційного центру дитячої міської лікарні — в результаті тільки звільнили з посади головного лікаря закладу, яка "посміла" показати депутатам і журналістам плісняві стіни, в яких "оздоровлюють" дітей зараз".
 
"Єдиний діючий басейн в Ужгороді сьогодні — на території "555". "Спартак" -- зруйновано, його продають частинами. Не зважаючи на те, що ділити цілісні спортивні комплекси заборонено. Тим часом мер розповідає про якісь мега-проекти плаваючих аквапарків, нарікає, що хтось не дав йому втілити багато задумів. Проте чомусь ніяка протидія не завадила Ратушняку продати знакові для будь-якого ужгородця об'єкти, які визначали його обличчя — приміщення аптеки №1, магазину "Абетка", санепідемстанції на набережній Ужа та інші. Хіба кошти за ці об'єкти були вкладені у розвиток міста?,-- каже Володимир Чубірко.--  Сергій  Ратушняк, йдучи на вибори, проголошував 8 пунктів своєї програми, обіцяв відремонтувати ліфти, очистити місто. Жоден з пунктів не виконано. При цьому він ще й цинічно ставиться до ужгородців, обзиває їх свинями, може вдарити будь-кого просто на вулиці. І ще сподівається здобути довіру жителів міста, аби продовжувати знищувати місто".
 
За словами  Володимира Чубірка, ужгородці повинні зрозуміти, що вибір чинної міської влади на кілька наступних років повністю залежить від них. "Завдання усіх політичних сил-- відбудова Ужгорода після "2-го монголо-татарського ярма". Бо інакше, наголошує Володимир Чубірко, -- буде третє. Нинішній міській владі потрібна війна, бо на війні заробляються гроші, причому, заробляються на звичайних ужгородцях".
 
Володимир Чубірко закликав жителів міста розумно визначитися з вибором, а усі політичні сили об'єднатися і відродити Ужгород.

18 жовтня 2010р.

Теги: Чубірко, вибори, Єдиний Центр

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини