Мер Ужгорода Сергій Ратушняк: "Генерал Максимов — наклепник і брехун"

Ужгородський міський голова Сергій Ратушняк прокоментував вчорашні закиди керівника закарпатської міліції Віталія Максимова стосовно нього.

Мер Ужгорода Сергій Ратушняк: "Генерал Максимов — наклепник і брехун"  “Перше: він розповсюдив брехню, ніби є якісь розкрадання по комунальній власності. Він наклепник і брехун — офіційно заявляю. Бо він не може підмінювати собою суд. Я вже не кажу, що не було жодної перевірки ні КРУ, ні податкової, де б ці висновки хоч гіпотетично, як проект, лягли на папір. Друге: “Ужгородтеплокомуненерго” — підприємство пана Погорєлова, яке збанкрутувало. А він зараз також працює у команді Балоги. Третє. Він привіз сюди собі першого заступника, заступника по кадрах, керівника ДАІ разом із власним водієм у офіцерських погонах, свого керівника УБОЗу. Це все тернопільські кадри. Ви знаєте, які приміром в ДАІ доведені суми по інкасації. Щодо УБОЗу: тільки за тиждень я отримав шість листів з приводу запуску в експлуатацію супермаркетів “Велика кишеня”, “Сільпо”, “Дастор”, “Вопак”. Але там нема комплексу “Барви”, де засновником — жінки Петьовки і Балоги. Тобто зрозуміло — УБОЗ знищує конкурентів, створює їм проблеми, бо в “Барви” нема покупців. В Ужгороді покупців у них і не буде, бо жоден поважаючий себе ужгородець не піде підтримувати бюджет клану Балоги. Четверте. Факт дивовижного вбивства в Мукачеві цими днями, яке вже переведено в ранг самогубства.
І останній фрагмент: Максимов каже, що був в Тернополі, в Чернівцях у мами, але вже розібрався, де було розкрадання багатомільйонних бюджетних коштів. Брехун і наклепник! Він зайвий раз підтвердив, що є міліціонером фірми “Барва”, що й треба було довести. Про це, до речі, я казав на прес-конференції в “Укрінформі”.

— Будете подавати в суд?

— Безумовно. Всю брехню, що він казав, було записано на диктофон. Ринок на вул. Фединця, яка належить усім ужгородцям, так і продовжує в кримінальний спосіб працювати: гральні автомати — працюють (за цим стоять львів’яни, до речі, і за приходу Максимова кількість апаратів збільшуються). І кожен з гральних автоматів — це кримінал, якого пан Максимов не бачить, бо уповноважений не бачити. Ось така ситуація.

— Але тим паче зупинити судове рішення стосовно ринку...

— Згідно з Кримінальним кодексом, перекриття транспортної мережі є кримінальним злочином. І яке йому треба рішення суду, щоб звільнити вулицю? Якби там були люди Ратушняка, їх би за 15 хв. арештували, був би суд і позбавлення волі. Яке йому треба рішення суду, що в нас вул.Тімірязєва забудовується, вул.Тельмана забудована, у нас ботанічний сад захоплений — вже стоять котеджі. Порушувати кримінальну справу треба, коли Галас на вул.Заньковецькій уже 2 роки поспіль збирає гроші з підприємців на базарі, котрий нелегітимний і на жодний квадратний метр його не існує дозволу, ні оренди земельної ділянки. Яке йому треба рішення суду, щоб діяти згідно з Конституцією України? Це казки пана Максимова, а на трубці Балога висить: “Я з вами, тримайтеся”.

— Є чутки, що замість Максимова може прийти пан Сало. Як ви до цього ставитеся?

— Та мені все рівно, хто прийде. Пан Сало якщо професіонал і прийде працювати на правопорядок і наводити спокій для мешканців — мені все одно, яке прізвище цієї людини. Я хочу, щоб був міліціонер, який забезпечив би виконання законів України у нашому місті. А порядку тут нема. Для одних — преференції, для інших — заяви, розкрадання. Приміром, будки на базарі — це комунальне майно. А місто — його власник — не може їх забрати, бо Балога говорить “стійте!”, а Максимов не хоче забезпечувати нормальну роботу комунальних служб, які не можуть будки забрати і вивезти. Хоча в мене є домовленість із 4-ма ринками, що вони це розкуплять і таким чином ми повернемо кредит банку. Судовиконання також не виконується, бо Балога вважає, що це потрібно Ратушняку. Але це потрібно місту, і я роблю саме те, що потрібно Ужгороду. І буду це робити. А їх завдання — заважати.

— Законослухняні підприємці скаржаться, що вони в програші, а інші — самовільно там торгують…

— Ті, що залишилися, зараз не платять ніяких зборів місту, державі. А законослухняні спокійно пішли, частково на Шахту, на Краснодонців, на Минайську-16. Їх 83, але зараз вони кажуть, що опинилися в гірших умовах. Тобто, законослухняні програли… Офіційних дозволів торгувати на вул.Фединця ніхто не має. Правда, хтось їх отримав заднім числом, але це кримінал.

— А що стосовно створення обласного БТІ?

— Це буде обличчя БТІ на чолі із пані Куцик. По факту її діяльності порушено 2 кримінальні справи, але створюється віртуальне БТІ. Для чого? Для того, щоб забрати приміщення телерадіокомпанії, землю навколо театру, забрати приміщення на набережній, ДОСААФ і т. д., а потім на кишеньковій обласній сесії зробити це власністю клану “Барви”.

— У Києві вас почули?

— Думаю, почули, і розуміння буде. Я звертався 18 разів офіційно до Президента України Віктора Ющенка. Проте канцелярист, який сидить поруч із Президентом, думаю, впливає на рішення в нашій області, яку він, чомусь, вважає своєю. А зараз я звернувся до прем’єра та спікера, і вже через два дні був запрошений до Києва, був на колегії із міністрами та їх заступниками, виклав свою думку щодо окупації Закарпаття кримінальною структурою під керуванням Балоги.”
Офіційний сайт Ужгорода та Ужгородської міської ради
27 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини