На Закарпатті експерти рейтингу «Лідер року» проведуть сьогодні чергове засідання

Експерти закарпатського щорічного рейтингу «Лідер року» сьогодні збираються на чергове засідання РАДИ, яке пройде в Ужгородському Замку. Щоб бути об’єктивніше, журналісти запросили на засідання провідних експертів у фінансовій та туристичній галузях. Фахівці ознайомлять членів Експертної Ради з ситуацією у цих сферах.

На Закарпатті експерти рейтингу «Лідер року» проведуть сьогодні чергове засідання

Журналісти також планують побувати у листопаді у декількох районах області, і ознайомитися з роботою провідних підприємств та підприємців, роботою лікарень та шкіл.

А ще чекають анкет від усіх, хто хоче прийняти участь у конкурсі на отримання нагороди. Анкету можна знайти за адресою: http://zakarpatpost.net/kataloh/lider-roku/anketa-uchasnyka

Щороку на звання "Лідер року" висуваються кращі підприємства краю, фінансові установи, туристичні фірми, навчальні, медичні, оздоровчі заклади, засоби масової інформації і, звісно ж, люди – ті, хто має серйозний вплив на громадсько-політичне життя Закарпатської області.

Списки учасників рейтингу формуються за результатами проведеного опитування та анкетування, а вже кращі "п'ятірки" та переможців визначають члени Експертної Ради, до якої входять представники ЗМІ області: Тетяна Вашаргелі, Світлана Ковбиця, Валентина Пастухова, Сергій Федака, Наталка Зотова, Михайло Носа, Лариса Подоляк, Віталій Мещеряков, Лариса Липкань, Олександр Коробко, Петро Поліха, Ганна Валюк, Людмила Орос, Леся Кулагіна, Олена Уманців, Володимир Павлюх, Наталка Петерварі, Сергій Гудак, Андрій Ганусич.

Варто зазначити, що голосування відбувається у два етапи, тож Експерти, визначаючи професійні і громадські досягнення кандидатів на перемогу, мають чудову можливість відслідкувати їхню діяльність, а відтак, підтвердити чи змінити свою точку зору.

Цьогорічна програма "Лідер року" містить 10 номінацій, в кожній із яких після прискіпливого вивчення та ретельного оцінювання, таємним голосуванням, з п'яти фіналістів Експерти визначать переможців. Висновки Експертів (втім, як завжди) не завжди співпадають із очікуваннями багатьох тих, хто слідкує за ходом рейтингу. Основний закид, який доводиться вислуховувати, це суб'єктивність вибору.

Хоча аргументи, які звучать на доказ цього, такі хиткі і непереконливі, що розумієш: критикувати рейтинг – просто модно, бо значимість його не заперечує ніхто. Тим більше, що, як з'ясувалося, це єдиний подібний захід-довгожитель на теренах Закарпаття.

Інші, що амбіційно заявляли про себе, не витримали випробувань часом. "Лідер року" продовжується, намагаючись не звертати уваги на безпідставні обвинувачення, але беручи на озброєння слушні думки. Ярим же поборникам абсолютної об'єктивності, варто нагадати, що об'єктивність – це сума кількох суб'єктивностей.

У випадку із "Лідером року" таких складових було кілька: Експерти обирали кращих із кандидатур, запропонованих, насамперед, читачами "НЕДІЛІ" та "Закарпатських ОГОлошень". Критерії, за якими обираються лідери, є однаковими для всіх. А поскаржитися на "несправедливість вибору" міг би і будь-хто із членів Експертної Ради, адже кожен безперечно чекає завжди на дещо інші результати, бажаючи бачити серед переможців тільки своїх фаворитів.

Та що поробиш: демократичні процеси диктують умови і визначальною все ж є думка більшості. Варто також відзначити, що на високому рівні забезпечується присутність на засіданнях кожного із членів Експертної Ради. Жодного голосу не втрачено!

Якщо, до прикладу, хтось через поважні причини не може прийти на засідання, він або голосував заздалегідь (інформація зберігалася у закритому конверті), або ж працював у системі он-лайн. Ніхто не стверджує, що рейтинг ідеальний. Працювати є над чим, і вдосконалювати є що.

Будемо сподіватися, що на початку лютого 2011 року – під час урочистої церемонії вручення нагород переможцям "Лідер року -2010" – успішно стартує "Лідер року 2011".

Неділя

04 жовтня 2010р.

Теги: рейтинг, Лідер року, засідання

Коментарі

*** 2010-10-05 / 11:03:00
Ага, і чим Вам, Ембер, не подобаються прізвища Вашергелі і Петерварі?)

*** 2010-10-05 / 11:02:00
Хто про що, а Ембер про журналістів-угорців). А угорці сильно мріють брати участь в суспільному житті області?

ember 2010-10-04 / 22:25:00
Pochemu net v t.n. Ekspertnoj Rade ni odnovo zhurnalista-vengra! Eto ne vopros, eto vozmushchenie: vengry sostavaljajut 13 protsentov Podkarpattja! A nashchot "liderstva": liderom budet, kto boljshe zaplatit, kto pri vlasti, ot kovo stho-to khotjat "nedilivtsy". Podozhdjom vybory 31-ho zhovtnja i "perenaznachenija":))
(Bozhe neuzheli jestj takie ljudi, kotorye verjat v bajke, kotoraja nazyvaetsja Lider roku?!)

2010-10-04 / 21:31:00
2Михайло

Анкети й опитування (кого/чого?) - не смішіть. Ще Сталін казав "...не важливо як голосують, важливо хто рахує". У даному випадку важливим є ЯК рахують. Скажімо мед.заклад - за койкомісцем, чи за кількістю проведених операцій на 1000 населення, чи може за кв.метрами, чи за мед.забезпеченням, кількістю медперсоналу, знову ж на 1 койкомісце чи як? Як взагалі можна порівняти адекватно скажімо обллікарню і ФАП, або приватний стоматкабінет? А і те і те - медична усатнова, і там і там за анкетами і опитуваннями є "+" і "-".
А ЗМІ як рахуєте? За накладом, чи може за обсягами реклами/рекламодавців, за кількістю авторських матеріалів, може за обсягом сторінок, чи враховуєте показник "другі (треті) руки", а може за обсягом повернення з торг.точок?
А турфірми? За кіл-тю реалізованих путівок, чи може пропозицій маршрутів, чи може трансферів, чи бронювання?
фінустанови - враховуєте кредитні портфелі кожного відділеня, статутний капітал, кількість депозитних рахунків, покриття відділенями, кіл-ть банкоматів і покриття, базу електр.розрах.карток, чи відсоток проблемних кредитів?

Анкети і опитування - це "пальцем у небо". експертна рада 100% журналісти? Нє, журналісти, хвала Богу люди освідченні й досвідчені, але... та не смішіть, що журналіст, фотограф, музиант, поет, пожарник, водій чи фінансист знає про роботу медичного закладу? І так само всі, окрім самого фінансиста, про роботу банку? Окрім, звичайно власних вражень, але тоді це вже не рейтинг, а так, ОБЗ - одна бабка сказала. Ви спутали, випадково чи свідомо, соцопитування з експертними оцінками і морочите вже не перший рік голови людям.

Михайло 2010-10-04 / 20:07:00
Анкети читачів це цілорічна робота, а вирішують все лише журналісти краю

2010-10-04 / 15:53:00
Не віддадуть, бо у сільського голови немає стільки грошей-)
Взагалі, це якась профанація - "...обирали кращих із кандидатур, запропонованих, насамперед, читачами "НЕДІЛІ" та "Закарпатських ОГОлошень"

Аж сльози навертаються - читачі газет ОГОЛОШЕНЬ пропонують лідера/ів. Може б ще у тих що кросворди розгадують спитати про лауреатів Нобелівки?-)

петро 2010-10-04 / 15:24:00
хоч один раз віддайте нагороду сільському голові який щось зробив для села школу або садик збудував ітд

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини