Ужгородські школярі візьмуть участь у "Програмі обміну майбутніх лідерів" (FLEX)

Протягом осіннього періоду 2010 року на теренах України проводитиметься набір школярів за програмою “Програма обміну майбутніх лідерів ” (FLEX). FLEX – програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією „Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS” (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Ужгородські школярі візьмуть участь у "Програмі обміну майбутніх лідерів" (FLEX)

Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім'ї. Далі наводиться список міст, в яких буде проводитися тестування та короткий опис програми.

Перший тур:

Цього року в Україні буде 25 центрів тестування. Працівники, що проводитимуть тестування, виїжджатимуть до кожного з цих центрів. Учні 8, 9 та 10 класів, які народилися в період від 1-го січня 1994 до 15 липня 1996 року, матимуть змогу проходити тестування в найближчому до них центрі тестування. Також запрошуються учні з обмеженими фізичними можливостями 8,9,10 та 11 класів, які народилися в період від 15 березня 1993 року до 15 липня 1996 року. Ці учні запрошуються до найзручнішого для них місця тестування. Конкурс для учнів з обмеженими фізичними можливостями проходить окремо від загальної групи, вони змагаються між собою. Учні отримують інформацію про програму через листи до школи та засоби масової інформації. Всі бажаючі брати участь у конкурсі мають прийти на місце тестування в час та день, оголошений заздалегідь. Процес тестування у кожному з центрів починається із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур – це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай результати першого туру відомі в день його проведення. Нижче наведено список центрів, в яких планується провести тестування у 2010 році.

Центри тестування: Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Житомир , Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кіровоград, Луганськ, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Сімферополь, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Херсон, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

Другий тур:

Учасники, які пройшли у другий тур, складатимуть стандартизований тест з англійської мови, який виявляє рівень знань мови. Цей тест складається з аудіювання та письмової частини. Відповідаючи на питання, потрібно вибирати правильну на ваш погляд відповідь серед запропонованих. Учасники другого туру також писатимуть три невеликих твори на задані теми. Другий тур, як правило, відбувається через 1-2 дні після першого туру. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією.

Третій тур:

Третій тур відбувається через 3-6 тижнів після проведення другого туру. Співробітники організації „Американські Ради з Міжнародної Освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) знову приїжджають до центрів тестування для проведення третього туру серед учасників, яких було відібрано незалежною міжнародною комісією. Перед третім туром проводиться зустріч з батьками та учасниками. На цій зустрічі працівники American Councils більш детально розповідають про програму та пояснюють, які витрати покриває програма учаснику. Учасники третього туру отримують анкети. Кожна форма цієї анкети детально роз'яснюється учасникам та їх батькам. На виповнення анкет надається два тижні, після цього терміну вони мають бути повернені до офісу American Councils у м. Києві. Після зустрічі всі учасники третього туру писатимуть два невеликих твори англійською мовою. З кожним учасником проводитиметься індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами, а також вони братимуть участь у роботі груп, що складаються з 5-8 учнів.

Заключний етап:

Після отримання анкет від усіх учасників з кожного центру тестування документи третього туру відсилаються до Вашингтону для розгляду міжнародною незалежною комісією. Фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у квітні 2011 року. На даний час точна кількість фіналістів та альтернативних кандидатів, які будуть визначені цього року, невідома. Минулого року було відібрано 290 фіналістів та 30 альтернативних кандидатів програми. Після оголошення результатів учасники програми займаються підготовкою необхідних документів для отримання американської візи. Протягом червня та липня кожен з учасників обов'язково проходить програму передвиїзної орієнтації, яка зазвичай проводиться у Києві. Фіналісти програми, обрані в квітні 2011 року, вирушать до Сполучених Штатів Америки у серпні 2011 року, в Україну повернуться у травні-червні 2012 року.

Графік проведення конкурсу в кожному центрі тестувань по Україні можна побачити на веб-сайті: http://www.americancouncilskyiv.org.ua/

По додаткову інформацію, будь ласка, звертайтеся до American Councils:

Київ
вул. Мельникова, 63
Київ 04050
тел.: (044) 482-0221, 482-0222, 483-2532
факс: (044) 482-0220
e-mail: flex@americancouncilskyiv.org.uaЭтот адрес e-mail защищен от спам-ботов. Чтобы увидеть его, у Вас должен быть включен Java-Script
http://vkontakte.ru/club11314235

Інформація для учнів з обмеженими фізичними можливостями

FLEX І ВИ

Програма FLEX намагається надати можливість взяти участь у тестуванні усім бажаючим школярам, які відповідають критеріям відбору, включно із школярами з обмеженими фізичними можливостями. З часу заснування програми у 1993 році, більше 240 школярів з Євразії з вадами зору, слуху, руховими та іншими обмеженнями стали учасниками FLEX.

Усі учасники FLEX мають можливість навчитися краще розуміти інші культури, покращити свої уміння і самооцінку, отримати нові мовні навички, розширити свої кар'єрні можливості і набагато більше. Навчання за кордоном може стати досвідом, який змінить ваше життя, стане шляхом до незалежності і подолання перешкод і труднощів.

FLEX не дискримінує за фізичними можливостями. Школярі повинні відповідати вимогам по віку, класу і громадянству щоб взяти участь у програмі. FLEX забезпечує умови для тестування учасникам із різними фізичними обмеженнями. Тест-матеріали наявні у різних форматах, що дозволяє протестувати будь-кого. Будь-ласка, зв'яжіться із своїм офісом Американських Рад для забезпечення вам належних умов тестування.

ПРОГРАМА MIUSA

Учні із обмеженнями, які стали фіналістами програми FLEX, беруть участь у тижневому семінарі по навичкам самостійності в місті Юджин, штат Орегон, в кінці липня, перед тим, як подорожувати до своїх американських родин. Семінар у Юджині організовується Mobility International, USA (MIUSA), яка є організацією лідером в США з питань прав людей з обмеженими можливостями. Семінар MIUSA включає:

– Інтерактивні заняття про життя в США для людей із обмеженнями, включно з правами та можливостями у освіті та громадській активності;
– Заняття на розвиток лідерства, роботи в команді та навичок вирішення проблем; і
– Планування дій для досягнення коротко- і довготермінових цілей протягом року в США.

Invak.info

29 вересня 2010р.

Теги: програма, лідерство, учні, США, FLEX

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини