Цьогоріч на Мукачівщині правоохоронці вилучили 20 кілограмів наркотиків

З початку року мукачівські міліціонери зареєстрували понад 2 тисячі заяв.

Цьогоріч на Мукачівщині правоохоронці вилучили 20 кілограмів наркотиків

На території міста було скоєно 2 вбивства і обидва – розкрито. Також вдалося розкрити всі зафіксовані розбої. Із 37-семи грабежів розкрили – 29. Правоохоронцями зафіксовано 53 злочини економічної спрямованості. У тому числі: 12 – у сфері службової діяльності,3 випадки хабарництва, 1 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 2 – у галузі приватизації та 3 у бюджетній сфері. Зареєстровано й 16 фактів незаконного зберігання зброї. Вилучено: 3 обрізи, 1 гранату, 9 одиниць холодної зброї, 14 боєприпасів. Транспортні засоби в Мукачеві крали 3 рази. Поки що вдалося розкрити 1 випадок. Задокументовано по одному випадку зґвалтування і торгівлі людьми.

За 8 місяців роботи, Мукачівські правоохоронці зареєстрували 38 фактів пов'язаних із наркотиками. Три випадки посіву коноплі вдома. Коноплю вирощували у вже згаданому районі – "Росвигові" та в "Паланку". В одного із мешканців міста вилучили велику партію наркотиків. Більше кілограму марихуани і 10-ть грам амфітаміну. В цілому, вилучено 20 кілограм наркотичних засобів, психотропних речовин. Наразі, у місті над Латорицею триває операція "мак". Вона почалася нещодавно і буде діяти до кінця року. Це всеукраїнська операція щодо виявлення наркотичних речовин та осіб, які їх реалізовують. Більше уваги міліціонери звертають на важкі наркотики та їхній збут.

Однією із резонансних, правоохоронці назвали справу, коли група осіб викрадала барсетки з машини. Це була доволі специфічна справа, - кажуть міліціонери. Пограбування відбувалося у той час, коли людина знаходилася поблизу автомобіля. Зловмисники пробивали одне із задніх коліс автомобіля. Під час того, як потерпілий порався із колесом – грабіжники відкривали передні двері машини і викрадають усе, що було всередині. В основному, це були барсетки з грошима та документами. Злочинну групу затримали, а справу передали до суду.

Єдиний злочин із розряду "тяжких" у місті над Латоприцею ось уже більше півроку залишається нерозкритим. Подія сталася у лютому, нинішнього року, в одному з інтернет-клубів міста, поблизу зеленого ринку. Працівниці цього закладу нанесли важкі тілесні ушкодження, в результаті - жінка померла. Після злощасного випадку інтернет-кафе закрили. Міліція продовжує шукати особу, яка завдала тяжких тілесних ушкоджень працівниці інтернет-закладу. Якщо у когось є інформація щодо цієї справи, правоохоронці просять її надати. Міліція гарантує анонімність, а також винагороду, якщо ця інформація допоможе у розкритті злочину.

Як розповів начальник Мукачівського міського відділу міліції, підполковник Сергій Вучкан, найбільш проблемними, серед правопорушень, залишаються є крадіжки. За поточний рік у Мукачеві було скоєно 248 крадіжок приватного майна, 66% яких розкрито. У тому числі 54 квартирні крадіжки, з яких теж 66% розкрито. "Ми працюємо у цьому напрямку і, я думаю, що буде результат", - запевнив Сергій Вучкан.

Район "Росвигово", у Мукачеві, правоохоронці вважають "найбільш проблемним із точки зору криміногенної ситуації". "Цей район більш населений, і у вечірній час там збирається багато молоді", - пояснив підполковник. Він запевнив, що зазвичай проблем із молоддю не виникає. Кожен день правоохоронці роблять аналіз оперативної обстановки і в "проблемних" районах наряди міліції - посилюють.

Практично по всьому місту Мукачеву встановлено відеонагляд. Зі слів Сергія Вучкана, такий метод спостереження виправдовує себе. Камери спостереження неодноразово допомагали викривати правопорушників. Відеокамери - це і попереджувальний фактор для людей. Вони знають, що там стоять камери і вже стараються не коїти правопорушення.

Раніше, у 2008-му році відеокамери були прості і не давали майже ніякого ефекту у нічний час. Якщо вдень можна було побачити якусь картинку, то у нічний час вже нічого не було видно.

Сьогодні ставлять якісні камери, які знімають у нічний час, дозволяють розгледіти і номерний знак машини, побачити якого кольору куртка у правопорушника, колір волосся тощо. Наразі правоохоронці працюють над вдосконаленням системи спостереження у місті. У деяких районах міста встановлять нові відеокамери. Завдяки тому, що затверджено програму правопорядку у місті на 2010-й рік – виділяються кошти з міста.

Центральна частина міста постійно контролюється відеонаглядом. Але цього замало, вважають міліціонери. Тому вони планують звернутися до міськвиконкому і міської ради з пропозицією установити на заїзді і виїзді з центральної площі міста – шлагбаум. Це має бути автоматичний шлагбаум, в центр міста пропускатимуть за спеціальними картками. Їх роздадуть екстреним і комунальним службам. "А якщо й будуть запускати когось стороннього, то нехай вони сплачуватимуть солідну плату за заїзд: гривень 100 – 200", - сказав начальник Мукачівського міського відділу міліції, підполковник Сергій Вучкан. Він зауважив, що у центральній частині міста розташовано ряд магазинів. Деякі машини їздять туди, завозячи товар, але під цим приводом заїздять і власники цих магазинів. Вони ж на це права не мають.

Неодноразово до правоохоронців зверталися й громадяни, ошукані "народними цілителями". Чимало з них купилося на телевізійну рекламу. У людей з'являлася ілюзія, що якщо людину прорекламували по телевізору, то їй можна вірити. Але це не так! Шарлатанів є чимало, як в газетних оголошеннях, так і в телерекламі.

Найбільше потерпають від "мукачівських" шарлатанів – пенсіонери. Ошуканців доволі важко затримати, адже їх "жертви" звертаються до міліції не одразу. Спочатку вони думають чи правильно зробили, що віддали гроші, чекають певних наслідків. Коли ж проходить час і ніяких наслідків немає - тільки тоді б'ють на сполох.

Хранителі правопорядку звертаються до громадян, щоб ті більш пильно ставилися для особистого майна, а також до сусідньої власності. Варто звертати увагу, якщо у під'їзд зайшов хтось незнайомий. А коли людина видалася вам підозрілою – краще зателефонувати у міліцію. Це ж не важко зробити. За номером 102 можна безкоштовно дзвонити, як зі стаціонарного, так і з мобільного телефонів. Також у черговій частині працює телефон довіри. Його номер 2-31-51 (0-31-31-2-31-51 – з мобільного). За цими телефонами, громадяни можуть звернутися і повідомити про подію чи злочин. На повідомлення або заяви від громадян – відбувається 100%-ве реагування. Група все одно виїжджає, яким "безглуздим" не здавалося б звернення. Інколи телефонують повідомити, що щось, десь стукає. Інколи телефонують діти – матюкаються. Такі "повідомлення", звісно, караються.

Лінія "102" з'єднує вас із найближчим відділенням міліції. Часті випадки, коли ви знаходитеся у районі Пивзаводу, то зателефонувавши на "102" - потрапляєте до Свалявської чергової частини. Замість чергової частини райвідділу, абонентів із мукачівського району з'єднують із міськвідділом. У такому випадку черговий передзвонює до чергової частини мукачівського райвідділу і повідомляє про звернення.

З метою швидкого реагування, в Мукачеві працює 3 пункти охорони громадського порядку. Їх спеціально організували у віддалених від центральної частинах міста, в районах: "Росвигово", "Паланок" та "Підгоряни". Там щоденно чергують працівники сектору дільничних інспекторів міліції.

"Я буду особисто виїжджати на пункти охорони громадського порядку. Згідно з графіком буду приймати громадян не лише у своєму кабінети, а й у тих трьох районах, де розташовані опорні пункти", - запевнив Сергій Вучкан.

Загалом, дзвінків до міліції побільшало. У 2010-му їх стало на 300 більше. Це свідчить про активність громадян і ріс довіри до правоохоронних органів. "Якщо раніше люди не телефонувала, бо вважали, що від цього не буде ніякого ефекту, мовляв, у них там все "схвалено", то зараз більше телефонують і більше того, - розповідає Сергій Вучкан, – люди скаржаться на неправомірні дії міліції". Може, це і не найвдаліший приклад, але він якнайкраще характеризує рівень довіри простих громадян до правоохоронців".

У цьому році підтвердився один факт скоєння злочину працівником міліцейського підрозділу в Мукачеві. Наразі, слово за судом.

З 12 вересня, 2010 року стартувала передвиборча кампанія. Мукачівський міськвідділ міліції підготував спеціальний план щодо охорони громадського порядку, безпеки громадян під час проведення виборів. Напередодні виборів, працівники міліції обстежують виборчі дільниці. Поблизу кожного офісу політичної партії чи блоку патрулюватимуть наряди міліції. "Під час забезпечення громадського порядку на виборах, достатньо буде працівників міліції. Надійну охорону виборчих дільниць, бюлетенів, членів виборчих комісій і громадян ми забезпечити зможемо", - підсумував начальник Мукачівського міського відділу міліції.

21 вересня 2010р.

Теги: правоохоронці, кримінал, наркотики, крадіжка

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 4
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини