В Ужгороді Володимир Приходько презентував Громадянську платформу розвитку міста

По-європейськи, цікаво, енергійно і нестандартно 14 вересня в Ужгороді презентували Громадянську платформу розвитку міста, розроблену ініціативною групою активних ужгородців спільно з експертами різних галузей міського життя. Представив платформу Володимир Приходько, він зазначив, що крім пропозицій фахівців, ініціативна група отримала понад 120 листів та мейлів з ідеями та коментарями від жителів міста.

В Ужгороді Володимир Приходько презентував Громадянську платформу розвитку міста

"Ресурс Ужгорода належним чином не використовується, ми відстаємо від подібних міст України. Тому ми підготували програму розвитку Ужгорода як колективний громадянський доробок і твердо переконані, що досягнемо того, що Ужгород стане кращим містом України", -- заявив Володимир Приходько.

План розвитку Ужгорода передбачає реалізацію 48 локальних програм, які дозволять вивести місто на якісно новий рівень. Серед перший кроків, які повинні повернути втрачені можливості ужгородців на краще життя — забезпечення доступним житлом та активізація створення об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), комунальна програма, програма благоустрою нових мікрорайонів та околиць. Не менш важливою є проблема питної води у місті та облаштування доріг. "Для реконструкції й оновлення усієї системи водопостачання та налагодження безперебійного надходження води необхідно 300 млн.грн., -- зазначив Володимир Приходько.— Ці кошти реально залучити у якості інвестицій, грантів, впроваджуючи нові технології".

Одна з важливих програм громадянської платформи -- "Ужгород через 30 років", що передбачає комплексне освоєння заміських земель, затвердження меж, оновлення генплану міста. Програми "Історичне місто", "Архітектурне місто" підказана, за словами Володимира Приходька, професійними готельєрами, професіоналами туристичного бізнесу. "Крім класичного Корзо ми передбачаємо розвиток кількох мікроцентрів, які б достойно представили Ужгород у якості туристичного продукту. Це "Стара та Нова Театралка", площі Народна, Пушкіна, Корятовича тощо", — сказав він. Ужгород, крім того, має достойні можливості для розвитку індустріальних програм, окремі підприємства можуть бути зорієнтована на випуск екологічно чистої продукції, яка є важливою у сучасному світі. Актуальною залишається програма озеленення міста. За словами експертів, наразі на кожного ужгородця припадає до 90 м.кв. зелених насаджень, тоді як повинно бути 120-150 м.кв.
 
"Ми здатні створити найкраще місто в Україні,-- переконаний Ален Панов.—Це наша ідея і наша стратегія, амбітна, але реалістична. По-перше, вона ґрунтується на розроблених  програмах. По-друге, на команді.  Ми зможемо побудувати гарну команду фахівців, яка об'єднуватиме успішних управлінців та бізнесменів". По-третє, підкреслив Ален Панов, важливим у стратегії є міська казна. Ужгород має стати "вітринним" містом України, і в цьому можна переконати офіційний Київ. "Кожен турист, що перетинає Україну суходолом потрапляє саме в Ужгород,-- наголосив Ален Панов. Ми ніколи не сваритимемо з обласною владою: обласне керівництво повинне бути переконаним—Ужгород і їхнє місто.  Тому логічно всі проекти розвитку краю розпочинати саме з Ужгорода.  Будемо активно працювати з грантами, які виділяє Європейський Союз. Цей шлях пройшли наші сусіди. Ужгород також має стати містом відкритим для інвестора.

Кожен ужгородець, за задумом розробників Громадянської платформи, зможе перевірити як витрачається міська казна. Розробники  пропонують запровадити систему електронного врядування з вільним доступом до електронного порталу мерії, де можна буде побачити  рух кожної копійки бюджетних коштів та ознайомитися з розпорядчими рішеннями, важливими для міста.
 
 "Ужгородці задають питання -- чому ці проблеми роками не вирішуються, чому ми не рухаємося уперед? -- каже Володимир Приходько. – І вносять вимоги до принципів діяльності міської влади: щоб не крали, не вимагали хабарі, не дозволяли нищити архітектуру міста, щоб міська влада радилася з ужгородцями, залучала фахівців, працювала не над наповненням власної кишені, а міської казни". Покращити ситуацію у місті можливо, запевняють розробники Громадянської платформи розвитку міста, треба тільки бажання та розуміння того, що більш, ніж 116 тисяч ужгородців можуть жити краще.

15 вересня 2010р.

Теги: Приходько, Громадянська платформа, програма

Коментарі

Ваня 2010-09-17 / 10:58:00
Приходько - то толковий мужик, да його не дуже ще ужгородці знають, але до виборів ще 1,5 місяця. Ну хіба не надоїло, що вибір завжди нам навязують між двома невдахами - Погорєлов і Рата, ну що вони зробили хорошого для міста, щоб їх знову обирати, що? от назвіть їхні досягнення, вони ж вже були при владі і не один рік. Дайте шанс новим!

саня 2010-09-16 / 08:57:00
Якщо так думати, що всі кандидати технічні,то за кого тоді голосувати???НАРОД!!!!не будьте такими песимістами!ми можемо обрати гідного кандидата!Просто треба діяти разом!Не голосувати ПРОТИ ВСІХ - бо це і справді додає фору нашому "культурному, освіченому, чесному" меру. Я вважаю, що Приходько гідний перемоги!!!!!

сорри 2010-09-16 / 01:11:00
ага, 16.09.2010 00:56
кожен голос, відданий за приходька - це допомога ратушняку (с)

Згоден. Схоже, Приходька Ледиді підсунув Феєр, який абсолютно задоволений 5-річною "земельною" співпрацею з паном Ратушняком в Ужгородській міськраді.

ага 2010-09-16 / 00:56:00
кожен голос, відданий за приходька - це допомога ратушняку

2010-09-15 / 20:48:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Переживаю за місто 2010-09-15 / 16:35:00
дуже радію, що є люди, які нарешті взялися за велику місію - розвиток Ужгорода. Сама не змогла побувати на заході, але те що читаю - викликає повагу. я зробила свій вибір, я за Приходька!!!

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини