Прокуратура Закарпаття проаналізувала стан злочинності в краї

Стан законності та боротьби із злочинністю у Закарпатській області за 8 місяців 2010 року.

Прокуратура Закарпаття проаналізувала стан злочинності в краї

Як повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області, органами прокурати області протягом 2010 року вживалися певні організаційні та практичні заходи щодо організації роботи, спрямованої на підвищення ефективності боротьби із злочинністю.

На жаль, протягом вказаного періоду на території області вже зареєстровано 4744 злочинів, що на 22.6% більше ніж торік за цей же час, у тому числі 1801 особливо тяжких та тяжких злочинів (+35.9%).

Разом з тим на території області значно зменшилась кількість вбивств -17, що на 26 % менше минулорічного показника, розбійних нападів – 28, грабежів  124  (менше на 19.5% ніж торік), тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками – 12 (торік 17), зґвалтувань 11 (торік 19) шахрайств 181 (на 2.2%, менше) вимагань поменшало наполовину - 5 .

Однак, значно зросла кількість крадіжок 1837 (що майже у два рази більше ніж у 2009 році) у тому числі з квартир та будинків.

З 4744 вчинених злочинів, нерозкритими залишились 1228, рівень злочинності на 10 тис. населення склав 38.1%., і є одним з найменших по державі.

За 8 місяців 2010 року залишилися не розкритими 6 розбійних нападів (3- у м.Ужгороді, 2 - в Ужгородському районі, 1 – в Хустському районі); 17 грабежів; 

Збільшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми (із 190 минулорічних до 332 цього року). Також зросла кількість вчинених злочинів у групі осіб та у стані алкогольного сп'яніння.
Разом з тим, дещо знизилась кількість вчинених злочинах у громадських місцях - 436.

З початку року у провадженні слідчих органів прокуратури області перебувало 576 кримінальних справ з яких вже закінчено розслідуванням 337 справ. Із загальної кількості кримінальних справ,  319 вже скеровано до суду з обвинувальним висновком.

Кожна третя розслідувана та направлена до суду справа - про злочини у сфері службової діяльності, кожна п'ята - про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Так, цього року до суду з обвинувальним висновком направлено 68 кримінальних справ за фактами привласнення, розтрати майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 57 - про зловживання владою і перевищення службових повноважень, 36 - про службову недбалість, 20 - за фактами хабарництва.

За закінченими кримінальними справами матеріальні збитки склали 12 млн. 639 тис. грн., з яких у ході досудового слідства вже відшкодовано 7 млн. 368 тис. грн., що становить понад 58%.
З метою забезпечення відшкодування шкоди слідчими накладено арешт на майно обвинувачених вартістю 4 млн. 234 тис. грн., а прокурорами пред'явлено позови на суму 2 млн. 250 тис. грн.
Завдяки активізації роботи правоохоронних органів області поточного року покращився стан протидії кримінально-карній корупції. На 18,2% або з 33 до 39 зросла кількість кримінальних справ цієї категорії, закінчених слідчими прокуратури.

Так, до суду з обвинувальним висновком вже скеровано 22 кримінальні справи про корупційні злочини, 7 - за фактами хабарництва, 5 - про перевищення службових повноважень.

До кримінальної відповідальності вже притягнуто 40 суб'єктів корупційних діянь, зокрема, 12 державних службовців, 17 посадових осіб місцевого самоврядування, 5 депутатів місцевого рівня, 2 працівники райдержадміністрацій, 4 працівники органів внутрішніх справ.

Зокрема, слідчим відділом прокуратури області до суду скеровано кримінальну справу за обвинуваченням Тисаашванського сільського голови Ужгородського району., яка за виділення землі вимагала хабара у сумі 800 тис. грн.. До речі, судовий розгляд цієї кримінальної справи вже розпочато.

На даний час у провадженні слідчих прокуратури перебувають ряд кримінальних справ цієї категорії, у тому числі про хабарництво, які найближчим часом будуть скеровані до суду.

Також, триває досудове слідство у кримінальній справі стосовно начальника Головного управління Держкомзему в Закарпатській області  , який через посередника вимагав й одержав хабара в сумі 8000 доларів США за сприяння у виготовленні державного акту на землю.

Окрім цього, слідчим відділом апарату розслідуються кримінальні справи стосовно Батрадівського сільського голови Берегівського району, який вимагав та одержав хабара у сумі 8000 грн. за виділення земельної ділянки, а також щодо начальника Закарпатської регіональної філії ДП „Центр ДЗК"., який за виготовлення державного акту на землю вимагав й одержав хабара в розмірі 1000 доларів США.

За обвинувальними висновками у кримінальних справах про злочини  з ознаками корупційних діянь встановлено збитків на суму 2 млн. 366 тис. грн., з яких на стадії досудового слідства відшкодовано 301 тис. грн., накладено арешт на майно обвинувачених вартістю 1 млн. 315 тис. грн., заявлено позовів на 1 млн. 089 тис. грн.

Активізовано протидію злочинам, вчиненим на пріоритетних напрямках економіки. Так, органами прокуратури області упродовж 8 місяців 2010 року порушено 134 кримінальні справи про такі злочини, з них 50 - у бюджетній сфері, 41 - у кредитно-фінансовій сфері, 41 - у сфері земельних відносин.

Із вказаної кількості кримінальних справ, поточного року закінчено розслідуванням 73 таких кримінальних справ, які з обвинувальним висновком скеровано до суду стосовно 74  осіб.
До прикладу, вже направлено до суду кримінальну справу стосовно головного спеціаліста управління праці та соціального захисту населення Іршавської райдержадміністрації, яка, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення документів на підставних осіб заволоділа грошовими коштами у вигляді соціальної допомоги у зв'язку з народженням дитини в сумі 87 тис. грн. У ході досудового слідства завдані збитки відшкодовані у повному обсязі.
На даний час у провадженні слідчих органів прокуратури перебуває 26 кримінальних справ про земельні правовідносини, 17 - про злочини вчинені у бюджетній сфері, 9 - у банківській та 2 - у кредитно-фінансовій системах. 

Активізовано нагляд за додержанням законів у сфері захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. Вже порушено 289 кримінальних справ з яких 201 направлено на розгляд до суду, внесено 1645 приписів і подань, опротестовано 1058 незаконних правових актів, за актами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 2111 посадових осіб, з яких 687 посадові особи контролюючих органів, за документами прокурорського реагування вже відшкодовано 34,7 млн. грн.

Заробітня плата

Зважаючи на ріст заборгованості по заробітній платі прокуратурою області вживалися організаційні заходи по покращенню прокурорського нагляду на цьому напрямку. Дане питання розглядалось на розширеному засіданні колегії прокуратури області

Усього, з початку року, за результатами прокурорських перевірок вже порушено 19 кримінальних справ за фактами умисної невиплати зарплати, внесено 179 приписів, за результатами розгляду яких відшкодовано понад 14,2 млн. грн., до відповідальності притягнуто 156 осіб, у тому числі 3 службові особи ТДІП у Закарпатській області, опротестовано 43 незаконних накази керівників підприємств з питань оплати праці, до суду заявлено 738 позовів та заяв щодо видачі судових наказів про стягнення заборгованості з оплати праці на суму 1,9 млн. грн., з яких судами розглянуто та задоволено 661- на суму 1,8 млн. грн.

Упродовж 2010 року прокурорськими перевірками виявлено також факти  прихованих трудових відносин за результатами яких прокурорами вже порушено 12 кримінальних справ за грубе порушення законодавства про працю.

За неналежне виконання своїх службових обов'язків працівниками територіальної інспекції праці за документами прокурорського реагування притягнуто трьох інспекторів.

Охорона здоров"я

Постійна увага приділяється здійсненню нагляду за станом додержання в області законів у сфері охорони здоров'я.

За результатами перевірок прокурорами вже порушено 2 кримінальні справи, розглянуто із вжиттям заходів 31 припис та подання, задоволено 2 протести, до відповідальності притягнуто 49 посадових осіб, в тому числі 4 посадові особи контролюючих органів.

Прокурорськими перевірками виявляються також випадки порушення закладами охорони здоров'я санітарно – епідемічного законодавства, що негативно впливає на рівень надання медичної допомоги населенню. Зокрема, за внесеним прокурором Іршавського району начальнику відділу охорони здоров'я Іршавської РДА поданням до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 медичних працівників лікувальних закладів.

Перевірками з питань законності обігу та використання наркотичних речовин та прекурсорів також виявлено ряд кримінально - караних діянь.

Зокрема, Прокурором Виноградівського району порушено кримінальну справу відносно службових осіб Виноградівської районної лікарні, які внаслідок неналежного виконання службових обов'язків не вживали заходів до організації забезпечення належного обліку, зберігання, відпуску, розподілу та використання прекурсорів,  що призвело до утворення у клініко-діагностичному відділенні нестачі 10,2 кг соляної та 14,4 кг сірчаної кислоти. По даній кримінальній справі триває досудове слідство.

Виявлялись також порушення законодавства, допущені при виписуванні рецептів на отримання препаратів, які є наркотичними або містять у своєму складі такі речовини. Зокрема, прокурором Рахівського району, порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем головним лікарем амбулаторії практики сімейної медицини с.Б.Церква, який незаконно видав 18 рецептів на отримання наркотичних препаратів. Кримінальна справа з обвинувальним висновком скерована до суду, винну особу засуджено.


Додержання бюджетного законодавства

Питання дотримання вимог бюджетного законодавства є одним з пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури області. З початку року прокурорськими перевірками виявлено факти грубих порушень законодавства при використанні цільових бюджетних коштів.   

До прикладу, прокуратурою м. Ужгорода встановлено, що службові особи фермерського господарства "Едді" уклали фіктивну угоду про придбання господарством зернозбирального комбайну "Class Dominator-106" за  понад 528 тис. грн., у той час як згідно висновку експерта вартість даного комбайну складає лише 70,8 тис. грн. У подальшому, вони подали виготовлені ними документи,  що містили неправдиві відомості (стосовно придбаної сільськогосподарської  техніки та її вартості) до Закарпатського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств та отримали компенсацію витрат, пов'язаних із придбанням комбайна в розмірі 158,6 тис. грн.

За даним фактом прокуратурою м. Ужгорода порушено кримінальну справу. Справа вже направлена до суду. 

Прокуратурою області внесено припис начальнику Закарпатської філії ДП "Центр ДЗК" про повернення до державного бюджету коштів в сумі 2,5 млн. грн., які були отримані цією установою для безоплатного оформлення, видачі та реєстрації державних актів на право власності на землю, та незаконно перераховані на інший її рахунок. На виконання припису до бюджету повернуто 2,3 млн. грн. 

Загалом протягом 8 місяців 2010 року органами прокуратури області вже порушено 40 кримінальних справ, внесено 76 приписів і подань, опротестовано 25 незаконних правових актів, до відповідальності притягнуто 149 посадових осіб.

Боротьба з корупцією

З початку року складено 125 протоколів про вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією, з яких 29- органами прокуратури, 55 - органами внутрішніх справ, 35 - УСБУ, 6  - ДПА.

За результатами розгляду 92 протоколів судами притягнуто до адміністративної відповідальності 69 осіб.

Зусилля працівників правоохоронних органів були зосереджені, в основному, на виявленні корупційних правопорушень серед державних службовців 5-7 категорій, працівників правоохоронних органів, службових осіб місцевого самоврядування.

Активізовано діяльності з виявлення корупційних правопорушень серед державних службовців та працівників правоохоронних органів. До адмінвідповідальності притягнуто одного держслужбовця 3 категорії та 8 держслужбовців – 5-7 категорії.

За вчинення корупційних правопорушень притягнуто до відповідальності: 9 правоохоронців (із них: 2 – працівники органів внутрішніх справ, 1 – інспектор митної служби, 3 – працівники прикордонної служби, 1 – працівник державної податкової інспекції, 2 – співробітники МНС), 19 - службових осіб місцевого самоврядування 4 категорії (голів сільських, селищних рад), 25 - 5-7 категорії (секретарів, бухгалтерів, спеціалістів ), 2 - військовослужбовців, 5 - держслужбовців РДА, 2 - облдержадміністрації.

До того ж, органами прокуратури області вже внесено 9 протестів на незаконні судові рішення, з яких задоволено 2.

Підпорядкованими прокурорами та облапаратом внесено 17 подань та інших документів реагування на усунення причин та умов, що сприяють корупційним проявам, за результатами розгляду яких 3 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, скасовано 8 нормативно-правових актів та рішень, прийнятих внаслідок корупційних діянь, із займаних посад звільнено 2 осіб.

Державна та комунальна власність

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи спрямовані збереження державного та комунального майна, законності його приватизації й відчуження. Наприклад, за наслідками вжитих заходів сума заборгованості по орендній платі постійно зменшується (в першому кварталі 2010 вона становила 2300 тис. грн., а в серпні 2010 ця сума скоротилась до 1500 тис. грн.(в тому числі 1062 тис. грн. борг по неустойці у розмірі подвійної орендної плати та перебуває на стадії стягнення по виконавчих проваджень).

Усього в області приватизовано 4 об'єкти державної та 3 об'єкти комунальної власності, заборгованість по оплаті відсутня.

Органами прокуратури області внесено 33 приписи та подання, за наслідками розгляду яких притягнуто до відповідальності 27 осіб, з яких 4 контролюючих органів, відшкодовано 147 тис. грн., принесено 39 протестів.

Крім того, вживаються заходи кримінально-правового впливу. Вже порушено 11 кримінальних справ, з яких 6 з обвинувальним висновком вже направлено до суду.

До прикладу, прокуратурою Берегівського району у травні порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого відносно службових осіб ДП "Батьовський комбінат хлібопродуктів", які самовільно відчужили з Державного матеріального резерву зерно пшениці, яке було їм передано під відповідальне зберігання в загальній кількості 1 344 тон, загальною вартістю понад 1 225 тис. грн.

Банки і банківська діяльність

Увага прокурорів приділяється і питанням нагляду за додержанням законодавства у банківській діяльності, насамперед у самих банківських установах.
Вже порушено 27 кримінальних справ (11 направлено до суду), з яких 18 відносно банківських працівників.

До прикладу, прокуратурою міста Мукачева нещодавно порушено кримінальну справу відносно посадових осіб Мукачівського відділення № 2 Ужгородської філії ВАТ "ВТБ Банк", які видали довідку про повне погашення заборгованості за іпотечним кредитом, коли сума заборгованості за кредитним договором складала 606 тис. грн., що стало підставою для зняття заборони на відчуження, та подальше оформлення іпотечного кредиту в АКБ СР "Укрсоцбанк" на суму 150 тис. дол. США, чим спричинили збитки ВАТ "ВТБ Банк" на згадану суму.

За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 3 осіб банківських установ.
З січня 2010 року вимоги за кредитами наданими банківськими установами області зменшились з 7459 млн. грн. до 6789 млн. грн. З даної суми заборгованість за простроченими кредитами становить 989 тис. грн., що є порівняно низькою заборгованістю.

Додержання земельного  законодавства

Результативні перевірки проведені з питань додержання земельного законодавства операторами стільникового зв'язку при розміщенні базових станцій.

Встановлено, що у більшості випадків місцевими органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, державного контролю, підприємствами, установами, організаціями та окремими громадянами при будівництві, монтажі та розміщенні базових станцій стільникового зв'язку  порушуються вимоги чинного земельного законодавства, що у свою чергу призводить до значних втрат місцевих бюджетів.

Понад 50 станцій стільникового зв'язку різних операторів знаходяться на земельних ділянках без наявності правоустановчих документів, без зміни їх цільового призначення, або такі використовуються на підставі договорів оренди земельних ділянок, які у свою чергу не зареєстровані у органах Закарпатської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру" та копії яких відсутні у органах державної податкової служби України.

З наведених питань органами прокуратури області порушено одну кримінальну справу, внесено 42 приписи та подання, принесено 14 протестів на незаконні акти органів місцевого самоврядування, винесено 20 постанов про порушення адміністративного провадження, 4 постанови про порушення дисциплінарного провадження, заявлено до судів різних інстанцій 5 позовних заяв.

Прокурорськими перевірками виявлялися випадки неналежного виконання посадовими особами Держкомзему своїх обов'язків, у зв'язку з чим, за документами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 4 посадовців.

За порушення земельного законодавства, у тому числі і щодо охорони земельних ресурсів вже порушено 32 кримінальні справи, опротестовано 216 незаконних правових актів, внесено 103 приписи і подання, до відповідальності притягнуто 53 посадові особи, з яких 9 контролюючих органів.

Додержання природоохоронного законодавства

Завдяки вжитим прокурорами заходам з початку року вже порушено 46 кримінальних справ у сфері охорони довкілля, з яких 27 вже направлено до суду, опротестовано 153 незаконних правових акти місцевих органів державної влади та самоврядування, порушниками розглянуто та задоволено 332 приписи і подань. За документами прокурорського реагування до різних видів відповідальності притягнуто 653 посадові особи, з них дві третини посадовці органів державного контролю – 431, до бюджету відшкодовано понад 1,4 млн. грн.

Підвищилась дієвість прокурорського реагування на порушення земельного законодавства. У цій сфері органами прокуратури області порушено 18 кримінальних справ. Зокрема, прокуратурою області попереджено незаконне відчуження земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 5 га в урочищі „Перениз" с. Розтока Воловецького району.

Захист прав і свобод дітей

Статистика свідчить, що упродовж восьми місяців поточного року неповнолітніми вчинено 332 кримінально-карних діянь, що на 142 (74,7%) злочинів більше ніж за аналогічний період минулого року. Ріст злочинності відмічається найбільше у м. Ужгороді (з 21 минулорічних злочинів до 71- скоєних цього року), Виноградівському (з 11 до 35), Свалявському (з 6 до 25), Берегівському (з 9 до 28), Тячівському (з 21 до 32).

Турбує зростання тяжких і особливо тяжких злочинів - (із 106 торік до 185 цього року).
Питому вагу серед злочинів, вчинених підлітками, складають крадіжки - 207 злочинів (62,3 %), кількість яких теж значно збільшилася (державної власності на з 15 до 39  та приватної власності з 77 до 168).

Зросла кількість злочинів, вчинених учнями шкіл і гімназій з 70 до 96 осіб. На 50 % (з 12 до 18) збільшилася кількість підлітків, які вчинили злочини у стані сп'яніння. Стабільним є стан рецидивної злочинності серед дітей.

Органами прокуратури області в ході проведення прокурорських перевірок з питань захисту праві і свобод неповнолітніх поновлено прав більше 4 тис. дітям. На їх захист порушено 56 кримінальних справ, 49 з яких скеровано до суду.

На усунення порушень законів внесено 270 документів реагування, до відповідальності притягнено 266 посадових осіб. За втручанням прокурорів дітям відшкодовано 631 тис. грн. пенсій, стипендій, соціальних допомог.  

Перевірки в органах і службах у справах дітей області з питань профілактики правопорушень та бездоглядності серед дітей проводяться систематично. Дана проблема була предметом розгляду міжвідомчої наради керівників правоохоронних органів. Упродовж вказаного періоду на усунення виявлених порушень з цих питань органами прокуратури було внесено 42 документи реагування, за наслідками розгляду яких притягнено 43 посадові особи. В тому числі зусиллями групи прокуратури області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх на усунення порушень щодо запобігання правопорушенням у молодіжному середовищі з початку року начальнику ГУМВС України в Закарпатській області були внесені 4 подання, 3 із яких вже розглянуті (8 посадових осіб притягненні), та порушено дисциплінарне провадження стосовно працівника ВКМСД управління, опротестовано 10 незаконних постанов про притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності та наказ начальника районного ЦСССДМ, притягнуто до дисциплінарної відповідальності за порушення законодавства про спеціальні установи 5 посадових осіб,  голові Закарпатської ОДА внесено подання про усунення порушень законодавства щодо охорони життя, здоров'я дітей, яке знаходиться на розгляді.

Представництво у судах

Загалом при здійсненні представницьких повноважень органами прокуратури області за 8 місяців 2010 року на захист прав громадян та  інтересів держави пред'явлено позовів та заяв на загальну суму 16 млн. 243 тис. грн.

Судом розглянуто та задоволено 1033 позовів на загальну суму 10 млн. 825 тис. грн., у тому числі до бюджету 5 млн. 137 тис. грн. (проти 4 млн. 30 тис. грн.). На захист державних інтересів до суду направлено позовів на загальну суму 13 млн. 830 тис. грн.       

Крім того, протягом поточного року до суду направлено позовів про відшкодування збитків, заподіяних корупційними діяннями на загальну суму 1140 тис. грн., з них матеріального характеру про стягнення шкоди на суму 473  тис. грн. та нематеріального характеру про визнання недійним свідоцтва на право власності на будівлю, скасування державних актів на право власності на земельні ділянки - на загальну суму  667 тис. грн. (оціночна вартість землі та майна).

Значно зросла сума задоволених позовів, пред'явлених на відшкодування шкоди, заподіяної злочинами - з 259 тис. грн. у 2009 році (пред'явлено таких позовів на суму 2 млн. 20 тис. грн.) до 1 млн. 718 тис. грн.  за 8 місяців 2010 року (пред'явлено за вказаний період на суму 3 млн.  618 тис. грн.).

Удвічі зросла сума задоволених судами прокурорських вимог щодо стягнення на користь громадян заборгованої заробітної плати, де судами стягнуто 1 млн. 817 тис. грн. 

Також, у поточному році вживалися дієві заходи прокурорського реагування представницького характеру щодо відновлення інтересів держави у сфері земельних відносин шляхом пред'явлення позовів та ініціювання перегляду незаконних судових рішень, в тому числі не за позовами прокурора.  До суду з цих питань пред'явлено 77 позовів на загальну  788 тис. грн., в тому числі з вимогами спрямованими на повернення незаконно вилучених земель до державної та комунальної власності загальною площею 3812 га. На незаконні судові рішення у справах зазначеної категорії, прокурорами внесено 25 апеляційних, касаційних скарг та одна заява про скасування рішення третейського суду, в тому числі 8 не за позовами прокурорів.

Підтримання державного обвинувачення в судах

Протягом  року державними обвинувачами органів прокуратури області підтримано обвинувачення у 1364 кримінальних справах, розглянутих судами з постановленням вироків, із них особисто керівниками прокуратур – у 208 справах.

Рівень апеляційного реагування прокурорів на неправосудні вироки судів у кримінальних справах склав 93,2 %: вироки стосовно 110 осіб скасовані за апеляціями державних обвинувачів, щодо 8 осіб – за апеляціями інших учасників процесу.

Слід відмітити, що до кримінальної відповідальності за безпідставну невиплату заробітної плати притягнуто 7 керівників підприємств, установ та організацій.

У сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, пов'язаних з їх збутом, судами області засуджено 26 осіб. Із них 8 осіб засуджено до реальної міри покарання, 18 – звільнені від покарання з випробуванням. За апеляціями державних обвинувачів у цій категорії справ, де засуджені отримали міру покарання, не пов'язану з позбавленням волі, внесено апеляції, з яких у 9 справах щодо 15 осіб вони задоволені, вироки скасовані з направленням на новий судовий розгляд за м'якістю призначеного покарання.

На розгляді в судах області перебувають кримінальні справи щодо службових осіб органів місцевого самоврядування про отримання хабарів у великих та особливо великих розмірах.

Зокрема, майже закінчується розгляд кримінальної справи щодо Березніківського сільського голови Свалявського району К., який за виділення земельної ділянки вимагав хабар в розмірі 150 000 доларів США і фактично отримав 900 000 грн., одразу після чого був викритий з цими грошовими коштами.
 

15 вересня 2010р.

Теги: злочин, кримінал, прокуратура, медицина

Коментарі

Наталія 2010-11-29 / 15:11:00
Я мать троїх дітей мій сосід Бауман Олександр Федорович м.Мукачево Жовтнева 3 лопатов розбив вікно і проник в мою кімнату,і вдарив мене арматуров.Побив пенсіонера Михаїла Івановича,зі своїм другом по зоні,а в справу записали що пенсіонер прийшов бити Баумана справу закрив Лукачіно М.М.за хабарі,є свідок,Бауман сексуальний маньяк преследує мою дочь в сексуальних домагатільствах,інваліда-детства,4 епізода Мукачівська Прокуратура передала в Міліцію.Бауман вимагає 2000 доларів,за те що відкупляєтся від влади,від участкових щоб його не посадили,хто брав в Баумана хабаря поверніть щоб нас не терорізірував,Бауман терорізірує,мою сїмью,Павлов Є.С.кришує Баумана вместе і племянником робітником Міліції,і із злості забив окна досками,поливає наш дом шлангом,не поплану перестроїв гараж,поки ми не повернемо гроші він не відкриє вікна.Просим вас істребовать три уголовні дела,за покушенія,за побиття пенсіонера,і за сексуальні домагатільства,які участкові закрили за хабарі,мене в Міліцію не пускають по указанію Павлова жалоби які я пишу,в СБУ,Прокуратуру,Павлов перехватує,підписує место Нач Міліції,секретарші,і за себе,дуже сторожать дела Баумана.Бойко Маріанна Юрівна Жовтнева 1 кв 2 м.Мукачево

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини