На Закарпатті проживає більше 14-ти тисяч багатодітних сімей

У п’ятницю, 3 вересня, під головуванням міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Равіля Сафіулліна відбулася селекторна нарада з питань організації видачі посвідчень та надання пільг батькам та дітям з багатодітних сімей. У нараді взяли участь заступники міністрів освіти і науки, охорони здоров’я, юстиції, праці та соціальної політики, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку, економіки.

На Закарпатті проживає більше 14-ти тисяч багатодітних сімей

Від Закарпаття участь  селекторній нараді взяли  заступник голови обласної державної адміністрації Іван Качур, начальник управління у справах молоді та спорту Ярослав Свида, начальник головного управління праці та соціального захисту населення Віктор Мацола.
У ході наради було розглянуто стан видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітних сімей. Усім учасникам наради було надано можливість висловити позиції, окреслити ситуацію в регіонах та вислухати зауваження і побажання щодо існуючих проблем.

Равіль Сафіуллін  повідомив, що станом на 1 вересня  в усі регіони України доставлено 601 010 посвідчень, що становить 67% від усієї загальної кількості посвідчень. Розпочався процес їх видачі.
Крім того, очільник міністерства повідомив, що для забезпечення ефективної роботи міністерство провело два Всеукраїнських семінари, на яких здійснено детальний інструктаж уповноважених на процес обліку, зберігання і видачі посвідчень. Наразі, управліннями та відділами у справах сім'ї та молоді як структурними підрозділами міських та районних державних адміністрацій ведеться прийом багатодітних родин, де роз'яснюються їх соціальні гарантії, а також проводиться збір документів та складається список багатодітних родин для оформлення пільг.

На сьогоднішній день замовлено 250 тис. посвідчень батьків багатодітної сім'ї та 650 тис. посвідчень дитини багатодітної сім'ї.

Як повідомли Закарпаття онлайн у прес-центрі Закарпатської ОДА, за оперативними даними райдержадміністрацій і міськвиконкомів в області проживає 14243 багатодітні родини, в яких виховується 48239 дітей. Видача посвідчень батькам та дітям з багатодітних сімей розпочалася у серпні і на сьогодні ця робота триває.

Довідково: З 1 січня 2010 року набув чинності Закон України від 19.05.2009 № 1343-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей", згідно з яким багатодітним сім'ям встановлено пільги:
1) 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);
2) 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством.
Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю;
3) 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі, якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;
4) позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.
Дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги:
1) безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів;
2) щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та  комунальних закладах охорони здоров'я із залученням необхідних спеціалістів, а також компенсація витрат на зубопротезування;
3) першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;
4) безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання;
5) безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно  до  Закону  України  "Про  оздоровлення  та відпочинок дітей".
Зазначені пільги та компенсації надаються на підставі посвідчення, яке підтверджує статус багатодітної сім'ї та статус дитини з багатодітної сім'ї.

06 вересня 2010р.

Теги: багатодітні, нарада, Качур, посвідчення, картка

Коментарі

багатодітна мама 2010-09-06 / 11:36:00
Фігня це все, ребята:(

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини