У древньому замку "Паланок" Мукачево єднало друзів (ФОТО)

Дощ намагався, але так і не завадив, у підсумку, хорошому настрою гостей Мукачева і мукачівського замку «Паланок», які завітали сюди вчора, 28 серпня, на концерт класичної музики, що відбувся у рамках фестивалю мистецтв «Мукачево скликає та єднає друзів».

У древньому замку "Паланок" Мукачево єднало друзів (ФОТО)

Не завадив, бо це, власне, і була зустріч друзів, добрих знайомих і колег, котрі, живучи в одній області, чи навіть одному місті, не могли зустрітися в іншому місці і в інший час. А отже, як наголошував ведучий дійства – уродженець Закарпаття Петро Мага – такій зустрічі не могла завадити ані погода, ані будь-які інші фактори – суб'єктивне, людське, внутрішнє переважало над об'єктивним, зовнішнім. Тим більше, що організатори, і це було видно по всьому, вклали в цей захід максимум зусиль і, що найважливіше, душу. І це не могло не накласти свій відбиток...

"Епіцентром" події був, зрозуміло, Віктор Балога – головний її натхненник і меценат, до котрого "стікалися"  більшість людських потоків – кожен зі своїми словами, привітаннями,  вдячністю.

А  "героями дня", поза всяким сумнівом, стали музиканти, передусім –  симфонічний оркестр Закарпатської  обласної філармонії (диригент – Вікторія Свалявчик) і солістка – заслужена артистка України Оксана Ільницька, котрим випало розпочинати концерт після сильної зливи, а завершувати – під густим, рясним дощем. І, не зважаючи на те, що під час виконання завершального твору дощ, по суті, заливав скрипки, віолончелі, контрабас і інші інструменти, для яких протипоказана навіть просто волога, завчасно не встав ніхто, чим і заслужили, на завершення, бурхливі оплески слухачів. Так само, як і тріо тенорів – О. Гурець, О. Дяченко та О. Романенко), котрі в імпровізованому режимі виконали ряд творів вже у верхньому дворі замку, біля скульптури князя Корятовича, куди гостей запросили після форс-мажорного завершення концерту.

Можна, звичайно, пошкодувати, що не вдалося послухати суттєву частину запланованої програми у виконанні симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії (диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль), і неповторний голос народної артистки України Валентини Степової, і ще цілий ряд цікавих виконавців. Тим більше, що репетиції і приготування до концерту тривали мало не місяць. Однак – очі не бачили, серце не болить – свято і без цього було справді вражаючим. А справді фантастичний феєрверк, що розквітнув спалахами над головами семи сотень гостей концерту, не менше, або, може, й ще більше, радував усіх городян древнього і гостинного міста над Латорицею.

Свято триває. У картинній галереї замку "Паланок" можна преглянути виставку робіт учасників IV Мукачівського міжнародного пленеру "Національні пам'ятки архітектури м. Мукачево",. тут же сьогодні зранку розпочався День старовинної культури, а о 19 годині на стадіоні ДЮСШ відбудеться концерт за участі Кузьми "Скрябіна", Тіни Кароль, гуртів Рокаш, Нікіта.

Тобто, святковий настрій гарантовано усім, хто захоче...

29 серпня 2010р.

Теги: концерт, фестиваль, замок, Мукачево

Коментарі

ІРІНА 2010-09-14 / 15:42:00
Свято в замку......

ІРІНА 2010-09-14 / 15:41:00
А я була!!! І було просто супер!!!!Дійсно класссссс)))))))))Рахую що Балогою не гордитися гріх!)))!))ХлопцІ,а як вам?)

Лилия 2010-09-02 / 14:11:00
ваш Балога величезний козел! Це була приватна вечірка тільки для VIP-гостей за запрошеннями і мукачевсьткий замок не працював цілий день через це і всі туристи ( в тому числі і іноземні) не були попереджені про це і стояли перед зачиненою брамою, бо барин ввечері відпочивав

Faust 2010-09-01 / 20:51:00
Віктор Балога - молодчина! Він не тільки розумний і сильний, але і далекоглядний політик, Закарпаття повинно гордитись з того, що у нас народився такий Чоловік! Правда, він строгий, тому його бояться злодії, брехачі і труси...

местный 2010-08-31 / 18:19:00
2***, (30.08.2010 11:26) чаще жалею, что не снайпер...

*** 2010-08-30 / 11:26:00
Местний, ви працюєте бухгалетром в обох?

местный 2010-08-30 / 06:33:00
2сорри: "У Балоги багато недоліків, але що його якісно різнить від Ратушняка, так це те, що" у него в тысячу с лишним раз больше бабла, не доставшегося, кстати, ему в наследство :)

Slava 2010-08-29 / 20:30:00
Чому тільки в Мукачівців, він благодійністю займається по всій області ... в Ужгороді в тому числі.

сорри 2010-08-29 / 19:26:00
У Балоги багато недоліків, але що його якісно різнить від Ратушняка, так це те, що він не тільки гребе під себе, але й не шкодує вкладати у Мукачево і мукачівців...

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини