Мукачівський злодій вивозив крадені речі на краденому велосипеді

Нещодавно опівночі у чергову частину Мукачівського міськвідділу міліції надійшов телефонний дзвінок від одного з мешканців міста.

Мукачівський злодій вивозив крадені речі на краденому велосипеді

– На сусідському обійсті якийсь підозрілий шум... Хоча світла у вікнах немає, ніби господарі сплять.., – ділився сумнівами житель вул. Гвардійської.

Оперативний черговий офіцер одразу ж по рації повідомив патрульний наряд у складі командира взводу Михайла Зеленяка, інспектора Едуарда Мішка та водія Олександра Котубея. Коли міліцейський автомобіль в'їхав на вул. Гвардійську, стражі порядку зауважили чоловіка, який на велосипеді ледве волік габаритний вантаж. Його наздоганяли дві постаті. Діватися невідомцю з "двоколісною машиною" було нікуди, адже він опинився у своєрідних "лещатах". Невдовзі, коли невідомець уже потрапив під опіку міліціонерів, один з переслідувачів упізнав свій велосипед. Та й увесь вантаж на ньому, а це водяний насос, півтораметровий масивний металевий швелер, ручний насос, залізний стілець, також були з його обійстя. "Пеесеники" викликали слідчо-оперативну групу, і злодія з усім "добром" доставили в приміщення міськвідділу міліції. Тут з'ясувалося, що зазіхнув на чуже майно 28-річний житель міста над Латорицею Золтан. Під час додаткового огляду обійстя, на якому побував злодій, з'ясувалося, що він також зірвав навісний замок на підвальному приміщенні будинку і викрав звідти 10 банок маринованих огірків. Оскільки зразу все забрати не зміг, сховав їх у рівчаку неподалік обійстя і намірювався незабаром повернутися сюди знову...

У мукачівський мікрорайон Росвигово проживає велика кількість мешканців, тут розташована переважна кількість багатоповерхівок міста. Тому вистачає роботи й міліції. Нещодавно пізно вночі, наприклад, уже згадувані Михайло Зеленяк, Едуард Мішко та водій Івана Марченко зауважили на вул. Д. Донського "Жигулі", битком набиті молодими людьми. Міліціонери вирішили з'ясувати, чого це не спиться молоді у таку пізню пору. Попросили вийти усіх з салону. При огляді авта "пеесеники" виявили поруч із сидінням водія телескопічний кийок. На місце пригоди невдовзі прибула слідчо-оперативна група міськвідділу міліції, зброю вилучили. З'ясувалося, що власником автомобіля та забороненого "начиння" є 19-річний мешканець с. Куштановиця Євген. Тепер юнакові доведеться відповідати за незаконне зберігання і носіння зброї.

У цьому ж мікрорайоні нещодавно вночі ніс службу наряд патрульної служби у складі Михайла Ісака та Сергія Зоріна. Перебуваючи на вулиці Юрія Гойди, міліціонери почули спрацювання автомобільної сигналізація. Одразу ж прожогом кинулися туди. Підбігаючи до авта, на якому завивала сирена, стражі порядку помітили, як від нього віддаляється якась постать. Невідомець намагався сховатися у темряві поміж будинків. Та міліціонери виявилися прудкішими, і втікач опинився в їхніх руках. Спіймали його, як мовиться, на гарячому: у юнця знайшли автомобільну фару-галогенку та викрутку. Якраз такого "світильника" не вистачало на престижній іномарці японського виробництва, на якій спрацювала сигналізація. Злодієві, а ним виявився 17-річний мукачівець Дмитро, одну галогенку вдалося зняти, не порушуючи спокій автомобіля, а от на другій "обпікся". Доречно мабуть зауважити, що таке світлове оснащення "японця" коштує сотню-другу доларів.

А от наряду у складі командира взводу Ігоря Юрченка та інспекторів Богдана і Михайла Ходаничів все в тому ж Росвигові нещодавно довелося затримувати  грабіжників. Тут в одному з кафе відпочивав 49-річний мешканець міста Михайло. Не обійшлося, звичайно, і без спиртного, тож ввечері чоловік був добряче захмелівшим, а його компанія розійшлася по домівках. За сусіднім столиком сиділо двоє молодиків та жінка. Один з них невдовзі пішов. А от пара у якусь мить причепилася до Михайла. З якогось дива відібрали від нього мобільний телефон та золотий ланцюжок та й чкурнули геть. Врешті, прийшовши до тями від такого нахабства, потерпілий попросив "мобільника" у бармена й зателефонував своєму зятю. А вже той викликав міліцію. Скривджений відвідувач бару та працівники розважального закладу описали зухвальці. "Пеесники" стали прочісувати мікрорайон, обійшли подібні заклади. І в одному з них застали парочку, яка бурхливо веселилася. У них було вилучено речі потерпілого: ланцюжок та мобільний телефон. Тепер 23-річному Валерію та його на 10 років старшій подрузі доведеться відповідати за кримінально-карні діяння.

Михайло Пискач, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

28 серпня 2010р.

Теги: злодій, зброя, грабіжник

НОВИНИ: Кримінал

01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
» Всі новини