У розіграші Кубку України "Закарпаття" вдома програло "Титану" - 2:3

Першу цьоготижневу дуель з армянським «Титаном» «Закарпаття» програло. На жаль, 2:3 на користь гостей «Авангарду» невтішно підсумували виступи ужгородців у Кубку України.

У розіграші Кубку України "Закарпаття" вдома програло "Титану" - 2:3
Так склався футбольний календар, що за якихось чотири дні "Закарпаття" і "Титан" повинні були зіграти аж два матчі. І обидві зустрічі, спочатку в 1-32 фіналу Кубка, а потім в шостому турі першої ліги, на рідній для команди Ігоря Гамули арені. Нехай армянці тільки щойно дебютували у першій лізі, з рахунків їх не квапилися списувати навіть завзяті фанати ужгородців. Бо ж після п'яти турів у чемпіонаті новачок сенсаційно втримує лідерську позицію! 
  
Будьмо відвертими — сьогоднішні господарі поля Кубок України вважали другорядним для себе турніром. За два тижні до цієї дуелі на словах це підтвердив наставник крайового ФК Ігор Гамула, у середу він це зробив ділом — на газон вийшли футболісти, які не мають постійної ігрової практики. А, скажімо, молодий півзахисник Володимир Заставний узагалі дебютував у футболці "Закарпаття". 
  
З перших хвилин господарі переважали суперника в ігровій ініціативі. Та тільки у центрі поля. Ближче до карної зони атакувальні пориви ужгородців губилися у захисних редутах кримчан. Прикро тому, що не через їхню міць. А через відразу свою неуважній, подеколи й навіть халатність. Відверто дивували подеякі паси у виконанні досвідченого Євгена Лисицина, невміння приймати м'яча Сергеєм Алєксєєвим, абсолютною інертністю колись грізного форварда Юрія Целиха. А футбол у виконанні Олександра Згури узагалі змусив задуматися головного тренера команди (про що Ігор Гамула зізнався на післяматчевій прес-конференції) — а яка його роль у колективі?!. 
  
Загроза воротам суперника створювалася найперше після виконання стандартів. На 10-й хвилині господарі виконали корнер, а Богдан Хауши головою завершував подачу. Центроборонець пробив у нижній кут, однак голкіпер дивом врятував свій "Титан" від голу. За 4 хвилини опісля Лисицин знову виконав кутовий, і вже Алєксєєв мав момент. Та його постріл також не став влучним. Ідентична прикрість сталася і з Андрієм Бойком. 
  
Ще раніше "Титан" забив: армянці далеко у поле викинули м'яча з аута, сфера опинилася у штрафному майданчику, а вже там спритнішим за захист і воротаря Надя виявився Євген Волга. На 7-й хвилині ногою той відкрив рахунок — 0:1! 
  
Ні, після такого ляпу від дебютанта першої ліги господарі не кинулися відіграватися. Й надалі володіли ініціативою, та увесь креатив закінчувався як тільки ужгородці доходили до карної зони опонента. 
  
Вірилось, що бодай другий тайм внесе корективи у події на полі. Однак в його першій половині ми цього не дочекалися. "Титан" здивував знову — утретє (!) за матч гості дійшли до воріт суперника, і вдруге забили. "Відзначився" голкіпер Ужгорода Олександр Надь. Його помилка під час шикування стінки коштувала закарпатцям задорого: на 52-й хвилині армянці заробили штрафний, і з 35-ти метрів зі штрафного пробили Надя! 
  
І тільки опісля господарі "воскресли". Та спочатку Ігор Гамула випустив на поле основних в інших матчах півзахисника Платона Свиридова і нападника Чарлеса Невуче. Ці двоє додали швидкості в атаці і, найголовніше, "освіжили" гру. Скоротити відставання господарям допомогла... рука опонента. Після прострілу Євгена Лисицина з флангу на 65-й хвилині оборонець зупинив м'яч не за правилами. Арбітр з Хмельницького Олександр Бондар не вагався — вказав на "точку". Дещо згладити свої гріхи у захисті (а таких, у першу чергу авантюризму, було чимало) спробував Богдан Хауши, вдало реалізувавши одинадцятиметровий. Відігралися ж ужгородці зусиллями Невуче — нігерієць майстерно прийняв м'яча на груди і відразу вдарив по воротах — 2:2. Сталося це на 75-й хвилині. 

Стадіон святкував, бо ж був упевнений у майбутньому успіху закарпатців. Усе розставити на свої місця мав шанс Платон Свиридов. На 89-й хвилині півзахисник скористався несподіваним для оборони "Титана" пасом від Невуче і вибіг один на один з голкіпером. Та що, коли удар видався кволим. Натомість уже наступний контрвипад гостей (ця команда уп'яте дійшла до воріт опонента) закінчився третім голом. Іван Лень дозволив супернику звільнитися від своєї опіки, а Євген Радіонов поховав господарів — 2:3.  

Що ж, умовні дублери "Закарпаття" із завданням не справилися. Тепер на авансцену вийде основа ужгородців. Станеться це вже у суботу. І якщо сьогодні розплавити "Титан" команді не вдалося, то, певно, час підвищувати градус у закарпатській печі?!.
  
Арбітри: головний — Олександр БОНДАР (Хмельницький); на лініях — Віктор ПАПІРОВИЧ (Хмельницький), Віталій ЛАЗЄЄВ (Одеса); резервний — Ярослав КОЗИК (Мукачево). Делегат ФФУ: Олексій ЛАЗЕНКО (Чернівці).  

Склад ФК "Закарпаття": 1. Олександр НАДЬ, 3. Іван ЛЕНЬ, 13. Андрій БОЙКО (к), 20. Богдан ХАУШИ, 15. Володимир ЗАСТАВНИЙ, 14. Ігор МАЛИШ, 4. Євген ЛИСИЦИН, 27. Олександр ЗГУРА (53 хв., 9. Платон СВИРИДОВ), 30. Олександр НОЙОК (46 хв., 6. Шандор ВАЙДА), 11. Сергєй АЛЄКСЄЄВ (57 хв., 10. Чарлес НЕВУЧЕ), 17. Юрій ЦЕЛИХ. 

Запасні: 12. Юрій СЛАВІК, 28. Микола ГІБАЛЮК, 24. Сергій АРТЮХ, 77. Віталій КОМАРНИЦЬКИЙ.


Склад ФК "Титан": 20. Артем КОШЕЛЄВ, 19. Роман СВІТЛИЧНИЙ, 18. Дмитро МОМОНТЕНКО (9. Роман КЛИМЕНТОВСЬКИЙ), 6. Сергій КРЮКОВ, 14. Андрій СТОЛЯРЧУК, 8. Віталій СУБОЧЄВ, 4. Андрій МАЦАК, 3. Євген ВОЛГА (61 хв., 17. Євген РАДІОНОВ), 10. Роман ДОВЖИК, 7. Костянтин ВІЗЬОНОК (31 хв., 15. Антон ШАРКО), 11. Олександр ЯРОВЕНКО. 

Запасні: 1. Анатолій СТАРУЩЕНКО, 2. Олександр КАМЕРЦЕЛЬ, 21. Андрій МАСЛОВ, 5. Дмитро МАРТИШОВ.

Ростислав Буняк, прес-служба ФК "Закарпаття"

18 серпня 2010р.

Теги: Титан, матч, футбол

Коментарі

местный 2010-08-19 / 07:49:00
недооценили соперника...

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини