В Ужгороді відбулись громадські слухання щодо спорудження «Льодової Арени» (ФОТО)

Впроваджена у 2009 році Кабінетом Міністрів України державна цільова соціальна програма «Хокей України» передбачає побудову льодових палаців у більшості регіонів України. Проте, на жаль, серед списку обласних центрів, які зможуть похвалитись новеньким льодовим стадіоном, міста Ужгород немає. Натомість є Мукачеве, де і планують звести це чудо. Та попри все ужгородці не залишаться без свого льодового стадіону.

Проект "Льодової Арени" представляє заступник начальника управління містобудування та архітектури Олександра Зотова
Проект "Льодової Арени" представляє заступник начальника управління містобудування та архітектури Олександра Зотова

У вівторок, 10 серпня, у великому залі міської ради відбулись громадські слухання стосовно побудови в Ужгороді "Льодової Арени" – спортивного комплексу, де ужгородці зможуть кататись на ковзанах та грати в хокей, а також займатись іншими видами спорту та активного відпочинку. Громадські слухання вів виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша, який у своєму вступному слові зазначив необхідність побудови такого комплексу так як ПаДіЮн, в якому раніше була ковзанка, сьогодні технічно не придатний для розвитку українського хокею та катанню на ковзанах. Він також зазначив, що головним аргументом у відмові побудови льодового стадіону в рамках програми "Хокей України" в м. Ужгород стало те, що влада, нібито, не виділила землю. Насправді ж, за його словами, на черговій сесії міської ради було виділено велику земельну ділянку для льодового стадіону, та рішення залишилось незмінним – льодовий палац передбачений Кабміном збудують в Мукачеві, а не в обласному центрі Закарпаття. Саме тому міська влада вирішила реалізувати власний проект льодового стадіону, що не залежатиме від Державного бюджету.

Вже знайдено інвесторів цього проекту – ними виступить ТОВ "Срібний лід", що вже мають досвід у побудові подібних спортивно-розважальних комплексів. Сам проект вже розроблено та було презентовано на громадських слуханнях заступником начальника управління містобудування та архітектури Олександрою Зотовою.

Згідно з представленим проектом, спортивний заклад, який на громадських слуханнях було названо "Льодова Арена", буде зведено неподалік від житлового комплексу у мікрорайоні вул. Перемоги, поблизу корпусів ЗакДУ, де зараз наразі знаходиться великий пустир. Земельна ділянка, що була виділена міською радою спеціально для цієї мети, має загальну площу 0,90 га.

Сам спортивний комплекс заплановано будувати в 2 етапи. Перший етап розпочнеться вже зараз і має бути закінчений до кінця цього року. На першому етапі буде збудовано основну частину стадіону, який тимчасово буде відкритим та діятиме до тих пір, поки температура повітря триматиметься близько 10-15 градусів за Цельсієм. Другий етап планують розпочати вже наступного року. Саме тоді повинні зробити стадіон критим, аби він міг діяти протягом цілого року, а не лише в зимовий сезон.

В спортивному комплексі передбачено льодовий стадіон, що за розмірами буде придатний для тренувань з міні-хокею, або для катання на ковзанах, два тенісні корти, міні футбольне поле та поле для волейболу або бадмінтону. Поруч зі спортивним комплексом планується звести автомобільну стоянку на 35 місць, а також озеленити прилеглі території та забезпечити належну звукоізоляцію, щоб спортивний комплекс не заважав спокою мешканців, які живуть поруч. Комплекс буде мати власний прокат ковзанів, переодягали, душові кабіни та все, що необхідно для комфортних тренувань.

Представник від інвесторів, що також був присутній на громадських слуханнях, наголосив, що ранковий час роботи стадіону планується безкоштовно надати школам міста для проведення там спортивних занять.

Загалом громадськість, що була присутня на слуханнях, підтримала та одноголосно ухвалила проект будівництва цього спортивного комплексу, а також позитивно висловилась стосовно того, щоб в місті з'явилось чудове місце для проводження часу молодим людям, які тепер, замість того аби тинятись вулицями з пляшкою пива в руці, зможуть зайнятись спортом на користь власному здоров'ю та спокою громади міста. Стадіон буде також корисним і для старшого покоління, яке любить та поважає здоровий спосіб життя. Адже сьогодні місту так бракує гарних місць для активного відпочинку, тому "Льодова Арена", що з'явиться вже цього року – це справді королівський подарунок міської ради мешканцям міста.

Крістіна Кузьменко, РІО

13 серпня 2010р.

Теги: льодовий, ковзанка, Льодова арена

Коментарі

2010-08-13 / 08:35:00
"...це справді королівський подарунок міської ради..."
Невже це за кошти міської ради будується? В місті нема доріг, каналізаційних люків, а вони ковзанки будують!

местный 2010-08-13 / 08:23:00
"буде придатний для тренувань з міні-хокею" - а для обычного хоккея, пусть даже "канадских" уменьшенных размеров - никак не судьба? разница ведь всего в паре метров. ну почему по-человечески не сделать? тогда в Ужгороде и хоккейную команду можно воссоздавать, какая была в давние чехословацкие времена, да даже в 1-ом чемпионата СССР принимала участие команда из Ужгорода! Это 1946-47 гг!. Доведите проект до ума!

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини