На Закарпатті затримали грабіжників автозаправок (ФОТО)

Доволі часто об’єктами своїх злочинних зазіхань крадії обирають автозаправні станції, особливо ті, що розташовані уздовж людних автомагістралей. Зловмисники знають: тут за добу назбирується немала сума грошей, тож є чим поживитися. До того ж, окремі власники таких об’єктів нерідко економлять на охороні, а вночі на АЗС працюють дві-три особи, часто тендітні дівчатка на касі та молоді хлопці. Тобто про серйозний опір нападникам й не може бути мови.

Господарі однієї з таких заправних станцій неподалік Ужгорода також не подбали про серйозну охорону своєї власності. Тут навіть не були встановлені камери відеоспостереження. Цим й скористалися нечисті на руку громадяни.

Ще наприкінці квітня цього року уночі на АЗС вдерлося двоє молодиків у масках з кийком, схожим на міліцейський, і пістолетом. Тоді грабіжникам не пощастило -- виручка зберігалася у сейфі, від якого касири не мали ключів, про що вони й розповіли нападникам. Останнім довелося вдовольнитися 1200 гривнями з каси.

На місце пригоди тоді виїжджала слідчо-оперативна група, однак розбійний напад розкрити по гарячих слідах, на жаль, не вдалося. А згодом стався новий аналогічний злочин...

На початку червня цю ж заправну станцію знову "відвідали" нічні розбійники. Цього разу їх було троє і також у масках, з пістолетом та кийками. І знову забрали лише гроші з каси -- 1000 гривень.

Коли міліціонери проаналізували обидва випадки, звернувши увагу на опис зовнішності нападників і їхній "злодійський" почерк, то зробили висновок -- це справа рук однієї банди.

-- Пошуки розпочалися з раніше судимих осіб і тих, хто притягався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів, --розповідає начальник управління карного розшуку ГУ МВС України в Закарпатській області підполковник міліції Олексій Шніцер.

Невдовзі міліціонери вийшли на трьох підозрілих молодиків: двох жителів Ужгородського району, які, до речі, мешкають неподалік згаданої автозаправної станції, та одного ужгородця. Двоє з них -- раніше судимі. Зокрема, 23-річного Василя, оперативники добре знали: він двічі відбував покарання за скоєння крадіжок та реалізацію наркотиків і в кримінальному світі відомий за прізвиськом Чечня. Його приятелі, 24-річний Микола та 23-річний Руслан, -- також з кримінальним минулим.

Відчувши, що їх от-от візьмуть, зловмисники втекли за межі області і вирішили переховатися на Одещині. Звідти поїхали на Волинь, де мали знайомих, з якими разом сиділи в тюрмі. Працівникам міліції стало відомо: там вони готувалися до розбійного нападу, але не встигли. Залишили в одного із друзів свої речі, а самі ненадовго повернулися на Закарпаття. Тут їх і "взяли" оперативники карного розшуку. Точніше, двох із трійці -- Василя та Миколу. Руслан поки що перебуває в "бігах", але затримати його -- це лише справа часу. У зловмисників правоохоронці вилучили пневматичний пiстолет (ззовні схожий на бойовий), саморобні матерчатi маски з вирiзами для очей, гумові рукавички, два кийки, а також електрошокер. Увесь цей "арсенал" переконливо свідчить: до справи хлопці готувалися серйозно. Перш ніж напасти, вони кілька разів навідувалися на автозаправну станцію, пили тут пиво, розмовляли з працівниками, словом, вивчали ситуацію.

-- У розкритті цього злочину, -- зауважує підполковник Шніцер, -- чимало наших працівників проявили себе справжніми професіоналами. Насамперед хочу відзначити заступника начальника майнового відділу УКР Василя Шпіня, начальника оперативно-пошукового сектору Михайла Немеша, старшого лейтенанта міліції Василя Іваниша з карного розшуку Ужгородського райвідділу.

Наразі міліція перевіряє затриманих на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території нашої області. Найцікавіше у цій історії те, що власники автозаправної станції лише тепер, після двох розбійних нападів, подбали про охорону і встановили камери спостереження...

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУ МВС УКраїни в Закарпатській області
 

07 серпня 2010р.

Теги: АЗС, автозаправна, розбійний, грабіжник

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
» Всі новини