Злодії обікрали сільський клуб на Виноградівщині

Для свого бізнесу 52-річний підприємець Павло з села Бобове Виноградівського району орендує сільський клуб. Основну виручку чоловік мав у святкові та вихідні, коли проводиться дискотека, а в будні тут в основному тихо. Саме з цієї обставини і скористалися невідомі зловмисники, які уночі проникли у приміщення і винесли звідти три комп'ютерні процесори, клавіатуру та 11 блоків сигарет.

Злодії обікрали сільський клуб на Виноградівщині

Потерпілий зателефонував у міліцію. Начальник карного розшуку Виноградівського райвідділу ГУМВС Ярослав Терек доручив розслідування цієї справи досвідченому оперативнику Ярославу Ониську та його колегам Віктору Довжану і Роберту Максимовичу. Найперше правоохоронці перевірили підобліковий елемент, тобто осіб, які вже мали конфлікт із законодавством і притягалися до криміналу. Зокрема, відвідали Олександра, місцевого жителя, який вже побував на лаві підсудних. Однак вдома його не було. Ярослав Онисько кілька разів навідувався до цієї оселі -- та все марно. І лише через кілька днів оперативники зустріли підозрюваного у сусідньому Петрові. Олександр, звичайно, спершу заперечував свою причетність до нічних подій у сільському клубі. Стверджував, буцімто назавжди "зав'язав" з такими справами. Але алібі у нього не було. Врешті-решт зізнався у скоєному. З'ясувалося: якось під час дискотеки Олександр зауважив, що приміщення, де Павло здійснює свою підприємницьку діяльність, не достатньо захищене. Поділився своїми роздумами з односільчанином, якому ідея "відвідати" торговельний заклад вельми сподобалася. Через кілька днів під покровом ночі молодики вирушили у центр села. Вийняти шибку з вікна жодних труднощів не становило. За кілька хвилин винесли все з приміщення, а наступного, щоб "не світитися", повезли все це у Хуст, де й продали. Виноградівські оперативники встановили особу покупця, крадене вилучили. Тепер Олександр знаходиться під вартою, а його напарник, внісши грошову заставу, поки що на волі. За цим фактом порушили кримінальну справу. Подальшу долю крадіїв визначить суд.

... Жителька Виноградова Марія з родиною уже кілька років зводить власний будинок в одному з мікрорайонів міста. Так склалося, що з лютого по червень цього року на новобудову ніхто не навідувався. Тільки на початку липня жінка прийшла сюди і застала невтішну картину: хтось вибив двері у підсобному приміщені і виніс звідти найцінніше – інструменти та електроприлади. Жінка звернулася по допомогу в міліцію. На той час на руках начальника карного розшуку райвідділу міліції уже був цілий список подібних крадіжок у райцентрі. Оперативники карного розшуку Іван Товт, Юрій Каптур, Роберт Максимович та Іван Вереш перевірили усі ринки, інші місця, де могло реалізуватися крадене. Одного дня правоохоронці натрапили на інструмент, вельми подібний до того, що був викрадений з обійстя пані Марії. Жінка справді упізнала свої речі. Продавець не знав про їхнє походження, пояснив, що дешево купив у якогось незнайомця. За описом зовнішності підозрюваного оперативники вийшли невдовзі на 46-річного Петра. Чоловік цей уже побував у місцях позбавлення волі. Після чергового повернення із "зони" у рідний Виноградів виявив, що опинився без житла. Тож став "кочувати" містом. На прожиття підробляв собі крадіжками з новобудов. Петра затримали й , скоріш за все, найближчим часом він знову потрапить у добре знайомі місця за колючкою.

...Житель Виноградова, 49-річний Михайло, займається реалізацією овочів і фруктів. Тепер -- сезон продажу кавунів. У роботі батькові не раз допомагав його син. Біля хлопця частенько крутився приятель, 16-річний виноградівець Степан. Юнак, незважаючи на юний вік, вже притягався до кримінальної відповідальності. Правда, після цього нібито взявся за розум і якийсь час не потрапляв у поле зору правоохоронців.

А нещодавно вранці Михайло вирушив до свого мікроавтобуса, який на ніч зазвичай припарковував біля будинку. Чоловік зауважив, що скло на правих дверцятах пошкоджене. Найгірші припущення підтвердилися: із салону зникли DVD-програвач, автомобільний телевізор та дві тисячі гривень. Виноградівські оперативники, яким потерпілий повідомив про крадіжку, звернули увагу на той факт, що на обійстя підприємця часто навідувався Степан. Тож вирішили поспілкуватися з ним. І не прогадали. З'ясувалося: юнак часто бачив, як Михайло залишає в салоні машини різні речі, навіть гроші. Тому вирішив цим скористатися. Вночі з допомогою викрутки зняв скло на дверцятах, а далі швиденько "обчистив" салон. На момент затримання юнак встиг частину грошей потратити. Тепер не тільки доведеться відшкодовувати збитки, але й відповідати за скоєне.

Михайло Пискач, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 

06 серпня 2010р.

Теги: клуб, крадіжка, злодій, дискотека

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини