Ігор Гамула: "Завдання ми виконали, але грою я не задоволений"

"Прикарпаття" - "Закарпаття" - 1:3

Ігор Гамула: "Завдання ми виконали, але грою я не задоволений"

Голи: Канюк 28 - Штурко 23, Бобаль 30 (пен.), Невуче 85

"Прикарпаття": Локатир, Канюк (Калайда, 62), Мельничук, Гаврилишин (Бут, 74), Плехтяк, Шкред, Іванишин, Барчук В. (Микуляк О., 46), Ревуцький, Герасименко, Батальський (Стоцький, 85).

"Закарпаття": Надь, Гибалюк, Мостовий (Лень, 46), Комарницький, Штурко (Целих, 78), Бобаль (Згура, 66), Райчевіч, Артюх (Нойок, 31), Шендрик, Микуляк В. (Свірідов, 59), Невуче.

Попередження: Гаврилишин, 69 – Згура, 88.


Напередодні зустрічі географічних сусідів відбулася подія, яка, ймовірно, круто змінить долю івано-франківського футболу. Депутати міськради дали згоду на створення структури, що фінансуватиме добудову стадіону "Рух", спорудження довкола основної чаші арени інших спортивних об'єктів (зокрема, басейну та критого футбольного манежу), готельного комплексу, а головне буде утримувати футбольний клуб "Прикарпаття" з річним бюджетом не менше 12 мільйонів гривень. Кошти на ці цілі виділятиме ТОВ "Скорзонера", більш відоме як власник туристичного комплексу "Буковель". Перед початком матчу з "Закарпаттям" диктор навіть назвав поіменно всіх 41 депутатів, які підтримали дане рішення.

Зрозуміло, що після такого повідомлення у прикарпатців з'явився додатковий стимул до гри. Але й закарпатцям, котрі поступилася у двох стартових зустрічах, відступати далі було нікуди. Суперники розпочали гру без розкачки, відповідаючи атакою на атаку. Спочатку небезпечно вистрілив О. Микуляк. Потім господарі провели атаку правим флангом, яку ударом головою завершував Батальський – Надь на місці. За кілька хвилин вже Локатир витягує м'яч з-під поперечки після чергової спроби закарпатського Микуляка (прикарпатський з'явився на полі у другій 45-хвилинці).

І все ж, було помітно, що закарпатці вкомплектовані краще. Може, у них на даному етапі є певні проблеми з грою, але... На 23-й хвилині гості провели свій перший м'яч у сезоні: Микуляк пробив з лінії карного майданчика, Локатир відбив, однак Бобаль зумів переадресувати "плямистого" на Штурка, а тому вже не завадив ніхто. Вже за хвилину Бобаль, якого Микуляк вивів віч-на-віч з воротарем "Прикарпаттям", міг подвоїти рахунок. Матвій елегантно перекинув м'яч через голкіпера, проте у ворота не влучив.

Не забиваєш ти... На 28-й хвилині Барчук заробив право на штрафний удар, після розіграшу якого Канюк проштовхнув м'яч у ціль. Та вже за якусь мить оборонець "Прикарпаття" перетворився в антигероя. Боротьба за верховий м'яч Канюка і Штурка у карному майданчику франківців завершилася призначенням пенальті. Щоправда, господарі у діях свого гравця порушення правил не вбачають. Після гри прикарпатці залишилися разом з інспектором переглядати спірний момент в якому: а) Канюк просто перестрибнув опонента; б) навалився при цьому на суперника.

До завершення першої половини зустрічі суперники створили ще по одному гострому моменту. Спочатку господарів знову виручив Локатир, зреагувавши на підступний удар Нойка. А потім вже настала черга Надя рятувати свою команду після дальнього пострілу Канюка. М'яч викручував такі зигзаги, що голкіпер не знав з котрого боку його ловити, переправивши "снаряд" на кутовий.

У другому таймі суперників наче підмінили. Якщо до перерви гострі моменти сипалися один за одним, то після команди неначе забули про існування воріт. Чи то на гравців вже стала навалюватися втома у цей спекотний день, чи тренери зуміли надійно закрити "дірки" в обороні? Гострі епізоди змінилися напівмоментами, а м'ячі після дальніх спроб летіли далеко повз ціль. І лише наприкінці зустрічі Невуче в один дотик ударом з 16-ти метрів встановив остаточний результат. Після цього сумнівів щодо підсумку зустрічі вже ні в кого не було.

Ігор Гамула (головний тренер "Закарпаття"): "Завдання взяти у матчі три очки ми виконали. Хоча перебігом гри я не дуже задоволений. В діях команди траплялися провали. Після двох поразок на старті сезону гравцям важко насамперед психологічно. Відчувалося, що хлопці дуже переживають за результат. Команда напружена. І лише після третього голу, коли господарі відчутно втомилися, за долю матчу вже можна було не хвилюватися. Сподіваюся, далі буде легше".

А ось почути думки з приводу наставника франківців Сергія Пташника не вдалося. Він, як і решта присутніх у прес-центрі стадіону, слухали президента клубу Анатолія Ревуцького. Той подякував міському депутатському корпусу за розуміння ситуації, в якій опинилося останніми роками "Прикарпаття", і висловив сподівання, що кращі часи команди вже не за горами. Після оформлення всіх необхідних документів клуб отримає фінансування, а журналісти зможуть поспілкуватися безпосередньо з новими власниками клубу. Швидше б, а то в своєму нинішньому стані франківці недалеко втекли від попередниць.

Володимир Горощак, UA-Футбол
31 липня 2010р.

Теги:

Коментарі

местный 2010-07-31 / 17:24:00
"Депутати міськради дали згоду на створення структури, що фінансуватиме добудову стадіону "Рух", спорудження довкола основної чаші арени інших спортивних об'єктів (зокрема, басейну та критого футбольного манежу), готельного комплексу, а головне буде утримувати футбольний клуб "Прикарпаття" з річним бюджетом не менше 12 мільйонів гривень". Неплохо ивано-франковцы решились выложиться. К сведению: в прошлом году бюджет 5 команд Премьер-лиги (!) не превышал 10 млн. грн.

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини