У Мукачеві збудують Льодовий палац

Протягом першого півріччя діяльність всіх структурних підрозділів Мукачівського міськвиконкому була спрямована на подолання негативних тенденцій, що склалися в економіці, розвитку соціальної сфери, поліпшення рівня життя населення.

У Мукачеві збудують Льодовий палац

За цей період обсяг реалізованої промислової продукції, робіт, послуг склав 282607,7 тисячі гривень або 10,4 відсотка загально обласного показника і є другим в області. Загальний обсяг роздрібного товарообороту на одну особу складає 1837 гривні, що на 83,9 відсотка перевищує загально обласний показник. Індивідуальними забудовниками за перший квартал по місту введено в експлуатацію 18629 кв.м. загальної площі житла або у 8 разів більше до відповідного періоду минулого року.

На пенсійному обліку перебуває 18499 пенсіонерів, середній розмір пенсій за звітний період склав 976,80 грн., що на 16,8 відсотка більше, ніж у 2009 році. За перше півріччя поточного року в Мукачеві створено 1339 робочих місць. Офіційний рівень безробіття склав 1,3 відсотка за прогнозованого – 1,6 %.

Поряд з позитивними тенденціями в економіці міста маємо і негативні показники. Так, приміром, обсяг капітальних інвестицій за перший квартал поточного року склав 35336 тис. грн.. або 96,4 % до відповідного періоду 2009 року. До загального фонду міського бюджету мобілізовано 43443,7 тис. грн., виконання становить 94,8 %, бюджет недоодержав 2 398,9 тис. грн. З інформацією з цього питання "Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачева за перше півріччя 2010 року" на черговому засіданні виконкому міської ради виступила начальник відділу економіки Світлана Васильцюн. Коментуючи промову, міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл зауважив, що криза кризою, а місто працює. Вперше з початку року в липні міська влада не вдавалася до кредитів для оплати праці працівників бюджетної сфери, вже є власні для цього кошти. Почали втілюватися в життя державні програми, які в минулі роки "забуксували".

Міністерство транспорту виділило кошти на реконструкцію залізничного вокзалу, роботи вже розпочалися. В Мукачеві таки буде Льодовий палац, спорудження якого попередній уряд відклав на визначені часи, а нинішній – постановив прискорити будівництво. Місто власними силами проводить капітальну реконструкцію дорожнього покриття вул. Г.Петрова в Росвигові, спорудження двоярусного фонтану на центральній площі мікрорайону, проводиться ямковий ремонт вулиць міста (про це "МР" писала в попередньому номері). Промовистий факт: підприємства "Карпати-Інтерконтиненталь" та "Едельвейс-Лего" (керівник Петро Басараб) єдині в Україні, з яких інвестори не пішли, а більшість інших перевели до Китаю. Завод "Точприлад" (керівник Петро Ремінець) нарощує потужності, активно співпрацює з фірмою "Відеотон", інтерес до цього підприємства виявляють світові гіганти промисловості. Члени виконкому заслухали також повідомлення про виконання міського бюджету Мукачева за перше півріччя 2010 року. А розпочиналося засідання міськвиконкому з приємної місії, яку виконав Золтан Ленд'єл. Він вручив Диплом "Керівник 2010 року" Міжнародного економічного рейтингу "Ліга кращих" Йосипу Біловару, відзнаку "Підприємство 2010 року" ТзОВ фірма "Карпати Лтд",а її директору Дмитрові Брещайку -- орден "Почесний хрест". Медаль "Професійна слава України" міський голова вручив першому заступнику директора фірми Тетяні Ничипорук. Такої ж медалі удостоєні також заступники директора фірми Олег Сухарєв та Юрій Біловар. Ухвалено рішення залишити на вихованні та повному державному утриманні в Мукачівському дитячому будинку Регіну і Тиберія Волошин, оскільки їх матір Еріку Волошин позбавлено батьківських прав. Так само рішенням суду позбавлено батьківських прав Марію Балог, а їх 16-річного сина Миколу залишено на державному утриманні в Часлівецькій спеціалізованій школі-інтернаті.

Зареєстровано Мукачівську міську громадську організацію ветеранів Великої Вітчизняної війни, праці та Збройних Сил України "Розрада" та міський осередок Всеукраїнської громадської організації "Українська Федерація Хортингу". Щодо першої організації, то члени виконкому слушно зауважили, що в місті вже зареєстровано кілька сотень різних громадських осередків, а працюють, щось роблять від сили десятки. Тому потрібно провести моніторинг всіх громадських осередків.

Виконком вніс зміни до своїх рішень щодо Умов організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в Мукачеві. 

Виконком розглянув ще низку питань комунальної власності, приватизації квартир, будівництва.

Мукачівська Ратуша
29 липня 2010р.

Теги:

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини