У березні в Ужгороді відбудеться національний фінал Міжнародного дитячого пісенного фестивалю

В Ужгородському прес-клуб відбулося засідання, головною темою якого стало підведення підсумків півфіналів у Закарпатті та анонс національного фіналу Міжнародного дитячого пісенного фестивалю «Children’sEurostar».

Захід проходить в області в рамках транскордонного співробітництва в країнах Карпатського Єврорегіону під патронатом генерального консульства Словацької республіки в Ужгороді та за підтримки Закарпатської обласної, районних державних адміністрацій та міськвиконкомів.

Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді Антон Лукачовіч на засіданні розповів, що очікування щодо фестивалю цілком здійснилися. А також пообіцяв, що Консульство долучиться до організації національного фіналу «Children’sEurostar» в Україні. До цього часу Консульство Словаччини підтримувало одноразові мистецькі акції. Але пропозиція словацького мистецького товариства „ГОНГ” є дуже цікавою та перспективною, тому що передбачає участь конкурсантів із усього Закарпаття і складається з кількох етапів.

Керівник товариства «ГОНГ» Владо Желєзняк повідомив, що анонсовані раніше півфінали фестивалю у 10 районах Закарпаття пройшли вдало та надзвичайно успішно. До участі у півфіналі було відібрано 100 співаків, з якими напередодні проводилася творча підготовка. 14 переможців візьмуть участь у національному фіналі, а троє національних фіналістів представлятимуть Україну на міжнародному фіналі у м. Кошице (Словаччина) 1 червня 2007 року.

У кожному райцентрі Закарпаття майже усі квитки на півфінальні змагання були продані, зали — вщерть заповнені. Владо Желєзняк висловив особливу подяку журналістам, через повідомлення яких про фестиваль дізналося і відгукнулося багато закарпатців. Організатори навіть не сподівалися на таку активність. Так, на заклик щодо смс-голосування надійшло понад 3000 смс-повідомлень.

Також глядачі надіслали понад 200 заповнених купонів, які пропонувалося вирізати із газет «Новини Закарпаття» та «Калейдоскоп оголошень».

Організатори Міжнародного дитячого пісенного фестивалю «Children’sEurostar» вже запрошують закарпатців на Національний фінал, який відбудеться 21 березня в Закарпатському обласному театрі ляльок, початок о 18.00. Основний натхненник конкурсу В. Желєзняк повідомив, що майже кожен район-учасник готовий надіслати автобус із глядацькою групою підтримки, отже, не склало б проблеми заповнити зал облмуздрамтеатру, але з технічних причин (необхідність телевізійного запису передачі) обрали все ж ляльковий театр.

Крім того, у рамках міжнародного фестивалю оголошено конкурс «Намалюй свого співка»! Юним художникам пропонується взяти участь у змаганні, для якого слід надіслати малюнок із зображенням співака на власне вподобання до 12 квітня за адресою: 88006, Ужгород-6, а/с 2. Оголошення результатів відбудеться згодом на Театральній площі разом із аукціоном, лотами на якому виступлять самі художні роботи юних закарпатських митців.

Владо Желєзняк запевнив, що фестиваль матиме продовження, усі міста Закарпаття виявили бажання працювати і наступного року.

Учасниками конкурсів є діти віком від 7 до 15 років. Участь у фестивалі не потребує жодних вступних внесків та фонограм,-- підкреслили організатори. Конкурсанти виступають у жанрі популярної музики. Крім цінних подарунків та призів юні співаки матимуть нагоду записати вже авторські твори на компакт-диск – збірку найкращих виконавців конкурсу.
15 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини