Невдалий "промисел" смаглявого розбійника

Того дня 25-річна Еріка дещо швидше зачинила торговельну точку на ринку: завтра, у суботу чекала гостей, отож треба було підготуватися. Не стала чекати "маршрутку" на Галоч, а сіла на автобус "Ужгород—Павлово". Дісталася с.Деревці, а звідти вже близько додому.

Дорога тут майже безлюдна, тільки коли-не-коли проїде якесь авто. Отож Еріка чимчикувала, думаючи про завтрашніх гостей. Вдалині побачила підводу, яка рухалася з Галоча. Коли зблизилися, зауважила на возі рома. Той спитав:

— Который час?..

Розмовляти з незнайомцем жінці не надто хотілося, отож пішла далі. Втім, смаглявець видався настирливим: розвернув коня й став волочитися за нею. Коли порівнялися із закинутою будівлею колишньої ферми, яка виднілася обіч дороги, ром зіскочив з підводи і, схопивши жінку за груди, став тормошити:

— Давай деньги!.. Деньги, а то порежу!

І приставив до горла жінки перочинний ніж. Та зі страху випустила з рук сумку й поліетиленовий пакет. Нападник на це не зважив, а став тягнути жертву до пустуючого приміщення. Притиснувши її до стіни, став розмахувати ножем перед обличчям і вигрібати з кишені куртки дрібні купюри.

Однак на цьому не вгамувався. Кількома "розчерками" ножа розрізав шкірянку. Зловмисник геть розійшовся, його потягнуло на кохання. Однак жінка стала чинити опір.

Зрозумівши, що дістав облизня, ром щосили вдарив її по голові, звалив на землю і став гамселити ногами. Коли обличчя Еріки було вже геть закривавлене, метнувся до підводи й помчав у бік Холмока. Через якийсь час ошелешена і знесилена від побоїв Еріка звелася на ноги. Зібрала свої речі, вся у сльозах почвалала додому.

Вже на початку села знаходяться діючі ферми, де саме чергував чоловік Еріки. Йому й розповіла про
пригоду. Чоловік збігав до знайомого, взяв авто і разом з потерпілою помчали за кривдником. Однак часу минуло чимало, зухвалець встиг дременути...

Подружжя зателефонувало у чергову частину Ужгородського райвідділу міліції. Того дня проводилося відпрацювання прикордонного Чопа. Там повідомлення про зухвалий злочин застало начальника відділення дільничних інспекторів міліції Ужгородщини Юрія Семена. Разом зі своїми підлеглими Іваном Качалабою та Юрієм Іванишем вони невдовзі були вже в Галочі. Потерпіла досить детально описала нападника, розповіла й про напрям його втечі.

"Шерифів" чекало досить непросте завдання, адже в цій частині Ужгородщини чимало ромських поселень: у Галочі, Р.Комарівцях, Концові, Холмоку, Сюрте... Невдовзі стражі порядку з’ясували, що подібний на розшукуваного "засвітився" у Концові. Жителі села засвідчили, що біля одного з розважальних закладів крутився ром. Пересувався на підводі і був вельми збуджений. Далі його маршрут проліг у Холмок.

Вдалося встановити і його особу, однак 30-річний Федір, який останнім часом співмешкав з місцевою ромкою, кілька годин тому кудись ретирувався. Здавалося б, пошуки затягнуться надовго. Однак, зваживши на те, що Федір родом з В.Лучок Мукачівського району, Юрій Семен зв'язався з колегами із сусіднього району.

Суботнього ранку ужгородські "шерифи" були на Мукачівщині. Спільно зі співробітниками Великолучківського відділення міліції вони й навідалися у місцеве ромське поселення. Федора, мовити б, взяли ще тепленьким. Після вчорашніх пригод і походеньок він солодко спав у помешканні своїх родичів. Зайве й говорити, що людям у погонах зовсім не зрадів. Згодом у нього ж було вилучено й ніж. Вже у приміщенні Ужгородського райвідділу міліції потерпіла впізнала розбійника, та й він не став заперечувати своєї причетності до нападу на жінку.

Тепер усі деталі цієї справи з'ясовує слідчий Марина Ракущинець. Зважаючи на те, що Федір уже кілька разів притягався до криміналу, тепер на нього чекає тривалий термін позбавлення волі. Свої дії пояснити достеменно не може. Стверджує, що того дня напідпитку повертався від знайомих з П.Комарівців. Зустрівши на безлюдній дорозі молоду незнайомку, спонтанно вирішив поживитися чужим добром. Та замість "легких" грошей матиме тепер великі проблеми...
Михайло ПИСКАЧ, "Відомості міліції"
26 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини