Закарпатська ДАІ "полює" на перевізників небезпечних вантажів

В період з 25 травня по 15 червня цього року на території України в тому числі й Закарпатської області проходила операція під назвою "Увага, залізничний переїзд".

Закарпатська ДАІ "полює" на перевізників небезпечних вантажів

Щоб більш детальніше дізнатися про цю операцію ми звернулися до старшого інспектора організації дорожнього руху ВДАІ ГУМВС України в Закарпатській області підполковника міліції Олександра Миколайовича Ковальчука.

- Нашою метою, насамперед, було перевірити стан утримання залізничного переїзду, підходу до нього, встановлення відповідних дорожніх знаків, роботу світлофорно-звукової сигналізації, освітлення і виявлення порушень водіями правил переїзду залізничних колій - говорить Олександр Миколайович.

Під час операції співробітники Державтоінспекції Закарпатської області виявили 201 порушення правил дорожнього руху водіями, які проїжджали через залізничну колію. Так, за порушення Ст. 122 ч. 2 Адміністративного Кодексу України накладено було штрафів на суму 41900 грн., за порушення статті 123 част. 1 Адміністративного Кодексу України - 12495 грн.. За неналежне утримання переїздів складено 14 адмінпротоколів на посадових осіб залізнично-дорожніх і комунальних організацій і підготовлено 12 інформацій до органів місцевої влади про стан безпеки залізничних переїздів.

Робота по даному напрямку продовжується. У цьому році ще не було зафіксовано дорожньо-транспортні пригоди на залізничних переїздах. Однак у попередні роки були факти грубого порушення правила переїзду залізничних переїздів, у наслідок чого допускалися зіткнення з локомотивами та поїздами, створювалися аварійнонебезпечні ситуації та були зірвані графіки руху поїздів.

Передусім, це профілактичні заходи по даному напрямку. Як свідчить статистика, на Україні ще є непоодинокі факти порушень правил під час переїзду.

Додам також, що з 10 червня по 9 липня на території України та Закарпаття в тому ж числі, проходять цільові заходи під назвою: "Небезпечний вантаж". Мета цих заходів - посилення контролю працівниками ДАІ за перевізниками небезпечних вантажів, таких як бензин, дизпаливо та інші. Спільно з нами також працюють представники міністерства надзвичайних ситуацій, бо окрім пошкодження транспортних засобів, потерпіти може і навколишнє середовище: легкозаймисті речовини можуть пошкодити зелені насадження і землю, можуть потрапити у водойми, стічні канави, колодязі і т. д.

Тому працівники ДАІ на лінії, насамперед, перевіряють транспортний засіб, що перевозить небезпечний вантаж, на наявність супровідних документів, свідоцтва, яке засвідчує те, що водій автомобіля пройшов відповідні навчання по перевезенню небезпечних вантажів тощо.

Так, під час попередніх цільових заходів було виявлено близько 30 транспортних засобів, які були технічно-несправні під час перевезення небезпечних вантажів, не мали відповідних документів на них чи не були відповідно укомплектовані тощо. Сьогодні вже перевірено 112 транспортних засобів; складено 29 адмінпротоколів на водіїв та посадових осіб за неналежне дотримання норм перевезення небезпечних вантажів та їх транспортування; 4 посадовців було притягнуто до адмінвідповідальності; виявлено 26 транспортних засобів, які були не укомплектовані або не мали відповідних документів тощо.

Якщо людина не має супровідних документів або не узгоджений маршрут транспорту, дозвіл про перевезення небезпечного вантажу, ДАІ має право призупинити рух транспортного засобу з транспортуванням на відповідні стоянки. Після усунення усіх відповідних недоліків транспортний засіб може й далі перевозити вантаж.

У поточному році ДТП з такими автомобілями - не зафіксовано У 2009 році була 1 ДТП за участю транспортного засобу, який перевозив небезпечний вантаж.

Наразі операція продовжується. Нами були проведені заняття з інспекторами, яким розказано нормативну базу, роз'яснено вимоги ЗУ "Про перевезення небезпечного вантажу" і ЗУ "Про дорожній рух", на які насамперед посилаються працівники ДАІ під час контролю таких перевезень. Повторюся, що наразі ми співпрацюємо з міністерством надзвичайних ситуацій, управлінням головтрансінспекції та іншими зацікавленими організаціями, які здійснюють контроль за даними перевезеннями

Перш ніж завершити свою розмову з Вами, хочу звернути особливу увагу також на вимоги, які необхідні для того, щоб перевозити небезпечні вантажі, а це насамперед :

1) водій повинен мати шляховий лист;
2) свідоцтво водія про проходження відповідного навчання та свідоцтво про допуск ТЗ до перевезення небезпечного вантажу;
3) талон технічного огляду автомобіля;
4) страховка небезпечного вантажу;
5) письмові інструкції або аварійна карточка тощо.
6) посвідчення водія з відповідною категорію;
7) технічний паспорт;
8) узгоджений з ДАІ маршрут руху перевезення небезпечного вантажу тощо.

Не можу залишити поза увагою й те, що посадова особа, яка займається перевезенням, транспортуванням та складуванням теж має пройти відповідне навчання з отриманням свідоцтва, узгодити з ДАІ конкретний маршрут руху, на яких дорогах і вулицях міст чи сіл можна перевозити небезпечний вантаж.

Відповідне навчання по перевезенню небезпечного вантажу та попередню консультацію, водії та посадові особи, які тим займаються, можуть отримати у Навчальному центрі підготовки та перепідготовки кадрів: м. Ужгород, вул. Минайська, 16, поверх 5. Контактні телефони: 2-05-22, 2-05-32.

Маючи нагоду, на закінчення нашої розмови, хочу в першу чергу побажати нашим водіям, щоб вони дотримувалися вимог чинного Законодавства, берегли себе і свої сім'ї, мали в порядку відповідну документацію на укомплектування транспортного засобу і інші документи та знали і дотримувались правил дорожнього руху.

25 червня 2010р.

Теги: небезпечний вантаж, переїзд, ДАІ

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини