УНП виступила проти підвищення тарифів на маршрутні перевезення в Ужгороді

Не допустити подорожчання проїзду в ужгородських маршрутних таксі до 2.00 гривень та залишити теперішню ціну (1,5 грн.), вимагає Закарпатська обласна організація Української Народної Партії від міської влади та інших контролюючих установ.

УНП виступила проти підвищення тарифів на маршрутні перевезення в Ужгороді

Як повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі УНП, таке рішення було прийняте після чисельних звернень до громадської приймальні УНП, мешканців міста Ужгорода, які інтенсивно користуються послугами маршрутних таксі. Вони просять відстояти їх право на обґрунтовану і справедливу ціну, адже такий приріст ціни руйнує фінансові плани багатьох сімей
.
Приватні перевізники посилаються на підвищення цін на бензин, (хоча абсолютна більшість маршруток працюють на газі) подорожчання запчастин та відсутністю грошей на фонд розвитку, з якого можна було б придбати нові автобуси. Але, елементарні підрахунки показують, що матеріальні витрати на газ майже в рази менші, ніж на бензин. Більше того, маршрути за протяжністю не розмежовані, враховуючи те, що розрахунок цін здійснюється на всю протяжність, а більшість пасажирів проїжджають лише частину шляху. Минулорічне підвищення ціни на проїзд не призвело до покращення якості обслуговування. Тобто, рух маршруток не контрольований, немає конкретного графіку руху, відповідної кількості облаштованих зупинок, маршрутні таксі перевантажені пасажирами, не здійснюється дезінфекція салонів. Закономірність подій вказує на те, що цього не буде зроблено і після чергового підняття тарифу.
 
За словами Голови Закарпатської обласної організації УНП Івана Габора, "Проблема в тому, що через відсутність касового обліку грошей, квитків нема змоги об’єктивно оцінити рівень збитковості чи навпаки надприбутків перевізників. Позицію виконавчого комітету Ужгородської міської ради потрібно переглянути, незважаючи на тиск деяких перевізників, адже у час економічної нестабільності для пересічного мешканця має вагу кожна копійчина і будь-які значні підвищення тарифів неприйнятні".
 
У зверненні представники УНП зауважують, що "у Львові під час чергової самовільної зміни тарифу перевізниками Виконком Львівської міської ради зайняв чітку позицію і використав усі можливості для втримання стабільної ціни. І тільки через півроку враховуючи переконливі аргументи була підвищена ціна на 25 копійок і на даний момент складає 1 гривня 75 копійок, а також існує альтернативний комунальний транспорт з тарифом 1 гривня". Вони наголошують, що "протяжність одного маршруту в місті Львові в середньому складає  20 кілометрів, що у рази більше ніж в місті Ужгороді".
 
"Тим паче, що при порівнянні з більшими обласними центрами України, у нашому найменшому обласному центрі – ціни за проїзд дорівнюють цінам у великих містах, або навіть перевищують їх", - переконаний Іван Габор.
 
Як зазначено у зверненні, "якщо ж перевізники будуть враховувати тільки свої інтереси, то вони не досягнуть бажаного рівня прибутків, оскільки, не кожна, навіть працююча людина матиме можливість витрачати на день 4 гривні на маршрутне таксі у дві сторони: на роботу та додому, а ходитиме пішки. Отже, підвищення тарифу на проїзд в маршрутному таксі, враховуючи всі обставини, вважаємо не обґрунтованим". Тому, для вирішення проблеми представники УНП вимагають: "провести перевірку обґрунтованості розрахунку запланованого тарифу відділом промисловості, транспорту та зв’язку Ужгородського міськвиконкому по базовому автобусу (типу маршрутне таксі). Через прорахунок тарифу із мінімальною рентабельністю для приватних перевізників з проведенням інвентаризації використання виду пального, яке використовуються маршрутним таксі. Запровадити касовий облік прибутків та квитків для об’єктивної оцінки рівня збитковості чи навпаки надприбутків перевізників, а також чітко диференціювати ціни на проїзд відповідно до відстані перевезення та обов’язково встановити графіки руху маршрутного транспорту. Запровадити в місті Ужгороді повноцінний по абсолютній більшості маршрутів альтернативний комунальний вид транспорту".


Довідково:
З 2 лютого 2009 року, у місті Ужгород, проїзд у "маршрутному таксі" коштує 1,5 грн. (проти попереднього  тарифу 1,2 грн.).

21 червня 2010р.

Теги: маршрутні перевезення, тариф

НОВИНИ: Соціо

14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
» Всі новини