Вийшла п'ята поетична збірка міжгірських школярів "Срібні дзвіночки" (ФОТО)

"Срібні дзвіночки" - п'ята збірка членів літературної студії "Любисток" районного будинку дитячої творчості, який вже шостий рік діє при Міжгірській ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Керує нею людина, закохана в творчість, тонкий знавець дитячих душ, міжгірська поетеса, член Національної спілки журналістів України Віра Фесенко.

Вийшла п'ята поетична збірка міжгірських школярів "Срібні дзвіночки" (ФОТО)

Рівно рік тому у видавництві “Гражда” за фінансової підтримки селищного голови Василя Щура вийшов друком альманах дитячої творчості “Вітрила надії”, а цьогорічний буйноквітий травень за сприяння Василя Михайловича подарував обдарованій юні чергову збірку поезій “Срібні дзвіночки”.

На презентацію чергового дитячого видання у “Світлиці слова” райцентрівської ЗОШ зібралися учні, вчителі, батьки, заступник голови районної ради Володимир Голодняк, представники відділу освіти РДА, від органу місцевого самоврядування — мер селища Василь Щур та секретар селищної ради Мирослава Пішта. Привітавши юних поетів, твори яких увійшли до збірки поезій, їхня наставниця Віра Фесенко відмітила, що глибоко символічним є те, що кожна нова збірочка учнівської творчості народжується навесні, в бузковий травень, коли на центральній алеї Міжгір’я запалюють свої білоцвітні канделябри каштани, а цьогоріч і перші провісники весни — різнобарвні тюльпани, коли в природі все оживає... Як і в попередніх виданнях, у поезіях, виколисаних на крилах Добра і Любові, юні автори через рідне слово намагаються осягнути дивосвіт краси верховинської природи, висловлюють палке прагнення берегти і примножувати її, звертаються до джерел духовності, вплітають свої роздуми у вінок всенародної шани і слави Т.Г. Шевченку, оспівують українську мову, найдорожчих людей, висловлюють почуття любові до України та до свого рідного краю, де народилися і живуть, замислюються над своїм сьогоднішнім життям і мріють про майбутнє.

 Потім Віра Григорівна повела мову про успіхи своїх вихованців впродовж минулого навчального року. Зокрема, приємно порадувала своєю творчістю учениця 6-Б класу Ангеліна Стець, яка виборола друге місце в Міжнародному конкурсі “Зимова казка”. З нагоди відзначення 150-річчя “Кобзаря” Т.Г. Шевченка десять юних поетів були учасниками першого та другого етапів Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє”, який проходив під егідою ДРБ ім. В.С. Гренджі-Донського (завідуюча Єва Горова). Добрим стимулом для творчості і натхнення є для юних поетів оприлюднення їхніх поезій на сторінках районної газети “Верховина”, в щомісячній студійній газеті “Любисток” та дитячому літературно-мистецькому часописі “Сузір’я”, друкованому органі МАЛіЖ.

Потім господарями свята стали Любисток (Тетяна Єршова) та Муза (Наталія Тайстра), які у віршованій формі висловили вдячність спонсору за розуміння дитячого таланту і сприяння у видавництві чергової поетичної збірки “Срібні дзвіночки”. Почесного гостя Василя Щура нагородили орденом магістра “золотого пера” і подарували свою чергову збірочку та квіти.

Мелодії юних сердець звучали у поезіях наймолодших учасників свята — четвертокласниць Катерини Чолинець та Тетяни Почіль, п’ятикласниць Світлани Берник, Віталії та Вікторії Рекітів... Їх поезії наповнені розмаїттям щирих почуттів, любов’ю до природи, у них багато ніжності, дитячої радості, замріяності.

Глибиною дорослих переживань за долю України відрізняється творчість літстудійців старшої вікової групи. Особливої уваги вартий вірш десятикласниці Наталії Тайстри “Заробітчани”. Вітаючи появу нової книги, саме на ньому акцентував увагу заступник голови районної ради Володимир Голодняк. Також щиро відгукнулися за зрілість творчості старшокласників, нові таланти початківців директор школи Михайло Коваль, його заступник Тетяна Юрик, класний керівник 10-А класу Наталія Субота, вчителька української мови та літератури Марія Добоні. Від відділу освіти РДА подяку Вірі Фесенко і щирі побажання літстудійцям передав методист РМК Василь Чепара. А завідуюча ДРБ ім. В.С. Гренджі-Донського Єва Горова нагородила грамотами переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Святий Миколаю, подаруй нам свято” та “У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє”. Букетом запашних троянд вшанував керівника літстудії Віру Фесенко і щиро побажав творчої наснаги юним обдаруванням та пообіцяв фінансово сприяти їм у публікації нових поетичних збірок мер селища Василь Щур. Разом із секретарем селищної ради Мирославою Піштою за творчі досягненння активних учасників літературної студії “Любисток” нагородили Почесними грамотами.

За підсумками навчального року відповідних нагород та орденів магістра “золотого пера” удостоїлися цілий ряд юних поетів.

Марія Рубець, "Верховина". Фото Тетяни Костюк
21 червня 2010р.

Теги: збірка, поет, вірші, Срібні дзвіночки, школярі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини