Володимир ШКРІБА: "Перш ніж наводити лад із тарифами на місцях, уряд мав би переглянути власну політику"

Проблема тарифів на житлово-комунальні послуги для більшості українців, без перебільшення, є проблемою виживання. Так оцінює її голова Виконкому Закарпатської обласної організації партії «Наша Україна», депутат обласної ради Володимир Шкріба.

Володимир ШКРІБА: "Перш ніж наводити лад із тарифами на місцях, уряд мав би переглянути власну політику"Про це він заявив під час сьогоднішньої (21 лютого) зустрічі із закарпатськими журналістами..

«Нашоукраїнці» вважають, що процес реформування ЖКГ, ініційований Президентом, загальмовано Урядом. Так звані реформи звелися фактично до штучного банкрутства окремих підприємств, з метою їх подальшої приватизації.

«Нелогічними та нещирими є спроби Уряду перекласти провину за нинішню ситуацію на місцеві адміністрації, які у цій ситуації стали заручниками волі урядової політики», — сказав В.Шкріба.

Він вважає, що неконтрольоване зростання тарифів за житлово-комунальні послуги – це перш за все наслідок урядової політики, оскільки основною причиною цього є підвищення цін на енергоносії. Тому погрозами та адміністративним тиском на місцеву владу проблему не вирішити. Потрібне стратегічне бачення мети реформування цього сектору економіки, координація зусиль з місцевою владою та створення дієвого механізму субсидіювання найменш захищених категорій населення.

«Ще й до нині Уряд не представив ефективної і точної методики обрахування тарифів. Президент України ще у грудні минулого року вимагав від Уряду та парламенту передбачити у Держбюджеті-2007 компенсації для населення від стрімкого зростання тарифів.

Ми стали свідками блокування правлячою коаліцією упродовж двох днів роботи Верховної Ради України. 20 лютого це блокування було скероване на те, щоб проект закону і постанова про зниження тарифів, внесені двома фракціями демократичної опозиції – «Нашою Україною» і БЮТ, не були ухвалені. Однак ми домоглися внесення цього питання до порядку денного. Але правляча коаліція, а значить і уряд, не забажали прийняти рішення, яке дозволить місцевих радам зменшити тарифи на жилого-комунальні послуги і унормувати ці питання раз і назавжди.

Гадаю, це відбулося тому, що фракція «Наша Україна» наполягала на визнанні роботи уряду у сфері надання житлово-комунальних послуг незадовільною і вимагала звіту Кабінету міністрів з цього питання. Такий підхід означає, що всі декларації про бажання розв’язати цю ситуацію залишаються не більше, ніж деклараціями», — сказав В.Шкріба.

Він також нагадав, що 21 лютого правляча коаліція продовжила блокувати трибуну з тим, щоб не були внесені до порядку денного законопроекти, які передбачають підвищення мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та пенсій, які вніс Президент України Віктор Ющенко. Натомість правляча коаліція вносить питання, які значно погіршують соціальне забезпечення громадян України.
«Ми вважаємо, що більш важливих питань, ніж питання про зменшення тарифів на житло-комунальні послуги і збільшення мінімальної заробітної плати та пенсії зараз не існує. Нас дивує, чому два попередні уряди, сформовані президентом Ющенком — Тимошенко і Єханурова — спромоглися за два роки підняти мінімальну заробітну плату на 69% до 400 гривень, а теперішній Кабінет Міністрів з боєм, під тиском глави держави піднімає мінімальну зарплату всього на 12 %.

Тому «Наша Україна» наполягає — якщо економіка країни зростає (про що заявляє уряд), мають вже нині мають збільшуватися мінімальна заробітна плата і пенсії. Якщо ж уряд відмовляється це робити, то нехай дасть таку можливість демократичній опозиції і Президенту країни», — цитує слова В.Шкріби прес-служба ЗОО НСНУ..
"Мукачево.net"
21 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини