На Закарпатті створили обласний Народний комітет захисту України (РОЗШИРЕНО)

У неділю, 23 травня 2010 року, з нагоди 149-річниці перепоховання Тараса Шевченка у рідній землі, центральними вулицями Ужгорода - від греко-католицького собору до пам'ятника Кобзарю - спільно, під національними та партійними прапорами пройшли активісти низки партій та організацій Закарпаття - ВО "Батьківщини", "Нашої України", ВО "Свобода", Української народної партії, Народного Руху України, "Реформи і Порядок", ВУТ "Просвіта" ім. Т. Шевченка, інших партій та громадських організацій, а також позапартійні ужгородці, що вболівають за нашу Вітчизну.

На Закарпатті створили обласний Народний комітет захисту України (РОЗШИРЕНО)

Біля пам’ятника відбувся велелюдний мітинг і покладання квітів. Адже стало традицією, що у дні, коли відзначається річниця перепоховання Т. Шевченка, біля монументів великому Кобзареві завжди збираються патріоти, готові відстоювати українські цінності.

"Цьогоріч це є особливо необхідним, бо "Україна у небезпеці! Адже до влади у державі прийшли ті, кого, за висловом Т. Шевченка, можна назвати: "раби, підножки, грязь Москви", що швидкими темпами, всього за два місяці "здали" малоне  все, що нам українцям вдалося, дрібними кроками вибороти за 18 років незалежності держави! Отож всім українським патріотам слід об’єднатися, щоб не допустити знищення України!", - такими словами, які виражали лейтмотив заходу, розпочав промову ведучий, голова обласного об’єднання ВУТ "Просвіта" ім. Т. Шевченка, депутат Закарпатської обласної ради Володимир Піпаш.
 
Це ж було продовжено у виступах представників патріотичних сил краю: Народного Руху України - Віктора Олефіра, Української Народної Партії – Андрія Сойка, Всеукраїнського об’єднання "Свобода" – Олега Куцина, поета В. Тегзи, єпископа УПЦ КП Кирила, інших промовців.

На ознаку готовності об’єднання на захист України, тут же, біля пам’ятника Кобзарю, керівники більшості потужних національно-демократичних партій та організацій області підписали Декларацію про створення Закарпатського обласного народного комітету захисту України, яка передбачає спільні дії із захисту українських національних інтересів від україножерної влади.

Її текст зачитав на мітингу представник Блоку Юлії Тимошенко, Голова Ужгородської міської організації ВО "Батьківщина", депутат Закарпатської обласної ради  Василь Гнатків.

"Підготовка до підписання даної декларації велась протягом останніх двох тижнів. На засідання по підготовці декларації запрошувались усі патріотичні сили краю", - повідомив Голова Закарпатської обласної організації ПРП Іван Берец.

Після мітингу відбулася екуменічна панахида та запалення свічок за вічну пам’ять Пророка України, основоположника української національної ідеї Тараса Шевченка, яку спільно провели священики Української Православної Церкви Київського Патріархату на чолі із єпископом Ужгородським та Закарпатським Кирилом та Греко-католицької Церкви на чолі з деканом Ужгорода о. Іваном Тидіром. Надалі всі разом, із натхненням проспівали шевченківські та інші пісні. Завершилася акція національним Гімном, у виконанні усіх без виключення учасників заходу.

ДЕКЛАРАЦІЯ
ЗАКАРПАТСЬКОГО ОБЛАСНОГО НАРОДНОГО
КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ

 
Останні події в державі засвідчують, що владою взято системний курс на деукраїнізацію України, ревізію її європейського вибору, швидке і тотальне знищення всього того українського, що дрібними кроками вдалося відвоювати за 18 років незалежності. Розпочато системний наступ на свободу слова, демонстративно принижується національна гідність українців. Ставиться під іноземний контроль економічний, та інтелектуальний потенціал держави. Політика поступок національними інтересами створює серйозну загрозу незалежності та суверенітету України. Під ударом найдорожче – єдність та цілісність української держави і нації.

10 травня 2010 року, в місті Києві, керівники політичних партій та організацій громадянського суспільства, утворили Народний комітет захисту України.

Ми, представники патріотичних організацій Закарпаття підтримуємо Декларацію народного Комітету захисту України і приймаємо рішення про реорганізацію напередодні створеного на Закарпатті Комітету народного опору у більш ширшу структуру - Закарпатський обласний народний комітет захисту України.

Зважаючи на небезпеку втрати державності та демократичних завоювань українського народу, проголошуємо про об'єднання зусиль та координацію дій всіх патріотичних сил Закарпаття.
В умовах здійснюваного антиукраїнськими силами широкомасштабного наступу на життєво важливі національні інтереси України, завдання Закарпатського обласного народного комітету захисту України полягатимуть в організації діяльності як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні, спрямованої на:

-          захист соборності, суверенітету та територіальної цілісності України;
-          відстоювання основоположних свобод, гідності, політичних, соціально-економічних і національно-культурних прав громадян України;
-          припинення антиукраїнської гуманітарної політики, захист української ідентичності;
-          відсіч будь-яким спробам встановлення іноземного контролю над стратегічними підприємствами і галузями промисловості України;
-          захист інформаційного простору від цензури діючої влади та іноземного втручання;
-          збереження євроатлантичного вибору України та орієнтації на європейські цивілізаційні цінності.

Наша діяльність вестиметься виключно в правовому полі, визначеному Конституцією України, та базуватиметься на засадах відкритості, координації дій, рівноправного партнерства, конструктивного діалогу, довіри та відмови від публічної взаємокритики та взаємопоборювання.

Закликаємо громадян України, політичні партії, громадські та інші організації, трудові колективи, органи місцевого самоврядування підтримати нашу ініціативу і долучитися до святої справи захисту України.
23 травня 2010 р.

Прес-служба ЗОО БЮТ та УНП
25 травня 2010р.

Теги: комітет захисту, деукраїнізація, свобода слова

Коментарі

RUSYN 2010-06-10 / 18:54:00
Duzhe krasno sy hovoryte za svoho prezydenta..

Ce i je vashe pozerannja na sytuaciju jaka je na ,,nenjci,,

Meni sa vydytj zhe pan Miklosh pyshe vam pravdu..

Kidj vy ne uvazhajete svoho prezydenta , to chesty vam i vam podibnym ne robytj

Не Балоган 2010-06-07 / 15:24:00
Знайте,люди,що поки біля нас такі україноненависники як Микола Староста(Жалива)-як на мене,то справжній русинський бадиль-:) та його ідейний натхненник тупоголовий пуголок Янукович ,то Україну потрібно рятувати від таких своїх "жителів"(за Уралом вам місце)

RUSYN 2010-05-29 / 16:05:00
Ukrajinci vzhe davno podileni i po etnosam

To lyshe vy kotri to ne chocthyte pryznavaty A vono uzhe je i bude na oktema

Odkryjte lipshe vocthi.

Олег 2010-05-26 / 12:56:00
Я вважаю, що ділити українців по етносам і регіональним приналежностям недопустимо! Це вороги України так роблять.

ІВАН 2010-05-26 / 12:38:00
Ельзюню - "не позьортесь!", бо о.Іван Тидір є корінним закарпатцем, а "священик" пишеться із однією літерою "н".

Ельза 2010-05-26 / 12:30:00

Коментар видалено через порушення "Правил поведінки у рубриці коментарів". Хамства на сайті не буде. Адмін

RUSYN 2010-05-26 / 11:25:00
Pane Roman. Vy ne ljubyte prezydenta svojuj derzhavy to je vasha sprava, A uvazhaty joho treba....

Vy mozhe i mamu svoju ne ljubyte bo robytj ne tak jak sa vam ljubytj??

Перехожий 2010-05-26 / 09:16:00
Зі штабу УНП зухвало викрали ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР!!!

Микола Староста (Жалива) 2010-05-26 / 00:28:00
Я не член партії Януковича.. хай буде вам відомо.

Роман 2010-05-26 / 00:20:00
Пан Микола, напевно, дуже любить януковича і Україну?

Микола Староста (Жалива) 2010-05-26 / 00:12:00
Юля Тимошенко :"Я вірю - корупційний союз влади та олігархії буде знищено. Влада корумпована, бо вона безконтрольна" - результат її роботи перше місце в Європі.

"Я вірю в установлення справедливості та порядку. Я буду за це боротися" - де і хто бачив за п'ять років, справедливість?...ау-ау-ау.

"Повернемо Україні статус провідного постачальника сільгосппродукції і наблизимо якість умов життя у селах до міського рівня. " - результат, купуємо картоплю в Єгипті, цукор з Америки і так далі ..

..............

це тільки маленька доля брехні, в одному коменті її не висвітиш.

Микола Староста (Жалива) 2010-05-26 / 00:03:00
З передвиборчої програми Ющенка:"Я йду на вибори, щоб подолати в Україні бідність і безробіття, забезпечити високі стандарти життя для простих людей. Я знаю, які проблеми хвилюють кожного громадянина України. Я знаю, як ці проблеми вирішувати - і я вмію їх вирішувати."

........

Десять кроків на зустріч людям... де ті були кроки? кроки були назад!

Микола Староста (Жалива) 2010-05-25 / 23:58:00
Тут і клони появилися, не вживає Микола Староста алкоголь.

***************** 2010-05-25 / 23:45:00

Коментар видалено через порушення "Правил поведінки у рубриці коментарів". Адмін

Микола Староста (Жалива) 2010-05-25 / 23:37:00
Ви славите хероїв, які довели Україну до банкрутства, хероїв що зменшили населення України на пару мільйонів, хероїв що вивели Україну на перше місце в Європі по корупції?? .. їм оду співаєте?

Микола Староста (Жалива) 2010-05-25 / 23:34:00
Нинішня влада поки тільки розгрібає ті дурні і тупі дії оранжевих, не може найти кінці, куди діли 100 мільярдів з бюджету.. свору злодюг відігнали від корити, так вони вирішили створити :"КОМІТЕТУ ЗАХИСТУ УКРАЇНИ" а де вони раніше були, що захищали?

Крім лозунгів: " Слава Україні!" .. треба думати,як прогодувати народ України!

Вітя 2010-05-25 / 23:34:00
Героям Слава! Повністю підтримую Івана. Прошу оргкомітет повідомляти про акції проти влади Януковича. Є бажаючі підтримати.

ІВАН 2010-05-25 / 23:05:00
Нинішня кримінальна та україноненависницька влада поставила завдання знищення всього українського та й просто прогресивного, демократичного. Адже прийшли до влади ДЕБІЛИ. Такої загрози всьому більш-менш нормальному не було 19 років, адже, навіть, представники комноменклатури початку 90-х - то був певний інтелект та розуміння того, що тавке інтелігентність. А зараз при владі - нахабна банда. Виходу нема, як забути українцям за всі суперечки та об"єднатися. Це є об"днання не за владу, чи за щось інше, а за те - щоб була, щоб жила Україна, щоб наші діти мали життя, були людьми, а не чимось третьосортним.на своїй же землі.

Слава Україні!

Олег 2010-05-25 / 21:44:00
Так тримати патріоти! Слава Україні!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини