Закарпатець сп'яну вбив приятеля, а тіло викинув у потічок

Більшість трагедій зазвичай стається через оковиту. За статистикою, майже кожне вбивство зловмисники скоюють у стані алкогольного сп'яніння. Ось і у випадку, що трапився днями у с. Поляна на Свалявщині, не обійшлося без алкоголю.

Закарпатець сп'яну вбив приятеля, а тіло викинув у потічок

Мертве тіло 40-річного місцевого жителя Владислава знайшов його односельчанин Микола. Про страшну знахідку чоловік повідомив старшому дільничному інспектору Володимиру Поповичу, а той сповістив районне керівництво міліції. 

У  Поляну невдовзі  виїхали начальник Свалявського райвідділу міліції Олександр Гебеш, його перший заступник Ярослав Лебович, начальник карного розшуку Рубен Рубенян та посилена слідчо-оперативна група.  Мертва людина лежала головою у бік потічка. Стягнута куртка та приспущені штани свідчили, що чоловіка сюди  хтось притягнув.  Травми голови та ноги переконували: селянина, найімовірніше, убили. До того ж, біля нього виднілися криваві сліди.  Від батьків загиблого правоохоронці довідалися: Владислав ще вчора після обіду йшов гоститися до  знайомої Тетяни, а далі додому не повернувся. Оперативники  вирушили до помешкання Тетяни. І тут  вони звернули увагу на те, що дорогою до цієї оселі тягнулися криваві сліди.  Плями крові були навіть на подвір’ї. Тож стало зрозумілим, де трапилася трагедія. Двері у будинок були зачинені.  Сусіди повідомили:  Тетяна з чоловіком Василем пішла на поле садити  картоплю. Там її міліціонери і знайшли. Щоправда, Тетяна працювала на полі без свого благовірного. Спершу жінка була небагатослівною. Стверджувала, що Владислав вчора  гостював у них. Вона ж   засиділася в сусідки і повернулася пізно та  відразу лягла спати.  Однак  правоохоронці відчували: молодиця явно щось не договорює. Тим часом інші оперативники зайнялися пошуками Василя, котрий кудись загадково зник. Оглядаючи помешкання,  працівники міліції запримітили: двері  однієї з кімнат зачинені з внутрішнього боку. Довелося лізти через вікно, аби  їх відчинити.  У середині все було  чисто прибрано, жодних слідів. Скидалося на те, що господарі тільки-но помили тут і поскладали. Далі правоохоронці вирішили заглянути ще й на горище. Саме там, як виявилося, і переховувався Василь. Під час подальшого проведення огляду обійстя знайшлися речові докази із слідами крові.  Василь спочатку мовчав, потім заходився  виправдовуватися,  мовляв:  не вбивав, просто один раз вдарив Владислава  по голові палицею, а під кінець зовсім  заплутався у своїх показаннях. Врешті-решт розповів правду.

Того вечора Владислав прийшов до нього в гості, уже будучи напідпитку. Василь  також трохи  випив. За якийсь час між чоловіками виникла сварка. Розлючений господар схопив сокиру і  кинув нею у свого опонента. Лезо сильно розрізало гомілку.  Наступний удар  Владислав отримав по голові. Після цього Василь заспокоївся і пішов у хату, а  гість сів на сходи. Але за якийсь час він також зайшов у кімнату, мовчки сів за стіл та  сперся рукою.  Тим часом до Василя завітав брат Тетяни Іван, з котрим Василь ще  перехилив по чарці. Пізніше додому прийшла Тетяна. Вона й звернула увагу на те, що гість якось дивно сидить  нерухомо, спершись  об піч. Як з’ясувалося,  чоловік уже був  мертвий. Іван запропонував негайно викликати "швидку", та Василь запротестував: "Ти що, мене одразу посадять. Давай краще відтягнемо тіло до потічка".

Була ніч, коли двоє чоловіків тягнули мертвого Владислава до місця,  де наступного дня його знайшли перехожі...

Василя заарештували.  За цим фактом порушено кримінальну справу. Розпочато слідство, котре повинно встановити всі подробиці цього злочину.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
21 травня 2010р.

Теги: вбив, тіло, алкоголь

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 5
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 2
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини