У рамках всеукраїнської акції з благоустрою в Мукачеві висадили понад 500 дерев

Суботного дня видалася гарна погода, тому свідомі й захохані в рідне місто мукачівці із задоволенням вийшли на Всеукраїнський суботник. Чоловічий колектив міськвиконкому висаджував цього дня берізки на вулиці Свалявській біля фірми "ЕНО" (на фото). Вже випустили бруньки сто деревцят. І тепер в місті над Латорицею будуть не тільки вулиці сакури, каштанів, тополь, персиків, вишень, черешень, каштанів, горіхів, але й березова алея.

Загалом під час суботника на вулицяш Першотравневій, Свалявській було посаджено понад 200 дерев різних декоративних порід, а загалом за програмою Всеукраїнської акції з благоустрою "За чисте довкілля" – понад 500 дерев. І як прикро було бачити обідньої пори в суботу на набережній Латориці навпроти пожежної частини неприбране звалище пет-пляшок.

А ще подумалося, а чому б у цю пору весіль молодята Мукачева не започаткували традицію посадити в день свого весілля дерево. Символічно! І на користь красі нашого рідного міста. Ми пройшлися кількома внутрібудинковими зеленими зонами і мало де бачили мешканців будинків, які б прибирали ці території. Було б таки добре створити або відновити квартальні комітети, котрі б залучали мешканців будинків до загальноміських акцій подібних тій, що проводилася минулої суботи. 

 ДОВКІЛЛЯ У НАДІЙНИХ РУКАХ

Згадаймо вислів Маленького принца із однойменного твору Антуана де Сент-Екзюпері "Причепурився сам уранці, причепури гарнесенько і свою планету". Добре, що по цьому вислову намагаються жити і учні загальноосвітніх шкіл міста Мукачева. Саме тому вони взяли участь у Всеукраїнській акції "Збережи довкілля". Запам’яталася ця акція і  шестикласникам Мукачівської ЗОШ №11. Під теплим промінням весняного сонця учні залюбки прибрали доріжки парку та прилеглу до них територію від природного матеріалу. Стомлені, але задоволені і горді собою повернулися  в рідну школу. Захоплено розповідали вони не тільки одноліткам, а й батькам про проведену роботу. По завершенні акції, покинутий колись парк, перевтілився в чудову зону відпочинку.  А в школі в цей час  старшокласники теж не байдикували. Вирішили посадити  алею берізок.

Можна з впевненістю сказати: "Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять", і саме цю істину засвоїли для себе учні школи. Приємного всім  відпочинку на  території оновленого парку та території школи!

“ Природа потрібна не лише нам... ”

Весна прийшла... Усе радіє, співає, бринить. Природа прокидається, наповнюється особливими звуками. Усе тягнеться до тепла, до життя. З давніх-давен предки, зустрічаючи весну, намагались прикрасити свої подвір’я. Потрапивши на подвір’я ЗОШ №2, хочеться мимоволі вигукнути словами Т. Г. Шевченка, ім’я якого носить школа: " Радуйся, земле, квітчастим злаком… "

Доброю традицією цього навчального закладу стало щорічно проводити акції, ініційовані вчителями і учнями по збереженню навколишнього середовища. Торік, за кошти Почесного громадянина Мукачева Віктора Балоги, було закуплено 75 ялинок і їх висадили старшокласники. Цього року учні 8-А класу під керівництвом голови ради школи Л.П.Смужаниці оголосили акцію по озелененню шкільного подвір’я, приурочену до Дня довкілля. Ініціаторами було задумано прикрасити подвір’я школи весняними квітами та саджанцями дерев, кущів.

"Ми, діти, - казали вони, - повинні не тільки берегти природу, але й відновлювати її. Адже природа потрібна не лише нам, але й майбутнім поколінням – усім!". На акцію відгукнулись всі школярі, які приносили саджанці квітів, дерев, кущів. Крім того, у рамках акції школою було отримано саджанці беріз та диких яблунь. З метою відновлення та прикрашення шкільного подвір’я, старшокласниками, учнями 9, 11 класів, було посаджено весняні квіти, 25 дерев, 30 кущів, 24 ялинки.

Хотілося б побажати учням-шевченківцям і надалі підтримувати традиції предків вирощувати квіти та садити дерева. А ще добре вчитися. Бо знання допоможуть зберегти природу від загибелі. Берегти природу та дбати про неї треба всім нам, не забувати, що ми – її невід’ємна частина.
Вікторія  Лашкай, вчитель укр. мови та літератури ЗОШ №2 ім. Т.Г.Шевченка.

Чи давно ви були в нашому міському парку Перемоги? Розчищеними чагарниками, новими молодими деревами, ялинками, акуратними доріжками зустріне вас парк цією весною. Мукачівці вже оцінили  зусилля влади, управління міського господарства по благоустрою улюбленого куточку відпочинку. До цієї благородної місії приєдналися і учні мукачівських шкіл. 20 квітня школярі вийшли в парк та взяли участь у Всеукраїнській акції з благоустрою "За чисте довкілля". Завзято та дружньо працювали учні. Тим паче, що через декілька днів в цьому парку відбудуться урочисті заходи, присвячені 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Десятки ветеранів, мукачівців, гостей міста  прийдуть у чистий, прибраний парк, щоб покласти квіти до Вічного вогню. Юні мукачівці зробили їм гарний подарунок.

Мукачівська Ратуша
30 квітня 2010р.

Теги: благоустрій, Мукачево, алея, берізки

Коментарі

Мукачівська Ратуша 2010-06-24 / 09:29:00

Я администратор сайта "Мукачівска ратуша". Посилання должно быть таким, что если на него щелкнуть то будет переход на наш сайт. об этом чётко написано в футере (подвале) нашего сайта. То что здесь сейчас, это не посилання, это подпись.

или поставьте ссылку на наш сайт или удалите статью http://inmukachevo.pp.ua/


Вас просили представитися. Попередньо ми уже з'ясували питання гіперпосилань з іншою людиною, яка також представлялася Адміном вашого сайту. Тому повторюватися не бачу потреби. Питання  ж розміщення матеріалів з газети "Мукачівська Ратуша" на сайті Закарпаття онлайн вирішувалося раніше і на трохи вищому від вас рівні. Тому не вам визначати, знімати ці інформації з нашого ресурсу, чи ні. Адмін

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини