Інна Конар - людина, що не боїться нових викликів

Останні два роки як в Україні так і в світі пройшли під знаком світової фінансової кризи. Одним з головних індикаторів кризових явищ на Україні став процес сповільнення темпів розвитку і, навіть, банкрутства банків, а ставлення до них людей різко погіршилося.

Інна Конар - людина, що не боїться нових викликів

Однак, завжди існують винятки із правил. Саме таким винятком ми можемо вважати діяльність КБ "Акцент-Банку" на Закарпатті, що на пряму пов'язана із керівником Закарпатського підрозділу Інною Конар. В час кризи, керована нею установа розвивається, як в кількісному так і якісному відношенні, а слово "криза" для пані Конар радше сприймається як новий виклик.

-  Інно Іванівно, жінка на посаді керівника структури банку - досі ще не надто поширене явище. Як ви можете пояснити цей факт і що дозволило вам опинитися на ній?
                
- Жінки на керівній посаді - це не новина, однак щодо вищої ланки управління, то так, їх не багато на такому рівні. Чимало залежить від самої людини, від її наполегливості та бажання досягти успіху. У мене воно є, і я переконана, що можна підкорити будь-яку висоту. Жіноча інтуїція, більша, ніж у чоловіків, розважливість, мабуть, навпаки, є козирем  для мене.
     
- Чому Ви обрали банківський бізнес,  можливо, було б краще відкрити салон чи магазин? Працювати з грошима, а тим більше великими, це досить ризиковано.

- За першою освітою я математик-програміст, і до роботи у банку я працювала вчителем математики в ужгородській ЗОШ №3. У 2004 році вирішила піти працювати у "Приват-Банк", на посаду касира. На той момент вже здобула освіту економіста.

-  Тобто з двома вищими освітами у касири?
 
- Так. Тоді наша родина лише кілька років жила у місті, не було власного житла, а на зарплату вчителя зробити якісь заощадження було неможливо. На посаді касира я почала отримувати втричі більше ніж у школі.
                  
Поступово здобула певний досвід роботи, зарекомендувала себе з найкращого боку перед керівництвом, а тому вже протягом декількох місяців перейшла до відділу по роботі з корпоративними клієнтами, а згодом очолила відділ пластикових карток в банку.
 
Показники в роботі були не погані, але за збігом обставин наступним моїм призначенням було керівництво відділення що розташовано на Економічному факультеті УжНУ, що на момент мого призначення було досить збитковим. Протягом трьох місяців вдалося набрати чималу клієнтську базу і вивести це відділення у одне з найкращих не лише в області, але й в Україні.
 
-  І як це ви зробили, якщо не секрет?
    
- "Вовка ноги кормлять". Звичайно, в першу чергу завдяки наполегливій роботі, як моїй так і колективу, котрий спільно з керівником був зацікавлений в успіху. Провели чимало зустрічей з потенційними клієнтами, запропонували максимально зручний для них сервіс обслуговування, це була щоденна кропітка робота, яка насправді дала бажані результати. У 2006 році нам вдалося виконати річний план з прибутку ще у травні місяці.
                 
У той час в структурі банку почав діяти новий інвестиційний проект "Бізнес персонального обслуговування", який був скерований на обслуговування осіб з середнім та високим рівнем прибутків. Відправила заявку на конкурс, пройшла співбесіду й очолила цей напрям діяльності в області. Вже за півтора місяця він почав приносити прибутки. І тут хочеться наголосити на команді, яка зі мною разом прийшла зі згаданого відділення. Ми всі знали, чого хоче клієнт, як зробити так, щоб він прийшов і вже не залишав нас, мали базу клієнтів, яка вже за декілька місяців зросла в рази.
 
За показниками діяльності на Закарпатті мене навіть відзначило керівництво банку й запропонувало очолити регіональну дирекцію, до якої, окрім Закарпатської входило ще п'ять західноукраїнських областей, усього 62 відділення.
 
Це, можна сказати, був новий виклик, оскільки багато з цих відділень  створено мною з нуля, але це стало одночасно й величезним досвідом в організації великої мережі точок продажу банківських послуг, адміністративній роботі, спілкуванні з чиновниками різних рівнів.
 
- Це ж була досить висока посада, мабуть, вища за рангом тієї, що ви маєте наразі. Чому не залишилися?
 
-  Корективи в розвиток даного напрямку в банківській сфері внесла криза. Керівництво банку вирішило призупинити проект, але найбільш успішним менеджерам з даного напрямку запропонували перейти на роботу в "Акцент-Банк". Не довго вагаючись я погодилася, оскільки це стало ще одним новим проектом у моєму житті, знову треба було починати практично усе з нуля.
 
- Знову з нуля. Але ж це в розпал кризи. Ви не думали про те, що може не вийти, не буде бажаного результату, більшість банків переживали "складні часи", м'яко кажучи?
 
- У мене був колектив, своя команда, яка пішла зі мною до "А-Банку". Я за натурою є людиною, що завжди налаштована на результат і біля мене також ті, хто притримується цієї ідеології. А тому починати було з ким. Щодо тези про кризу, то вона не є чимось жахливим, вона радше призводить до нової якості життя, зміни попередніх правил і заздалегідь продуманих кроків. Ми зараз бачимо, що "на плаву" залишаються саме ті, які насправді чогось здатні досягти, люди творчі, наполегливі.
     
- У своїй роботі ми керуємося принципом, що "Клієнт завжди правий", а тому воліємо, щоб від нас не йшли люди незадоволені або ображені чимось, бо це є найгірше для будь якого бізнесу. Вже роками сформоване певне реноме, максимальна увага до клієнта, що дало змогу привести до "А-Банку" багатьох з тих, хто раніше працював з нами.
       
Наразі в області вже працює 5 відділень, до кінця року відкриється ще 3.
 
- Гарний показник. Ви досить часто згадуєте про команду яка працює з вами. За яким принципом ви підбираєте персонал?
     
- Головне, щоб у людини було бажання щось робити, творити нове. Я не люблю тих, хто женеться лише за грошима. Наведу приклад: до мене часто приходять на співбесіду молоді фахівці, що лише закінчили ВУЗ чи вчаться на останніх курсах. Коли питаєш їх "скільки ти хочеш отримувати через рік" і "від чого це залежить", чуєш про досить великі суми, і роздуми на тему про кращу посаду, кон'юнктуру ринку і т.д. Однак майже ніхто не каже, що це залежить від нього самого. Тобто кількість зароблених грошей залежить від кількості вкладеної праці у цю справу. Намагаюся орієнтуватися саме на тих, хто здатен збагнути цю філософію життя, тоді розумію що ця людина може принести користь як справі, так і собі особисто.
 
Я була на їх місці декілька років тому, і не маючи бажання, запалу, гнучкості можливо і залишилася б там де і починала, однак це не для мене. Вважаю, що в любій роботі можна досягти найвищого рівня.
 
- Але зараз такий час, який не надто сприятливий для найвищих результатів для банківського бізнесу.
 
- Не можу з цим повністю погодитися. Ми нині плідно працюємо з усіма клієнтами, незалежно від рівня їх прибутку. Сформували цілий ряд продуктів для людей з невеликими прибутками, впровадили кредити з пільговими періодами для погашення, практично усі комунальні послуги у нашому банку можна сплатити без комісії, ну і зрозуміло, ми тримаємо на найвищому рівні власний сервіс, повторюся, незалежно від того який це клієнт.
 
Крім того ми розпочинаємо ряд проектів соціального спрямування. У тих місцевостях, де розташовані наші відділення, ми радо ідемо на співпрацю з місцевими органами влади, приймаємо активну участь у житті мікрорайону. Зокрема не так давно подібну акцію для пенсіонерів та малозабезпечених сімей ми провели разом з Ужгородським міськвиконкомом на пр. Свободи, де віднедавна розташувався наш офіс. Плануємо долучитися до програми благоустрою міста. Хочемо запропонувати молодим талановитим митцям розмістити свої твори у приміщеннях відділень, таким чином посприявши популяризації їх творчості.
 
- Ну зараз це стало модним...
    
- Можливо, для когось це і мода, та я вважаю, що для успішної діяльності необхідно знати тих , хто тебе оточує, спілкуватися, допомагати, де маєш змогу. На цьому ми не заробляємо, а виконуємо певну соціальну роботу, яка також необхідна. Це теж певна сходинка, і вона є важливою для кожної нормальної людини. Ми ж хочемо бачити наше улюблене місто чистішим, щоб у людей було більше посмішок на обличчях. Так чому цього не робити, якщо є така можливість. В цьому зі мною солідарний мій колектив. І не тому що я, як керівник наказала, а тому, що і в них існує така потреба, трохи визирнути із-за тих цифр, кредитів, депозитів, поглянути довкола і зробити щось добре оточуючим.
     
- Як ваша родина ставиться до вашої діяльності, чи не заважає керівна посада родинним стосункам?
             
- Ні, не заважає. Навпаки, родина для мене - це насправді той фундамент,  на якому побудовано і професіоналізм, і успішність, і прагнення рухатися вперед. Коли поряд тебе кохані чоловік та син, то,  повірте, відчуття їх підтримки є чи не одним з головних рушіїв у роботі.

Розмовляв Павло Кочетков

26 квітня 2010р.

Теги: криза, банк, Інна Конар

Коментарі

Інна 2010-10-13 / 23:06:00
Відповідь:
http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-72422-U-vas-ie-zapytannia--Pytaite!

Павел 2010-10-12 / 21:34:00
Хто є засновником А-Банку?
При відкритті відділення банку- його відкривали гучно друзі і підлеглі мера Ратушняка, хіба інші так відкривали?Чому за незначний термін значно знизились відсотки у відділенні на депорзитні вклади? Як сумістити посаду керівника відділення і відповідальним "громадський діяч"? Які Ваші видатні заслуги перед Ужгородцями ???

Микола Староста (Жалива) 2010-09-23 / 16:56:00
Інна.. АУ, АУ.. АУ.

Микола Староста (Жалива) 2010-09-21 / 20:02:00
Так все "заглохо.." відповіді так і нема.

А то задай питання і "відповімо", але відповімо лише на ті питання, що роблять нас непогрішними. :))))))))))

Микола Староста (Жалива) 2010-09-16 / 15:41:00
Задав питання, ще вчора.. відповіді нема, чому банк Ірини, не дає довгострокові інвестиційні кредити?

Микола Староста (Жалива) 2010-09-15 / 17:46:00
Інна, ви партнер http://www.eadr.com.ua/ua/partners, де девіз:«Людина, яка не повертає борги, рано чи пізно
стане злочинцем»...
Інтересно ваш банк не надає довгострокові інвестиційні кредити... виходить ви тут не на довго.

Микола Староста (Жалива) 2010-09-15 / 17:35:00
До банків все відносився негативно, слава богу не маю, не депозитів, не кредитів.
Банки, у нас.. бандюки, в законі, по народному розводіли, коли давали кредит голому, то було зрозуміло, що так не буває. Коли писали основні умови договору маленькими буквами, в кінці договору... то тупо обманювали людей.
Зараз картина досить інтересна нема зараз багато бізнесів, які дають прибуток більше 30-40%...а стільки треба заплатити банку, за кредити.
Виходить, що багато людей зараз чисто працюють на банки.. банки затягнули людей в свої обійми і тупо ссуть з них кров.

Андрей 2010-09-14 / 13:00:00
2 Інна:
Щодо "ніхто не віддасть", не буду сперечатися - вам видніше в кого і які "гори"(а в кого "крила" :) ) виростають в кабінеті керівника РУ. Та й доводити щось нема сенсу, у вашому риторичному хисті ніхто не сумнівається. Просто навіть людині зі сторони оці "в травні за весь рік" з позицій здорового глузду видадуться як мінімум підозрілими - не може цех по виготовленню дверних ручок перевиконувати план заводу з виготовлення дверей на порядок.
в цьому треді, принаймні, є "гомбічка" "Додати коментар", у вказаному вами- ні (або я його не помітив). Якщо ж малося на увазі, що ви відповідаєте в ньому на листи отримані електропоштою, то це "трохи" ніразу не інтерактив.
В подальшому, відпоідаючи мені, просив би вас, вказувати нік правильно "Андрей". дякую за вашу увагу. Не турбуйте себе відповіддю.

Інна-Андрію 2010-09-14 / 10:19:00
Пане, Андрію, "супер-пупер онлайн-інтерактив" я веду за інет-адресою :http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-72422-U-vas-ie-zapytannia--Pytaite!

Прошу Вас не переносити його під вищерозміщену статтю.

Андрей 2010-09-14 / 09:13:00
рецепт "економічного дива" -як виконати річний план "ще в травні"(про таке навіть за часів СРСР не мріяли, там завжди малювали перевищення плану на рівні "реальних" 101-103 %, щоб не зариватись)- беремо відділення з двох касирів за "фанєрними пєрєгородками" в фойє економічного факультету (відсутній зайвий для економічного дива "багаж"у вигляді всяких орендних плат, витрат на персонал і т.ін.), домовляємося з керівництвом про занижені плани, перекидку пари "крупних" клієнтів на обслуговування в це відділення, а потім рахуємо бариші за рахунок обслуговування студентів (картки) і цих кількох клієнтів і - voila.

xXx доxXx 2010-09-14 / 08:41:00
Ти хто?

xXx доxXx 2010-09-13 / 23:08:00
Що за захоплення мого ніка?

xXx 2010-09-13 / 10:58:00
Це квітнева стаття про банк і банківського менеджера від 26.04.2010року. До чого тут вибори?

Андрей 2010-09-13 / 09:39:00
Оце і є обіцяний супер-пупер онлайн-інтерактив і "отримай відповідь"?! Рекламна стаття "інтервю" і email "пішітє пісьма"? мдя... Ну нічо, Інночко, "- Мы, граф, соседям сказали, что материализация состоялась.
Чтобы ваш авторитет не уронить. Вот, мол, было изваяние, а теперь стала Марья Ивановна. Многие верят."

Закон України 2010-09-13 / 08:46:00
Про яку агітацію йдеться мова?

Стаття 47, пункт 3:
"Офіційні повідомлення в період виборчого процесу про дії кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, ПОВ*ЯЗАНІ З ВИКОНАННЯМ НИМИ ПОСАДОВИХ (СЛУЖБОВИХ) повноважень, передбачених Конституцією ( 254к/96-ВР ) та законами України, підготовлені у порядку, визначеному Законом України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації" ( 539/97-ВР ), НЕ Є ПЕРЕДВИБОРНОЮ АГІТАЦІЄЮ. Такі офіційні повідомлення не повинні містити коментарів агітаційного характеру, а також відео-, аудіозаписів, кінозйомок, фотоілюстрацій ПРО ДІЇ зазначених осіб ЯК КАНДИДАТІВ у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови."

Виборець 2010-09-12 / 21:44:00

Чому ви порушили закон України " Про вибори до місцевих рад" і повісили свою агітацію в саме той час коли це заборонено? ***************

Rever de... 2010-05-04 / 11:03:00
Elle est aussi intelligente qu'elle est belle.



Quelle qu'elle soit, je l'aime.

Довідка 2010-04-27 / 12:25:00
Під крилом Коломойського, Суркіса і Медведчука.

вкладник потенційний 2010-04-27 / 11:13:00
Цікаво, а під чиїм крилом цей банк? Питаю, бо хочу поставити гроші на дипозит. Чи надійний банк та його керівниця?

xXx 2010-04-25 / 15:23:00
ов, нормально, боїтесь правди...

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини