Юрій БОНЬ: "Вірю, ми не завжди будемо глибинкою"

Минуло десять місяців з часу, як Юрій Бонь висунув свою кандидатуру на посаду сільського голови Пацканьова, й виграв. Із якими проблемами довелося зіткнутися новому голові, які плани щодо майбутнього села - у розмові з сільським головою Пацканьова Юрієм БОНЕМ.

Юрій БОНЬ: "Вірю, ми не завжди будемо глибинкою"- Пане Юрію, що спонукало лікаря швидкої допомоги стати сільським головою?

- У ті неспокійні часи, хотілося зробити щось корисне людям. Адже, за великим рахунком, недовіра до тодішньої влади вже лилася через край. Ніхто нікому не вірив. Зваживши усі «за» та «проти», й вирішив йти на голову сільради. Тоді все здавалося безхмарним та досяжним. Ейфорія, що зачарувала усіх, надихала на звершення, підштовхувала до нових, ще незвіданих висот. Із трьох кандидатів на цю посаду пацканівці вибрали мене. Лише розрив у 25 голосів віддаляв мене від найближчого кандидата, колишньої голови села.

- Ейфорія минула, почалися будні...

-Так. І ці будні, я вам скажу - невеселі. Село - за 35 кілометрів від обласного центру, а відчуття таке, що набагато далі. Газифікація, каналізація, дороги, освітлення - нічого з перерахованого нема. Молодь приїздить лише на вихідні. Сільрада дотаційна. Роботі кінця-краю не видно. Але,, як то кажуть, очі бояться, а руки роблять. Із 16 депутатів сформовано чотири постійні депутатські комісії. Роботи вистачає усім. Нині вже видно деякі результати.

Завдяки голові правління ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» Василю Ковачу зроблено вуличне освітлення. Й це немало, адже протяжність села — сім кілометрів. Незабаром вивозитимемо сміття. По газифікації зроблено багато. Проведено підводящий та вуличний газопроводи.

Активно шукаємо спонсорів, але, як не прикро, інвестор, поки що, на рівні зацікавленості. Шкода, бо село надзвичайно вдало розташоване, так би мовити, в екологічно чистому регіоні. Є в селі й джерела з сірководневою лікувальною водою. А все це на фоні шикарних краєвидів та найчистішого повітря.

- Але ж молодь, яка звикла до цього, тягне у місто, де вирує життя.

- І це, думаю, найбільша проблема. Але й вона вирішиться. Нині у нашому садочку 16 вихованців,- у школі вчаться близько 120 діточок, і я впевнений, що вони вже не покинуть рідне село. А ми мусимо докласти максимум зусиль для того, щоб згодом у наше Пацканьово приїжджали з довколишніх сіл чи то працювати, чи то відпочивати. Роботи вдосталь. Головне - зрушити з місця, а далі піде, як по маслу.

- Але ж, один у полі - не воїн...

- А я й не кажу, що все зроблене - моя особиста заслуга. Команда однодумців, які підтримують усі ідеї — головне. Новий секретар Тетяна Лесьо, головний бухгалтер Галина Павлей, землевпорядник Степан Гаврилець, колишній секретар сільради з 11-річним стажем, а нині касир-рахівник Марія Січка. Справжні, надійні та ініціативні члени команди. З числа активних депутатів хотілося б назвати Михайла Білея та Магдалину Гебур, які суттєво допомагали під час газифікації. Не можу не згадати ініціаторів свят, що проходять у селі. Насамперед, це завідуюча клубом Тетяна Мерв'як та завідуюча бібліотекою Ганна Лендєл. Тісно співпрацюємо з дільничим Ярославом Мешком. Усіх не перерахуєш. Адже кожен із жителів села щось зробив. Хтось складав сценарій до свята, хтось вів усі бухгалтерські документи з газифікації. А хтось стояв поруч і все це критикував. Й за це спасибі! Осторонь жоден не залишився.

Проблем, звичайно, ще багато. Але сподіваюся, що за моєї каденції їх список суттєво скоротиться.

Користуючись нагодою, запрошую інвесторів у екологічно чисте Пацканьово. Вкладаючи гроші у наше село, ви вкладаєте у майбутнє. Гірське повітря, невеличкі потічки, гарні місця — усе, що потрібно для здорового відпочинку, ви знайдете саме у нас.
Тетяна ФАЛІС.
11 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини