Відбулося засідання суду у справі "русинського" сепаратиста Димитрія Сидора

Вчора, 19 квітня, в Ужгороді відбулося чергове слухання кримінальної справи, порушеної СБУ за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) кримінального кодексу України проти священика УПЦ МП, протоієрея Димитрія Сидора.

Відбулося засідання суду у справі "русинського" сепаратиста Димитрія Сидора

Підставою для порушення справи послужила резолюція так званого Другого європейського конгресу підкарпатських русинів, що відбувся у Мукачеві 25 жовтня 2008 року. Нагадаємо, що на ньому було прийнято так званий Акт відтворення русинської державності в статусі республіки Підкарпатська Русь у складі України.

У судовому засіданні, що проходило в Закарпатському апеляційному суді, допитали свідка Баб'як, а також депутата Закарпатської обласної ради Євгена Жупана та Сергія Бісагу - голову Мукачівського міського товариства ім. О. Духновича, голову правління товариства "Просвіта", депутата Ужгородської міської ради Павла Федаку.

Наступне судове засідання у цій справі призначено призначено на 12 годину 24 травня.

На вимогу адвокатів відповідача, на нього мають прибути представники звинувачення з Києва (мабуть, маються на увазі працівники СБУ), з ініціативи яких кримінальну справу було порушено. До цих пір їх у залі суду представляв прокурор.

На сьогоднішній день, як зауважив адвокат підсудного Петро Годьмаш, в "справі Сидора" налічується вже 13 томів.

20 квітня 2010р.

Теги: Сидор, сепаратизм, Підкарпатська Русь, кримінальний

Коментарі

KK 2010-04-22 / 18:24:00
А ще може і не до кінця суду, його відправлять до москви (не було б погано що до того спеціяльного псих-больниці який часами вживає наш 'перший міністер'.)

местный 2010-04-22 / 09:22:00
да не будет никакого доведения никакой справы ни до какого конца. Янек сепаратизма не допустит, но и откровенно ссориться с Россией (стоящей за о.Сидором) он не будет. к тому же о.Сидор - один из крупнейших православных иерархов УПЦ МП. нельзя и ручку целовать патриарху Кириллу и сажать в тюрьму его человека. ну объяснят о.Сидору что он не прав, в крайнем случае отправят протоиереем куда-нить в Челябинскую область...

Микола Староста (Жалива) 2010-04-21 / 21:39:00
сорри .. як Ви розумієте... довести справу до кінця?

сорри 2010-04-21 / 11:43:00
І по темі...



Буде дуже шкода. якщо владні органи України не доведуть до логічного кінця справу Сидора. В науку для нинішніх і прийдешніх сепаратистів...

сорри 2010-04-21 / 11:40:00
Пане Дмитре, легко говорити, сидячи на грошах пана Кріля і можливостях його інтернетової фірми. А те, чи вартуєте ви сам по собі чогось, було би видно, якби ви власноруч, З НІЧОГО, створили свій власний інтернет продукт, як це зробило "Закарпаття online". А наразі видається так, що це не ви розкручуєте "Мукачево. нет", а "Мукачево. нет" розкручує вас.

Русин. 2010-04-20 / 21:19:00
Іформація про суд першою появился на "репортері" потім на форумі русинів.

KK 2010-04-20 / 17:42:00
Хрест з церкви уже давно упала. Як най скорше попа до тюрми!

Дмитро Тужанський 2010-04-20 / 14:58:00

Хто виглядає смішно так це ви - з усією цією писаниною.



Якщо ви не оперуєте елементарними категоріями, етикою та принципами інформаційної роботи, а тим паче вдаєтесь до брехні як головного аргументу, тоді й будь-які дискусії марні. Гадаю, рано чи пізно, все й так стане зрозуміло - хто чого вартий, і хто на що заслугою. Хоча, з приводу певних речей це очевидно вже зараз.


Що, пане Тужанський, арґументи скінчилися, в арсеналі залишилися тільки дитячі ляпанки болотом? І крадіжка Мукачевом.нет матеріалу з блогів Закарпаття онлайн (без вказування, навіть, імені автора, що вимагають елементарні правила журналістської етики), в яку вас ткнули носом, це уже правильно і вписується в ваші "елементарні категорії, етику та принципи інформаційної роботи"?.. :)


А "брехня" - це, до прикладу, реґіональна інформаційна стрічка Укр.нету, яка чітко і об'єктивно фіксує, що, коли саме і в яких обсягах ви передерди з Закарпаття онлайн?.. :) Надіслати вам прінскріни цієї стрічки за попередні дні?.. :) 

бомк 2010-04-20 / 14:58:00
Дима, а шол бы ты в самом деле на свой крилёвский сайт... чё тебе здесь делать? а заодно почитай на досуге. что такое настоящий ЧАТ, а не та порнография. которую ты делаешь

Дмитро Тужанський 2010-04-20 / 13:39:00

Інформація про антологію "Березневі коти" здається не була у новинній стрічці Закарпаття онлайн, тому ваша синхронізація є надуманою: запис у блозі і новина - це різні речі в журналістиці. Прийнято, що вони йдуть різними стрічками, хоча це у вас одна рсс-стрічка, що вже вкрай некоретно з точки зору інформаційної політики інтеренет-ресурсу.



Відтак, оскільки Clipnews представив інформацію з блогу Віка Коврея як повноцінну новину без посилання на джерело інформації, то власне, вони і відповідають за дотримання авторських прав на інформацію. Правила посилання редакція Мукачево.нет витримала вичерпно.



З приводу синтаксичних правок, то ваша редакція зробила лише одну - вкрай незначну, яка не є виправленням помилки. Краще б слідкували за "чистотою" власних заголовків та текстів.



З приводу копіювання матеріалів, то це чергова голослівна брехня. Як приклад, інформаційна доба на Закарпаття онлайн розпочалася в тому числі з новини, яка на Мукачево.нет з'явилася, либонь, не на 10 годин раніше (Москаль-Шуфрич).



А з приводу тематичної спорідненості новин, які з'являються на обох ресурсах, то від суміжності регіону та специфіки інформаційної політики. Інша справа, що редакція Закарпаття онлайн не спить ночами, аби швиденько поставити чужі прес-релізи та потім виголосити, що всі від них перекопіювали. На жаль, безсоння не дає авторського права на інформацію.


Пане Тужанський, коли вам щось здається, потрібно перехреститися... :) Бо всі записи з блогів Закарпаття онлайн, винесені на головну сторінку, автоматично ідуть у новинну стрічку, в RSS. А якби не йшли, то хіба це дає вам право на крадіжку? Чи, якщо йти за вашою логікою, ви даєте нам право передруковувати всі матеріали з блогів Мукачево.net?.. :) (Хоча що там передруковувати? Записи про зачіски на інтимних місцях?.. :)) )


Ви крадете авторські новини з Закарпаття онлайн не вперше, і не лише цього разу. Минулого разу ви, здається, так само оправдовували свою схильність до клемтоманії Кліпньюзом і "спорідненістю інформаційного простору"? Ну і що, після цього перестали красти, навчившись самостійно шукати інформацію в цьому просторі?.. :)


Ви відшукали якусь одну новину, котру вам вдалося дати швидше від нас? Ми вас вітаємо. А принагідно пояснюємо, що за сьогоднішній день таких новини навіть три. І це цілком закономірно. Бо, передерши з нашого сайту тридцять новин ви, закономірно, економите час на те, щоби скопіпастити ще щось в когось іншого. Велика майстерність?..


Ви дорікаєте нам тим, що ми працюємо майже цілодобово, аби подати новини читачам нашого ресурсу вчасно? Ви при здоровому глузді, хлопче? Чи, може, хочете цим сказати, що спите і протягом дня, а власне тому змушені передирати і всю денну інформацію з Закарпаття онлайн? Тільки не кажіть, будь ласка, що це неправда: реґіональна новинна стрічка, скажімо, Укр.нету, об'єктивна, і чітко вказує, скільки ви сьогодні (та й в будь який день взагалі) вкрали. І ознайомитися з нею може будь-хто... :)


Ви, пане Тужанський, взагалі даєте собі звіт у тому, як смішно виглядаєте, намагаючись виправдати своє злодійство? Виявляється, коли запис з блогу Закарпаття онлайн крадете ви, то це правильно, гарно і виправдано. А коли У ВІДПОВІДЬ (тобто, щоби привчити вас до порядності) те саме робить Закарпаття онлайн, ви одразу ж забризкуєте монітор слиною "праведног" гніву.


Пане Тужанський, ідіть працюйте на той ресурс, котрий вам довірили, найнявши вас на роботу. А не займайтеся нашим. Бажано, взагалі забудьте про існування Закарпаття онлайн.


Втім, вибачте, з вашого кута зору це, мабуть, абсолютно безглузда порада. Бо звідки ви в такому випадку будете брати новини на свій сайт?.. :))


П.С. У тій новині ми виправили не одну, а порядка десяти помилок. Прислати вам її прінтскрін, аби ви могли звірити те, що вийшло у нас?.. :))

Тужанський Дмитро 2010-04-20 / 11:59:00

Пишу цей коментар лише через постійні провокації з боку редакції Закарпаття онлайн, мовляв, хтось у когось цупить новини.

Дана новина - яскравий приклад того, як Закарпаття онлайн передруковує новини у Мукачево.нет, хоча постійно галасує про інше. Новина підготовлена редакцією порталу "Мукачево.нет" на основі інформації з блогу Василя Бедзіра, відтак Мукачево.нет має часткові авторські права на цю інформацію та повні у тому вигляді, яка вона опублікована у новині на порталі Мукачево.нет.

Між тим, Закарпаття онлайн повністю - дрібними синтаксичними правкамиз  - передрукувало дану новину без жодних змін та посилання ні на портал Мукачево.нет, редакція якого є автором тексту новини, ні на блог Василя Бедзіра, який є першоджерелом інформації.


Пане Тужанський, якщо ви так дуже вже хочете побачити провокацію, то для цього вам достатньо заглянути до дзеркала.


І цього разу, як і всі попередні, ваш ґвалт з приводу, начебто, крадіжок з Мукачева.net породжений вашою ж особистою захланністю. Бо і цього разу, як і всі попередні, ця наша публікація є нашою дзеркальною реакцією на вашу крадіжку з сайту Закарпаття онлайн. Позавчора, тобто 18 квітня, ви вкотре передерли матеріал із блогів Закарпаття онлайн - (http://www.mukachevo.net/ua/news/view/26828), який до того тиждень висів на головній сторінці нашого ресурсу, і помітити який ви не могли. Тому й скористалися, вкотре, нагодою підписати його авторством Кліпньюзу, котрий, як і ви, традиційно копіпастить усе з Закарпаття онлайн,  хоча чудово знали, що це матеріал Віка Коврея з блоґів Закарпаття онлайн (http://zakarpattya.net.ua/ukr-blogs-60058-koty-yidut-do-leva ).


І не робіть вигляд, що ЗНОВУ не знали, що це матеріал із Закарпаття онлайн. Бо такі ваші запевнення звучали комічно ще й минулого разу...


П.С. "Дрібні синтаксичні правки" зумовлені кричущою безкрамотністю тексту, розміщеного на Мукачево.net... :)


П.П.С. Сьогоднійшній ранок на Мукачево.net розпочався. як завжди, перекопійовуванням вчорашніх матеріалів з Закарпаття онлайн. А день, як і завжди, копіюванням наших ранкових. І так далі за вже усталеною клептоманською звичкою... :)


Вітаємо вас із тим, що ви перетворили цей ресурс у майже повну копію Закарпаття онлайн...:)

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини