Український гумор ожив у закарпатському Довгому

В Україні стало сутужно не тільки з українським гумором, але й і з його виконавцями. Тим часом з екранів телевізорів не злізають «московські брати», викачуючи з України не тільки гроші, але й пропагуючи свою культурута цінності.

А поміж тим іскрометними гумористами може похвалитися чи не кожен український регіон, просто їм не надають можливості показати себе на всю Україну: Павло Чучка, Михайло Чухран, Мирослав Дочинець, Володимир Бедзір можуть спокійно представляти Закарпаття на всеукраїнському рівні.

Але, окрім творів, має бути ще й виконавець, який талановито подасть сміховинки зі сцени. І тут у нас справді ситуація критична, хоча чи не в кожному районі є весільні старости, які за вмінням розсмішити не поступаються заслуженим та народним артистам. На жаль, їхні амбіції не сягають великої сцени.

Тому справді великою подією для області став творчий вечір одного з таких народних старост Юрія Мельника, який відбувся минулого тижня у Довгому. Гарно зрежисована і продумана зустріч залишила після себе море сміху й оптимізму. Маємо таки таланти гідні найкращих українських сцен! Треба їх тільки підтримувати і не ховати у скрині.

Юрій Мельник навіть смішно народився: 1 квітня. Уже з шостого класу читав гумор на сцені. Мріяв стати актором. Закінчив Київський університет культури як режисер масових заходів. Працював на Миколаївщині, де неодноразово виступав у Миколаївському будинку культури. І хоча пропонували залишитися, повернувся на рідне Закарпаття.

Десять років очолював Будинок культури у Кушниці. Нещодавно став директором Довжанського будинку культури. Відомий ще й у районі як фотограф. Пристрасть дивитися на світ через об'єктив успадкував від батька.

Завжди мріяв про творчість. Лауреат Всеукраїнського конкурсу гумору, «Карпатського словоблуда», обласного конкурсу декламаторів імені Івана Ірлявського. Від Євгена Дударя має персональну грамоту - «Професійний гуморист України". Оскільки текстів бракує, то доводиться й самому перекладати. Виступав і разом із театром гумору «Шарж».

Тож, давно визріла потреба власного творчого вечора. Але якось усе не наважувався. І от з ініціативи начальника Іршавського відділу культури, поета Василя Кузана повний зал Дов-жанського Будинку культури таки побачив свого земляка на сцені.

Особливістю Юрія Мельника є те, що він виконує гумор не заради гумору. Завжди в його мініатюрах присутній глибокий підтекст. Недарма ж за своє кредо гуморист обрав нести людям добро. Ми ж побажаємо цьому самобутньому талантові невдовзі провести свої творчі вечори і в Іршаві, Ужгороді, Мукачеві, Хусті. Аби український гумор знали не тільки по затертих книжках та анекдотах.
Олександр ГАВРОШ, "Старий Замок "Паланок".
09 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини