На Закарпатті відбулося засідання колегії обласного центру зайнятості

Як повідомила Закарпаття онлайн заступник начальника відділу організаційної роботи, зв'язків з громадськістю та ЗМІ обласного центру зайнятості Ольга Синкулич,30 березня відбулося чергове засідання колегії обласного центру зайнятості, на якому з доповіддю "Про підсумки роботи обласної служби зайнятості у 2009 році та невідкладні заходи щодо удосконалення надання соціальних послуг незайнятому населенню та роботодавцям на 2010 рік" виступив директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

На Закарпатті відбулося засідання колегії обласного центру зайнятості

У своєму виступі він зазначив, що світова фінансово-економічна криза ударною хвилею пройшлася і по ринку праці Закарпаття. Хоча торік ситуація дещо вирівнялася, адже фахівці служби зайнятості не допустили тотального безробіття, проте говорити про повний вихід з кризи ще зарано.

Доповідач відразу закцентував увагу учасників колегії на основне завдання, яке сьогодні стоїть перед державною службою зайнятості – це надання дієвої допомоги кожній людині, що дійсно шукає роботу, шляхом застосування всіх форм та видів соціальних послуг.

З метою відновлення позитивної динаміки щодо розгортання активних програм сприяння зайнятості населення та підвищення ефективності використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, активізації роботи з працедавцями щодо кількісного зростання та якісної зміни бази вакансій, прискорення працевлаштування шукачів роботи, в тому числі соціально вразливих верств населення та забезпечення індивідуального підходу у вирішенні проблем безробітних та роботодавців, розроблено відповідний наказ, у якому затверджено План дій, спрямованих на досягнення позитивної динаміки надання обласною службою зайнятості соціальних послуг незайнятому населенню та роботодавцям у 2010 році.

Фахівці служби зайнятості підставляють плече тим, хто потребує соціальної допомоги служби зайнятості і підтримують тих, хто може вийти на ринок праці в майбутньому. Юрій Фущич висловив переконання, що в цьому році почнеться період пожвавлення економіки, зросте потреба роботодавців у кваліфікованих кадрах і наше завдання – допомогти вирішити їх потреби. Для цього необхідно підвищити рівень охоплення безробітних заходами активної підтримки, за рахунок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації під замовлення роботодавців, розвивати форми та зміст послуг з професійної орієнтації населення, забезпечити розширення бази вакансій, підвищити рівень та оперативність їх заповнення.

Успішне функціонування нашої служби неможливе і без ефективної співпраці з держадміністраціями, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та іншими соціальними партнерами. Ми будемо і на далі розвивати це співробітництво на благо людей.

Про стан та перспективи професійного навчання безробітних у сучасних умовах доповіла начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Євгенія Правда, яка зазначила, що в умовах світової фінансово-економічної кризи одним із пріоритетних завдань у сфері зайнятості державна служба зайнятості поставила за мету збереження трудового потенціалу шляхом професійного навчання таким чином, щоб забезпечити працевлаштування безробітних. Для забезпечення поставленої мети упродовж 2009 року професійне навчання безробітних у нашій області організовувалось виключно на замовлення роботодавців. Це 2897 осіб, які були направлені на стажування, курси цільового призначення та індивідуальне навчання на конкретні вакансії з обов’язковим працевлаштуванням.

На колегії також виступили: заступник директора обласного центру зайнятості Іван Голубка "Про результати претензійно-позовної роботи в обласній службі зайнятості у 2009 році та дотримання законодавства при наданні дозволів на працевлаштування іноземців", заступник директора – начальник відділу доходів та фінансового забезпечення Магдалина Жилюк "Про виконання бюджетної програми обласної служби зайнятості в умовах обмежених фінансових можливостей", начальник відділу бухгалтерського обліку обласного центру зайнятості Тетяна Кіяк "Про фінансово-господарську діяльність обласної служби зайнятості і рекомендації щодо підготовки до перевірки органами контрольно-ревізійного управління", директор Міжгірського районного центру зайнятості Михайло Штелень "Про шляхи поліпшення ситуації на ринку праці Міжгірщини (з досвіду роботи щодо вирішення проблем сільського безробіття)", директор Рахівського районного центру зайнятості Василь Веклюк "Про нові підходи Рахівського районного центру зайнятості щодо співпраці з роботодавцями у напрямку працевлаштування безробітних шляхом надання дотацій працедавцям на відшкодування зарплати. Організація роботи Рахівського РЦЗ у напрямку надання можливості роботодавцям подавати звітність в електронному вигляді", директор Тячівського районного центру зайнятості Іван Ковач "Про досвід роботи Тячівського районного центру зайнятості у напрямку організації оплачуваних громадських робіт за кошти місцевих бюджетів та роботодавців", директор Великоберезнянського районного центру зайнятості Світлана Тисянчин "Про організацію надання соціальних послуг особам з обмеженими фізичними можливостями у Великоберезнянському районному центрі зайнятості", директор Берегівського міськрайонного центру зайнятості Степан Медвідь "Про організацію професійного навчання безробітних у Берегівському міськрайонному центрі зайнятості".

В обговоренні взяли участь: голова організації роботодавців Михайло Думнич, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Петро Фолтин, директор Виноградівського районного центру зайнятості Ярослав Кормош та ін.

31 березня 2010р.

Теги: Центр зайнятості, колегія, засідання

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини