"Закарпаття" виривається з небезпечної зони

Ужгород. Стадіон "Авангард". 3 800 глядачів

Головний арбітр: Євген Венгер (Київ)
Асистенти: Ігор Бицкало (Одеса), Олександр Якименко (Київ)

"Закарпаття" - "Зоря" 2:1

Голи: Микуляк 78, Гомес 85 (пен.) - Шевчук 77 (пен.)

"Закарпаття" виривається з небезпечної зони

"Закарпаття": Бабенко, Болохан, Леандро, Гомес (Браіла 90+1), Трішовіч (Іванов 70), Комарниьций, Микуляк, Малигін (Хауши 90), Райчевіч, Алєксєєв, Давидов

"Зоря": Шуст, Шевчук, Єзерський, Ковальов, Чайковський, Семененко, Віценець, Полянський, Білий (Милько 82), Лазарович, Сілюк (Картушов 72)

Попередження: Малигін 44, Семененко 57, Ковальов 70, Віценець 75, Єзерський 85, Давидов 90


У боротьбі з снігом провели добу перед матчем "Закарпаття" з "Зорею" працівники стадіону. Вони всіма можливими і неможливими засобами боролися з природною стихією. Результатом над зусиль працівників клубу та стадіону став зелений газон у центрі, а довкола нього метрові кучугури снігу.

Для ужгородського "Закарпаття" перемога в поєдинку з "Зорею" необхідно було як ковток повітря, адже саме три очки відділяли перед двадцятим туром луганчан від ужгородців. Та й у всесвітній мережі покотилися чутки, що в разі поразки господарів поля цілком ймовірна тренерська відставка Гамули. Тому господарі вийшли на газон "Авангарду" над вмотивованими.

Перед самим початком матчу хвилиною мовчання вшанували пам’ять матері власника "Закарпаття" Нестора Шуфрича.

Як і прогнозувалося гра в переважній більшості проходила в центрі поля з великою кількістю навісних передач та в’язкою боротьбою. Перший небезпечний момент створили гості – на 4-й хвилині передачу на лівому краї отримав Сілюк, Сергій на швидкості пройшов двох захисників і зумів пробити, Бабенко вірно оправ позицію і без проблем накрив м’яч.

У відповідь господарі розіграли непогану комбінацію, яку завершував дует Давидов-Трішовіч. Правда останній не зумів як слід прикластися до м’яча. А вже через хвилину стався суперечливий момент у штрафній луганчан. Навісна передача на Давидова, де у боротьбі його випереджає Єзерський, але виносячи м’яч Володимир влучає собі в руку - свисток арбітра в цьому епізоді чомусь змовчав…

На 19 хвилині на вістрі атаки закарпатців був Алєксєєв, молдовський нападник "Закарпаття" отримав передачу з правого флангу на лівий кут карного майданчика луганчан. Сергій прокинув собі м’яч, намагався підлаштувати його під ударну праву, втративши дорогоцінний час, чим сповна скористалися оборонці "Зорі" й завадили форварду завдати удару.

Через три хвилини Микуляк подає кутовий на дальню стійку, де повітря виграє високий Алексеєв скидує на Трішовіча, однак того випереджає Шуст відбиває кулаком - на підборі першим встигає Микуляк. Владислав пробиває – удар блокує гравець "Зорі", м’яч відскакує на Трішовіча, котрий б’є в ближній кут, відмінно грає Шуст і переводить небезпечний постріл на кутовий.

Чергове виконання стандарту знову несе загрозу для луганської команди. Спочатку Шуст кулаком переводить передачу Владислава на кут штрафної, де стоїть одинокий Болохан, Вадим сходу пробиває - трохи неточно. На 32-й хвилині Микуляк з центра поля переводить м’яч у штрафну гостей на Давидова, Сергій приймає м’яч, але пробиває вже в лежачому положенні – надійно грає Шуст.

На 40-й хвилині помилкою Малигіна ледь не скористався Лазарович, удар Тараса спокійно бере воротар ужгородців. На доданих хвилинах першого тайму знову виникла пожежа біля воріт закарпатців. По лівому флангу кількох гравців пройшов Білий віддав чудову передачу в район воротарського майданчика на Лазаровича, однак Тарас невдало підставив ногу і м’яч дугою опустився прямісінько в руки Дмитру Бабенку. Через кілька секунд свисток арбітра відправив гравців на перерву.

Початок другої половини гри був за ужгородцями. На 52-й хвилині Давидов пройшов по правову флангу, на швидкості віддає передачу в район одинадцятиметрової на набігаю чого Алєксєєва, ситуацію виправляє досвідчений Єзерський і відбиває м’яч в аут.

На 60-й хвилині закарпатці сфолили перед власним штрафним майданчиком. Чайковський подає в падінні головою небезпеку ліквідовує Болохан. Через шість хвилин навісну передачу Сілюка, незважаючи на протидію Малигіна, замикає головою Лазарович, м’яч пролетів у сантиметрах від стійки.

На 74-й хвилині активний Іванов, який замінив на правому фланзі Трішовіча, віддав перспективну передачу в центр штрафного на Микуляка, однак Влад не зумів пробити.

А на 76-й хвилині після затяжної атаки луганчан, м’яч в штрафній ужгородців отримав Білий, Максим фінтом обійшов Малигіна, натомість Олександр, намагаючись незграбно зупинити нападника "Зорі" порушує правила у власному карному майданчику. Арбітр вказує на одинадцятиметровому позначку. Стандарт вміло виконав Шевчук.

Та не встигли луганчани порадіти від голу, як стрімка атака господарів поля завершилася взяттям воріт. Діагональ на правій бровці отримав Давидов, Сергій кілька метрів протягнув м’яч, а далі віддав чудову передачу на Микуляка, той вийшов віч-на-віч з Шустом і легко качнув м’яч повз кіпера "Зорі" - 1:1.

Потім хвилин сім гра переважно велася в центрі поля, аж на 86 хвилині Давидов пасом врозріз виводить на рандеву з Шустом Гомеса. Рубен прокидує собі м’яч на хід, але в підкаті до м’яча встигає дотягнутися захисник "Зорі", та разом з м’ячем, на думку арбітра, чіпляє й ногу аргентинця - рефері показує на одинадцятиметрову позначку. Пенальті взявся виконувати сам постраждалий. Гомес відмінно розвів по кутам воріт воротаря "Зорі" та м’яч 2:1.

В короткий відрізок часу луганчани намагалися відігратися. Вони всією командою пішли в атаку, однак господарі вміло і відчайдушно оборонялися і не дозволили команді Чанцева створити загрозу у власному штрафному майданчику.

Порадували й уболівальники обидвох команд. Луганські фани проспівали "Червону руту", а ужгородці прокричали нову речівку, здивувавши уболівальників клубу.

Роман Сенишин, UA-Футбол
15 березня 2010р.

Теги: Закарпаття, Зоря

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини