В Ужгороді відбулося виїзне засідання колегії Головної інспекції на автомобільному транспорті Мінтрансзв'язку

Про підсумки діяльності у 2009 році та основні завдання по вдосконаленню контрольно-наглядової функції та роботи по видачі ліцензій на право надання послуг з автоперевезень відповідно до законодавства йшлося на, що відбулася у місті Ужгород (Закарпатська область).

В Ужгороді відбулося виїзне засідання колегії Головної інспекції на автомобільному транспорті Мінтрансзв'язку

Участь у заході взяли представники територіальних управлінь Головавтотрансінспекції  з усієї  України.

"На сьогоднішній день боротьба з "нелегальними" перевізниками є пріоритетним напрямком у роботі  Головавтотрансінспекції. Ми  постійно та послідовно проводимо роботу по виведенню з ринку перевізників, що працюють поза межами правового поля", - зазначив керівник Головавтотрансінспекції Юрій Майборода, відкриваючи засідання колегії.
 
Варто зазначити, що основними напрямками у роботі Головавтотрансінспекції протягом 2009 року була робота над  зменшенням аварійності на ліцензованому автотранспорті, виведення з ринку послуг "нелегальних" перевізників, вдосконалення системи ліцензування автоперевізної діяльності та створення нормативно-правової бази відповідно до Закону України "Про автомобільний транспорт".

У 2009 році активно проводилась робота Головавтотрансінспекції щодо подальшого розвитку прозорої системи ліцензування та спрощеної процедури видачі ліцензій у сфері автомобільних перевезень пасажирів, створення таких умов, які б зробили неможливим виникнення фактів корупції, а також вдосконалення взаємодії територіальних управлінь з правоохоронними органами під час проведення спільних перевірок та профілактичних заходів в регіонах по підвищенню безпеки перевезень.

Також проведено низку заходів по налагодженню взаємодії Головавтотрансінспекції з транспортними інспекціями країн Євросоюзу та СНД.

­­­Головавтотрансінспекцією протягом 2009 року перевірено понад 8 тисяч суб’єктів господарювання щодо виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт та ліцензійних умов, а також більше 273 тисячі транспортних засобів. Виявлено 71 тисячу порушень вимог законодавства про автотранспорт та спільно з працівниками Державтоінспекції заборонено до експлуатації за неналежний стан понад 3,4 тисячі транспортних засобів.

За 2009 рік  видано більше 23 тисяч ліцензій та 107 тисяч ліцензійних карток. У той же час, 315 перевізникам, які не здатні в повній мірі забезпечити безпеку перевезень, відмовлено у видачі ліцензій, а 1868 суб’єктам господарювання анульовані ліцензії за невиконання ліцензійних умов.
 
Що стосується  роботи територіальних управлінь, то  тільки у 2009 році територіальними управліннями Головавтотрансінспекції встановлено понад 440 місць нелегальних відправлень пасажирів, визначено більше 200 автобусних маршрутів, на яких здійснювались регулярні перевезення під видом нерегулярних, регулярних спеціальних або перевезень для власних потреб, виявлено 18,6 тисяч перевізників-"нелегалів", що здійснювали перевезення пасажирів без необхідних документів. До всіх порушників застосовані штрафні санкції.

Щодо нормативно-правової бази, то у 2009 році Головавтотрансінспекція розробила та прийняла низку нормативно-правових актів щодо вдосконалення державного контролю, ліцензування, порядку здійснення перевезення вантажу автотранспортом та упорядкування діяльності територіальних управлінь.
Окрім того, підготовлено та подано до Верховної Ради України законопроекти, що стосуються підвищення відповідальності за правопорушення на автотранспорті, каботажних перевезень та ліцензування різних послуг на автотранспорті. Розроблено і подано на затвердження низку постанов Уряду і відомчих документів, спрямованих на вдосконалення діяльності Головавтотрансінспекції.

Так,  за словами Юрія Майбороди, на даний час не існує відповідальності для іноземних перевізників за каботаж.  "Тому  у 2010  році передбачається ввести відповідальність іноземних перевізників  за здійснення каботажних перевезень на території України, що перешкоджає здійсненню  перевезень вітчизняними перевізниками", - наголосив Юрій Майборода.

На колегії було відзначено, що  в низці територіальних управлінь Головавтотрансінспекції  вкрай низька ефективність виконання заходів щодо попередження аварійності, здійснення державного контролю, нагляду за безпекою автоперевезень та ліцензування. Це стосується роботи управлінь у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Луганській, Львівській, Полтавській, Тернопільській та Херсонській областях, де протягом  2009 року було допущено збільшення аварійності з вини водіїв ліцензованого транспорту.
З метою підвищення ефективності роботи Головавтотрансінспекції, вдосконалення контрольно-наглядової діяльності та роботи по видачі ліцензій на право надання послуг з автоперевезень відповідно до законодавства на засіданні колегії було затверджено План заходів Головавтотрансінспекції на 2010 рік.

03 березня 2010р.

Теги: транспорт, перевезення, ліцензії, ­­­Головавтотрансінспекція

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини