Закарпатські податківці розповіли про нові обмеження щодо продажу та споживання алкогольних напоїв

На брифінгу в ДПА у Закарпатській області, який відбувся сьогодні, 18 лютого 2010 року, говорили про зміни до Закону про обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв і пива.

Закарпатські податківці розповіли про нові обмеження щодо продажу та споживання алкогольних напоїв

Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі ДПА в Закарпатській області.

Заступник голови ДПА у Закарпатській області Володимир Скиба повідомив журналістам, що 11 лютого 2010 року вступив у дію закон про обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв і пива, прийнятий Верховною Радою 21 січня поточного року. Прийняття цього Закону є надзвичайно важливим і сприятиме покращенню фізичного, морального та духовного здоров’я громадян України, особливо молодого покоління. Воно покладе край вживанню пива та слабоалкогольних напоїв у громадському транспорті, на зупинках, на території дитячих  майданчиків, у навчальних, освітньо-виховних закладах та у інших громадських місцях.

В.о. начальника регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПА України у Закарпатській області Павло Фізер детальніше зупинився на окремих положеннях Закону. Так, згідно з новим Законом на споживання і продаж слабоалкогольних напоїв і пива поширюються обмеження, аналогічні до алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Розширюються обмеження щодо продажу та споживання алкоголю, а також вперше вводиться заборона на продаж слабоалкогольних напоїв особам до 18 років. Зокрема, законом забороняється споживання пива (крім безалкогольного) та "слабоалкогольних напоїв": у закладах охорони здоров’я; у навчальних та освітньо-виховних закладах; у громадському транспорті; на зупинках транспорту, у підземних переходах; у закладах культури; у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі); у ліфтах і таксофонах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.

Розширюються й обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів, зокрема, забороняється їх продаж у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я; у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі); у торгових автоматах; у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту тощо. Також законом вводиться норма, згідно з якою на час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та куріння тютюнових виробів.

Жорсткішим відтепер буде і покарання за порушення вимог щодо обмеження продажу та споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів: штраф у розмірі 6800 грн. (раніше – 1700 грн.), також встановлено відповідальність за необладнання спеціально відведених для куріння місць та нерозміщення наочної інформації - 3400 грн.

Також внесено зміни до Порядку ведення Єдиного державного реєстру місць зберігання, згідно з якими суб'єктів підприємницької діяльності зобов’язали місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів за адресою здійснення роздрібної торгівлі також внести до Єдиного реєстру місць зберігання. У разі не внесення таких місць зберігання до Єдиного реєстру, до суб'єктів підприємницької діяльності застосовуватимуться фінансові санкції у порядку, встановленому чинним законодавством. За зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях зберігання, не внесених до Єдиного державного реєстру, до суб’єктів підприємницької діяльності застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів – 100% вартості товару, який знаходиться в такому місці зберігання, але не менше 1700 грн.

Для внесення до Єдиного державного реєстру суб’єкти господарювання подають разом із заявою до регіонального управління ДСАТ у Закарпатській області нотаріально посвідчену копію ліцензії на відповідний вид діяльності та копію документа, що підтверджує право користування приміщенням (договір оренди, свідоцтво на право власності та інше).

Наприкінці зустрічі податківці надали відповіді на всі запитання, які цікавили представників ЗМІ.

18 лютого 2010р.

Теги: податківці, алкогольний, слпбоалкогольний, пиво, тютюновий

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини