Віктор Балога: Єдиний Центр не бачить підстав для участі у майбутній коаліції разом із БЮТ

Народні депутати України від Єдиного Центру не братимуть участі у можливому формуванні нової коаліції у Верховній Раді після виборів Президента, якщо в цій більшості буде присутній блок Юлії Тимошенко. За повідомленням прес-служби Єдиного Центру про це сьогодні заявив лідер партії Віктор Балога.

Віктор Балога: Єдиний Центр не бачить підстав для участі у майбутній коаліції разом із БЮТ

Аргументуючи таку позицію, він нагадав політичні події останніх днів, які засвідчили суспільству відверте зневажання цією політичною силою та особисто її керівником Конституції та законів України. Зокрема, політик вказав на явно незаконне призначення Кабінетом Міністрів виконувачем обов’язків Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка після його відставки з цієї посади, за яку проголосувала більшість депутатів парламенту. Також лідер єдиноцентристів звернув увагу на неприкрите, масштабне застосування Прем’єром адміністративного ресурсу на власну підтримку як кандидата на посаду Президента. Серед іншого, це ручний розподіл бюджетних грошей в західні області, де Ю.Тимошенко вкрай необхідно збільшити свою електоральну підтримку; роздача актів власності на землю, квартир і автомобілів, споруджених чи куплених державним коштом; відкрита щоденна самоагітація у державних засобах масової інформації та агітація, яку проводять лояльні керівники місцевих держадміністрацій. Усе це В.Балога назвав підкупом виборців і грубим втручанням у виборчий процес, що суперечить Конституції і демократичним принципам проведення виборів.

"Кілька днів поспіль особисто Ю.Тимошенко та увесь БЮТ ведуть кампанію таранного удару по свідомості виборців у зв’язку з прийняттям змін до законодавства про вибори Президента. Причина цієї істерії, як завжди, залишилася за кадром нервових прес-конференції. Насправді "біло-сердечні" розраховували через зрив роботи виборчих комісій на Сході значно зменшити результат свого конкурента, що автоматично скорочувало б нинішній десятивідсотковий розрив. Але Верховна Рада перекреслила їхні плани відкликати своїх представників у комісіях і, таким чином, унеможливити встановлення підсумків голосування. Коли Ю.Тимошенко, вкотре намагаючись перекрутити ситуацію на свою користь, говорить про нібито оформлену нову коаліцію, то нехай вже починає дбати про захист своєї прем’єрської посади”.  

На думку лідера Єдиного Центру, наведені факти означають, що БЮТ вважає інтереси держави, увесь державний механізм, парламентаризм лише засобом втілення формули "Тимошенко – це Україна". Такий підхід прямо вказує на подвійні стандарти, подвійну мораль і подвійну совість цієї політичної сили.

"Наша політична сила не може об’єднуватися у вищому законодавчому органі країни з тими, кому закон не писаний, кому цинізм і обман стали ідеологією. Нам Бог не дасть піти на об'єднання з тими, хто вищі, духовні цінності втопив у маніакальному прагненні абсолютної влади. Сьогодні Ю.Тимошенко, з'являючись в телеефірах у чорному вбранні, намагається цим створити враження безвихідної ситуації в країні, залякати людей. Це даремні зусилля, бо суспільство й без того у відчаї від наслідків її двохрічного урядування. Гадаю, нова політична конфігурація у Раді напевно не буде формуватися з тими, хто працює тільки на обслуговування інтересів однієї людини. Майбутня коаліція має працювати на державу" - сказав В.Балога.

04 лютого 2010р.

Теги: Балога, Єдиний Центр, Тимошенко, БЮТ, коаліція

Коментарі

2010-02-04 / 21:24:00
Марианна (Ukraine, Kiev):

Приходит на ум стихотворение Пуришкевича, который эммигрировал из России накануне Октябрьской революции. Я его немного изменю (цвет флага только). "С синим знаменем вперед оголтелый прет народ. Нет ни совести, ни чести - все смешалось с говном вместе. Остается лишь сказать - "Дождались, е...на мать!".Вот прекрасная характеристика Партии Регионов.

Тритон 2010-02-04 / 21:13:00
Знаєте, мені все рівно в якім шматті ходить Юля, хоч без нього. Але дуже замітно, що під бородою у п. Балога нема лиця , як і у більшості нашоукраїнців, про совість говорити не буду, бу вони не знають що це таке.

Тритон 03.02.2010 18:56

Поки керівники області займаються демагогією, конкретний пацан простий "гражданин" Мукачева розіслав всім закарпатцям листи щастя в яких конкретно пояснив чому він, правдолюб і просто божий чоловік, просить нас не голосувати за Юлю. Бачте злодіїв і насильників у її команді багато. А я собі думаю чи то не той самий добродій який у 90-тих займався рекетом на Закарпатті, потів зробив собі гроші з великої води, вітак утюхував нашим батькам замість пенсії дорогий цукор, а наостаток став спонсором сепаратистів.. Шкода мені гривні , але хочу повернути добродію Балозі лист і най собі засуне у гу-цю

З

2010-02-04 / 20:39:00
"... заявляємо, що під прикриттям патріотичних указів про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті з корисливих інтересів відбувається зрада ідеалів Майдану, що в нинішніх умовах межує зі зрадою національних інтересів", - підкреслюється в заяві НРУ.

Помаранч 2010-02-04 / 17:12:00

Нарешті Балога публічно підтримав Януковича. Зміна ґазди Ющенка на Януковича. Та ***** і гівні знайде кому продатися.


А якщо б без хамства? Не пробували?.. Адмін

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини