Голова Закарпатської облради зустрівся з представниками Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку "МАІРР"

21 січня 2010 року відбулася робоча зустріч голови Закарпатської обласної ради Михайла Кічковського з колективом Міжнародної Асоціації Інституцій Регіонального Розвитку "МАІРР".

Голова Закарпатської облради зустрівся з представниками Міжнародної асоціації інституцій регіонального розвитку "МАІРР"

Ця організація заснована у 2003 році міжнародними організаціями України, Словаччини та Угорщини: Центром інновацій і бізнесу „CASSOVIA BIC Kosice” (Словацька Республіка), Асоціацією регіонального розвитку „КІУТ” Верхній Саболч-Реткез (Угорська Республіка).Сьогодні вона має свої представництва у Львові, Чернівцях, Запоріжжі, Чернігові, Любліні (Польща), Сніні (Словаччина) та Бая-Маре (Румунія).

В ході зустрічі обговорено проблемні питання залучення додаткових коштів у місцевий розвиток, важливість діяльності, пов’язаної із підвищенням кваліфікації працівників органів місцевого самоврядування в сфері проектного менеджменту та фандрейзингу. Ознайомлено з структурою, завданнями, досвідом та напрямками діяльності Асоціації, обговорено шляхи формування тісної співпраці між владним та громадським секторами у сфері покращення прикордонного та міжнародного співробітництва як в рамках "Карпатського Євро регіону", так і на основі двосторонніх угод Закарпатської області з регіонами сусідніх країн.

Одним із важливих питань зустрічі була організація і проведення в м. Удгороді 22-24 квітня 2010 року Міжнародної конференції "Сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи", а також максимальне залучення партнерського та експертного потенціалу "МАІРР" задля успішного виконання завдань, які ставить перед конференцією Рада Європи, а також співпраця органів місцевого самоврядування та Міжнародної Асоціації "МАІРР" в підготовці та реалізації проектів і програм транскордонного співробітництва.

Наталія Носа, президент Міжнародної Асоціації представила результати спільної роботи групи міжнародних експертів Асоціації МАІРР, а саме, пакет поданих проектів у складі 10 проектів на 1-ий конкурс Програми ENPI “Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна” на загальну суму 7 406 884 Євро. Можливо, не всі проекти будуть підтримані Європейською Комісією, але стратегічно важливим є залучення органів місцевого самоврядування до спільних проектів та програм. Вадим Пилипенко, директор Міжнародної Асоціації "МАІРР" представив структуру та потенціал Міжнародного партнерства, створеного в рамках Міжнародної Асоціації "МАІРР" та ознайомив з роботою українсько-польського центру транскордонного співробітництво, створеного в рамках проекту "Центр українсько-польських ініціатив".

Михайло Кічковський відзначив активну роботу Асоціації "МАІРР" в рамках "Карпатського Єврорегіону" та порушив проблемні питання, пов’язані із різними фінансовими інструментами, які діють на території Карпатського регіону, необхідність посилення координації інституцій регіонального розвитку у здійсненні програм транскордонного співробітництва. При цьому наголосив на тому, що функціонування різних інструментів на території Закарпаття створюють унікальні можливості місцевим громадам для вирішення проблем місцевого розвитку.

Наталія Носа поінформувала, що з метою вирішення проблемних питань та активізації діяльності "Карпатського Єврорегіону", подано проект на фінансування в рамках Програми "Південно-Східна Європа" при партнерстві провідної організації Європейського Союзу, а саме: Асоціації прикордонних європейських регіонів "AEBR” (Німечиина). Проект направлений на залучення кращого європейського досвіду задля ефективної роботи "Карпатського Єврорегіону".

Відмічена активна консультаційна підтримка, що надається експертами Асоціації "МАІРР" органам місцевого самоврядування Закарпатської області. На теперішній час на обговоренні та на етапі формування знаходиться 8 проектних ідей на конкурс Програми ENPI “Польща-Білорусь-Україна”. Обговорено можливість подання таких стратегічно важливих проектів, як "Лубня-Волосате", направлений на здійснення аналізу ситуації та вироблення рекомендацій щодо можливості створення даного пункту пропуску. Обговорено важливість співпраці "Карпастького Єврорегніону" з єврорегіонами "Буг", "Дніпро", "Слобожанщина", що може стати темою окремого проекту.

Михайло Кічковський позитивно оцінив роботу Міжнародної Асоціації "МАІРР" та акцентував увагу на важливості консолідації зусиль, досвіду та потенціалу експертних груп, громадських організацій та органів влади з метою активного залучення додаткових коштів у розвиток місцевих громад.

Іван Діус, радник голови Закарпатської обласної ради
Наталя Носа, президент Міжнародної Асоціації МАІРР

23 січня 2010р.

Теги: Кічковський, облрада, міжнародний

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини