Психічно хворий закарпатець зарубав свого батька (ФОТО)

Щасливі ті батьки, котрі мають повагу й любов своїх дітей та онуків. Особливо це відчувається, коли приходить старість. Та не всім так таланить у житті, іноді між близькими людьми формуються геть не родинні стосунки, буває, що неприязнь у сім'ї навіть призводить до трагедії.

Психічно хворий закарпатець зарубав свого батька (ФОТО)

Не поталанило у цьому плані й подружжю Д. зі села Бадалово Берегівського району Закарпатської області. Єдиний син Елемір ще в юності невиліковно захворів. Отримав інвалідність,  і протягом 20 років знаходився на спецобліку в психіатричній лікарні. Час від часу рідні відправляли його на стаціонарне лікування в медзаклад. Потім він знову повертався додому. Боляче було батькам спостерігати за сином, якому вже минуло 39 років. Адже ні користі, ні радості від нього  не було. Тішило хіба те, що нікому біди не чинив, ходив  навколишніми селами, добрі люди давали якусь копійчину або гостинця. Інколи в сільському магазині брав продукти у борг і завжди після отримання пенсії повертав гроші. Старий же Елемір останнім часом важко хворів, рідко піднімався з ліжка.

А нещодавно в передобідню пору до  сільського голови Бадалова Андрія Нодя прибігли стурбовані селяни, які мешкають неподалік обійстя сім’ї Д. Люди були вкрай стурбовані, розповіли про підозрілі крики у будинку сусідів, припускали, що в психічно хворого інваліда, мабуть, чергове загострення, бо він бешкетує. Бадалово обслуговує старший дільничний берегівської міліції ст. лейтенант Арпад Гомокі. Незважаючи на те, що він порівняно  молодий працівник, однак добросовісним ставленням до служби встиг вже завоювати серед колег та населення повагу і авторитет. Завжди відгукується на проблеми жителів, тісно взаємодіє із місцевою владою та органами самоврядування. А обслуговувати йому та двом молодшим колегам Ярославу Сайкову та Адальберту Фозекошу доводиться півтора десятка  населених пунктів.

Саме того дня "шериф" Гомокі проводив обстеження виборчої дільниці у сусідньому селі Варієво. Тож сільський  голова Бадалова зателефонував Арпаду. Правоохоронець вирушив за вказаною адресою. Дорогою дільничний інспектор зв’язався зі своїм безпосереднім керівником, начальником служби ДІМ райвідділу Іваном Фединишинцем. Той проінструктував і порадив бути особливо обережним, адже від психічно хворої людини можна чекати будь-що. Керівник берегівських "шерифів" також направив на допомогу у Бадалово інших дільничних міліціонерів Ярослава Сайкова та Адальберта Фозекоша.

Психічно хворий закарпатець зарубав свого батькаНа обійсті  Арпад Гомокі застав жахливу картину: у закривавлений кімнаті лежав  труп глави сімейства із рубаними ранами на голові! Відповідне повідомлення невдовзі надійшло у чергову частину Берегівського райвідділу міліції, і в згаданий населений пункт виїхала слідчо-оперативна група  та експерт-криміналіст. Від сусідів дільничний довідався: Елемір подався до ріки Тиси, яка протікає неподалік. Міліціонер вирушив у вказаному напрямку і ще до приїзду колег сам затримав озвірілого від помутніння розуму вбивцю. У нього вилучили знаряддя злочину – сокиру.

Обставини цієї трагедії тепер з’ясовує слідчий Берегівського РВ ГУМВС Яна Денисюк. Стало відомо, що цю трагедію можна було передбачити і попередити. Останнім часом психічно хворий син, перебуваючи вдома, безперервно співав. Це дратувало немічного батька. Чоловік якось сказав дружині: мабуть, пора нащадка знову відправити в лікарню. Той також почув це...

Наступного дня Елемір-молодший попросив неньку піти до сусідів позичити кави. Жінка відлучилася на 10-15 хвилин. Цього часу вистачило, щоб син зарубав немічного батька. Добре, що згодом вгамувався і не накоїв іншої біди. Тепер він під охороною міліції перебуває у психлікарні, повідомили "Закарпаття online" в ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області.

17 січня 2010р.

Теги: Бадалово, Берегівський район, сокира, зарубав, психіатричний

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини