Батько політичного "русинства" Магочі радить Тимошенко, як правильно "облаштувати" Україну? (ФОТО)

19-22 грудня 2009 року на підтримку кандидата в президенти України Юлії Тимошенко в Києві було організовано так званий Міжнародний симпозіум "Україна у 2010-2020 роках" (http://blogs.pravda.com.ua/authors/kuzyo/4b427e2fd6016/).

Батько політичного "русинства" Магочі радить Тимошенко, як правильно "облаштувати" Україну? (ФОТО)

Захід був покликаний засвідчити підтримку кандидатури діючого прем'єра, як було зазначено, "провідними вченими світу", котрі "закликають українців проголосувати за європейський вибір, демократію і прогрес", уособленням котрих в Україні, певна річ, є виключно Юлія Володимирівна.

Втім, найцікавішою була, власне, не участь в цьому заході самої Юлії Тимошенко, котра зараз посилено бере участь в такого роду бутафорних дійствах. Значно важливішим і показовішим у цьому плані було те, що серед його учасників – "інтелектуалів зі світовими іменами, які займаються українською проблематикою, консультують зарубіжні урядові установи з питань пострадянських держав, авторів численних книг про Україну, а також українських вчених, які працюють у царині державного будівництва, дослідження політичних процесів та інституцій" виявився і "професор, керівник українських студій Торонтонського університету (Канада) Роберт Магочі".

На Закарпатті ця особа більш відома як батько політичного "русинства" і автор розтиражованої кількома мовами настільної книги "русинського" сепаратизму "Народ нізвідки". Так що поява цього "зарубіжного інтелектуала" в оточенні Юлії Володимирівни є не менш показовою і символічною, аніж її таємні переговори зі світового масштабу фінансовим аферистом Джорджем Соросом саме перед початком "несподіваної" для Тимошенко фінансової кризи.

Батько політичного

Батько політичного

Батько політичного

Батько політичного

Читайте також:

Народ у нікуди, або Як не треба писати історію

Плюралізм в одній голові, або Як заокеанський професор сам себе заперечив

Дволикий Янус української історії, або Несподівані варіації канадського автора

Василь Петьовка просить СБУ з‘ясувати, чи консультує Тимошенко фірма Сороса

Заступник Балоги вимагає від Тимошенко правду про зустріч з фінансовим аферистом Соросом

Обвал гривні спричинили спільні інтереси Тимошенко та фінансового афериста Сороса?

Балога помітив, що долар "застрибав" після переговорів Тимошенко з Соросом

08 січня 2010р.

Теги: Тимошенко, Магочі, сепаратизм, русинство

Коментарі

KK 2010-01-17 / 16:53:00
'Запитання ставите - знайти відповідь на нього не бажаєте.' Не думаю що ми скоро знайдемо відповідь до питання стосовані з проблемами русинства на закарпатті, якщо будемо заглядати в теоріях Великовського повязані з 'глобальну катастрофу, що відбулася близько 13 тисяч років тому і призвела до зміщення осі обертання, зміщення полюсів, зміни клімату на всй Землі та загибелі цивілізацій?' Мені виглядає що можливо Ви не серйозна людина з якою можна вести серйозний діалог?



Юрій 2010-01-17 / 12:33:00
Пане К.К -"українські історики починають їхнє мислення із приводу що 'русини' які сйогодні живуть на закарпатті і всі решта українців із других частин України (галичина, буковина, поділя, волинь, чернігівшина, київщина, черкащина, ітд) мають споріднене ім'я 'русини' які всі ці славяни вживали від 9 - 19 століття (і деякі на закарпатті аж до сйогодні). Чи Ви пане Юрій і пане Обозриватиль годитеся із цим широко принятим зауваженням?" Давати просту відповідь на Ваше питання без обговореня було б недоцільним, тим більше, що як я вже не один раз писав, я не історик,але я бачу і тут, і на інших темах, що пошук зерен правди Вам нецікавий - " На мою думку краще триматися до рубрику яку впровадили адміністратори, тобто старатися ближче триматися до оцінення ідеї статті." Запитання ставите - знайти відповідь на нього не бажаєте. Отже, ставите себе в один ряд з Федаками, Гаврошем і подібними, але ж ми тут їх знаємо, а Ви у себе судите тільки по публікаціях теперішніх. Подивитеся, що вони будуть писати після виборів.

KK 2010-01-16 / 03:41:00
Я думаю що пан Сорри в низу дуже акуратно зважив і оцінив деяких

з Ваших міркувань і заслужив від Вас відповідь. Мені (і на певно іншим читачам) буде цікаво почути Вашу реакцію на його критику Ваших ідей.

KK 2010-01-16 / 03:26:00
Пане Юрію - З повним поважанням до Вас і до Ваших думок, я не думаю що Ваше бажання є реалістичним. На мою думку краще триматися до рубрику яку впровадили адміністратори, тобто старатися ближче триматися до оцінення ідеї статті. Ясно, що всі коментарі відходять час від часу від даної теми. Але мені не зручно писати про історію чи архіологію починаючи 13,000 років назад, як Ви пропонуєти. Ясно, тема цікава, але я не думаю що це можливо. Якщо, у Вас далі таке бажання, будь ласка пишіть і я буду всі Ваші коментарі читати і буду старатися коментувати регулярно. Але, Ви би мусіли бути курсоводним директором у цій задачі!

2010-01-16 / 00:20:00
П.сорри , повторюся виключо для вас - "Щодо "історії" - на тій темі я пропонував вибудувати трошки інакше дискусію, але не був почутий. Варто б виставити собі часову шкалу і пробувати разом з"ясувати, що, як і чому відбувалося в певні періоди, задаючи один одному питання без образ. У кожного інакший доступ до інформації, різна освіта, але метод "мозкової атаки" все одно спрацює!"

сорри 2010-01-16 / 00:10:00
Юрію, все так зване русинство, в тому числі і ваше, засноване на кричущому невігластві. Перше, аніж з розумним виглядом говорити повні дурниці, вам би слід було знати, що в часи монголо-татарської навали і навіть пізніші територія нинішнього Закарпаття належала до юрисдикції Перемишльської єпархії, іконостаси наших церков до 18-го століття включно розмальовували виключно іконописці з Галичини, де було кілька сильних іконописних шкіл, а літературою нас постачала друкарня львівського Успенського Ставропігійського братства.



Говорити про домінування католицизму на Галичині під-час моного-татарської навали - повна дурня - тоді ще взагалі не було чіткого розподілу між правосла'ям і католицизмом, а загалом унію Закарпаття прийняло навіть раніше від решти України.



Загалом усі суспільні процеси по обидва боки Карпат проходили у повному зв'язку. Мадяри на певному етапі намагалися їх перервати, але не змогли - логічним завершенням усього стала Карпатська Україна, з якою вони могли справитися виключно тільки потопивши її у крові. Як конкретно це відбувалося читайте в щоденниках Ґренджі-Донського. Там повно правди, яку так не люблять наші мадяри і мадярони.

2010-01-15 / 23:52:00
Проте, попрбуймо заглянути трошки дальше. Що Вам відомо про глобальну катастрофу, що відбулася близько 13 тисяч років тому і призвела до зміщення осі обертання, зміщення полюсів, зміни клімату на всй Землі та загибелі цивілізацій?

2010-01-15 / 23:45:00

Щодо ромірів моїх коментарів - я старий чоловік, друкую помалу, і через це мої довгі коментарі не завжди проходять (це не вина Адміну). Про референдум написано так багато, що не буду нічого повторювати, просто скажу, що його рішення не виконані, але змінені можуть бути тільки аналогічним референдумом і іншого виходу немає. Ще пару слів про самоврядування, на яке Ви висловилися несхвально. Але ж сам Ви живете в країні з федеративним устроєм? А найпотужніші демократичні країни Європи хіба не федерації? Хіба федеративний устрій перешкоджає вибудовувати політичні нації?


На сайті як один із способів запобігти хакерським атакам встановлено часовий ліміт на написання кожного конкретного коментаря. Тому, якщо довго пишете коментарі, перед тим, як їх відправити, про всяк випадок скопіюйте. Адмін

Юрій 2010-01-15 / 23:33:00
Думаю, що не по обох сторонах Карпат однаково, бо на цій, південно західній стороні православні - тобто "русини, руські люде", відносилися до сербського патріархату і не зазнавали таких утисків від угорської, затим від австро-угорської влади, як "русини, руські люди" на другій стороні. Так, розвитку тут теж особливого не було, але влада в прагненні заселити пустуючі території з боку кордонів, з боку Карпат, звідки постійно здійснювалися наскоки різних ворогів, надавала поселенцям пільги - звільнення від податей та повинностей на багато років ( не пам"ятаю точно - на 12 чи 20) і не здійснювала дій, які вели до міжконфесійної, а затим і міжнаціональної різанини. Що ж стосується тої сторони, за Карпатами, то там на протязі татаро-монгольського панування насправді панували представники католицької віри, (не обовязково поляки) і утиски були значно страшнішими. Невелике затишшя було при Австро-угорському правлінні, але та імперія вибудовувала на своїх нових кордонах заслін проти Польщі і Росії знову таки з "русинів, руських людей". Якщо не вдавалося - заганяла в іншу віру, уніатську, в Талергофи та інше. При домінуванні інтересів імперій про інтереси підневільних народів ніхто не дбав, не дбає і не буде дбати.

KK 2010-01-15 / 16:58:00
'пізнішого часу, коли термін "русини", "руські люди" вже міцно сидів у свідомості населення і практично вів до формування окремого етносу' Ви тут явно пишите про творіння українского народу, по обох сторін карпат? Про історичні процеси які стосувалися до референдому про самоуврядування, правду кажучи я багато не знаю. Знаю що ще Кравчук був звязаний з цим ділом. Думаю що вже сьогодні, майже 20 років пізніше то і прихильники і противники би оцінили ці дії через зір своїх власних очків.

пане Юрій - думаю що Ви би могли б довші коментарі писати, і не розбивати їх на маленькі частини. Подивіться на розміри моїх чи у пана Жалива.

Юрій 2010-01-15 / 10:16:00
"ті 'декількох крикунів' які Ви згадуєте би стали провідниками цеї адміністрації". Я так собі думаю, що автори, розмірковуючи про устрій держави, дивилися вперед на більші відрізки часу. "Крикуни, лідери, клани" в порівняні з державою, народом, все ж таки менш довговічні.

Юрій 2010-01-15 / 09:58:00
Що ждо "самоврядування" - знову ж, погляди тут не є настільки радикальними, як в деяких інших частинах України (Крим, Схід, Південь, та й тягнибоківська федерація), автори посилаються на ратифіковану Україною Європейську Хартію місцевого самоврядування та на результати референдуму.

Юрій 2010-01-15 / 09:53:00
"проблема визнання русинів корінним народом, національною меншиною, як це зроблено в інщих країнах світу.' одна із тез цієї статті - не бачу проблєм"...

На мій погляд, ця теза там зовсім не є ключовою, вона приводиться тільки як приклад. Можливо тому, що авторам вона ближча, але з таким же успіхом вони могли назвати проблеми росіян, татар, євреїв, чи тих же "22 литвинів". Важливіше те, що позиція не є радикальною і говориться про поступове, розумне формування української політичної нації із тої суміші, що є населенням України.

Юрій 2010-01-15 / 09:45:00
Отак ми знову будемо ходити по кругу - бо греко-католицька церква (брестська, ужгородська унії) - штучний витвір пізнішого часу, коли термін "русини", "руські люди" вже міцно сидів у свідомості населення і практично вів до формування окремого етносу з різноплемінної суміші православних. Наявність на одній території двох ворогуючих конфесій, одна з яких асоціювалася з загарбниками, гнобителями, регулярно призводила до жорстокої різанини. Держави та церковні ієрархи мусили на це реагувати.

Але давайте пройдемося по часовій шкалі - може так буде більш логічно, бо ми знову витягуємо окремі факти, прізвища, явища з історичного контексту і починаємо на цьому тупцювати.

KK 2010-01-15 / 00:46:00
додаток до останйого речення: і на русинів закарпатті також (Добрянський, Волошин, Шандор і багато більше проповідників українства були греко-католиками)

KK 2010-01-15 / 00:32:00
'проблема визнання русинів корінним народом, національною меншиною, як це зроблено в інщих країнах світу.' одна із тез цієї статті - не бачу проблєм. Русини є корінним народом по цілій Україні - тільки через дальшу історичну розвинутність, вони сйогодні називаються 'українцями'. А творення'самоврядної території' яка є також друга теза цієї статті, не бачу потреби а бачу тільки загрозу для України, тому що боюся що ті 'декількох крикунів' які Ви згадуєте би стали провідниками цеї адміністрації. Не думайте що я великий шанувальник яких небудь політикантів сьогодні на Україні. А що до Ваших зауваження про плив релігії на національного розвитку на 'руських' то не цілком годжуся. Ви за остро відрірізняєти вплив на православний і католицький світ і забуваєте який великий вплив греко-католицька церква мала на розвиток русинів в галичині і іхню приналежність до українського народу.

Юрій 2010-01-15 / 00:01:00
Отже, якщо була б згода вибудовувати спілкування запропонованим мною способом, то можна б задати приблизно таку часову шкалу - 13 тисяч років тому; 3 тисячі років тому; 2 тисячі років тому; 1500 років тому, тисячу років тому, 200-300 років тому, і обсудити, де в той час були наші предки, чим займалися, як називалисяабо як їх називали, до яких релігій і держав відносилися тому подібне.

Юрій 2010-01-14 / 23:50:00
Про надзвичайно важливу роль церкви у формуванні народів, націй, не треба забувати. У нас і досі побутує старовинна пісня - "ганьба то є ганьба, ганьба превелика, же я дівка руська люблю католика". Звичайно, що "руських" у розумінні національності тут не було, були православні і католики, і ці громади уособлювалися. Чи можна цю тезу підтвердити? Наскільки мені відомо, в законодавчих актах Угорщини ще в 15 столітті окремо оговорювався порядок оподаткування русинських (православних) церковних громад. Але я не смію стверджувати, що в тих громадах були виключно русини за національністю - про національності говорити просто було зарано.

Юрій 2010-01-14 / 23:37:00
Щодо вживання назви "русини"(галичина, буковина, поділя, волинь, чернігівшина, київщина, черкащина, ітд) моя думка така - в період, який Ви називаєте - 9-19 століття на наших територіях ще не сформувалися "нації" в сьогоднішньому розумінні терміну. Українська культурна нація сформувалася приблизно 200-250 років тому. до того часу народам давали назви (або всупереч завойовникам вони самі приймали назви) згідно приналежності до певної церкви - релігійної організації. Русинами (руськими людьми) називали православних, хоча по походженню, по крові, члени церковних приходів могли бути і іншими.

Юрій 2010-01-14 / 23:26:00
З приводу тої статті (чи може потрібно було б назвати якось інакше, це справа авторів) основне питання - чи бачите там явні ознаки сепаратизму, заклики до розколу України або щось подібне? Я, наприклад, бачу стурбованість за майбутнє держави і пропозиції до вдосконалення її устрою.Це висловлюється обєднаням, до якого, як мені відомо, входить багато різних громадських організацій. Якщо ознак тих -"ізмів" там немає, то може не варто клеїти ярлик сепаратизму і ворожості до України всім закарпатцям? Простих людей - більшість, але Ви чуєте тільки декількох крикунів, і по них судите про всіх. Хіба це правильно?

Щодо "історії" - на тій темі я пропонував вибудувати трошки інакше дискусію, але не був почутий. Варто б виставити собі часову шкалу і пробувати разом з"ясувати, що, як і чому відбувалося в певні періоди, задаючи один одному питання без образ. У кожного інакший доступ до інформації, різна освіта, але метод "мозкової атаки" все одно спрацює!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини