Світлій пам'яті Михайла Мартина

Болем і глибокою скорботою пронизала серця сумна звістка про те, що 30 грудня 2009 року раптово, на 47-му році життя обірвалась земна путь першого заступника голови Закарпатської обласної ради V скликання Михайла Михайловича Мартина.

Світлій пам'яті Михайла Мартина

Короткими, але яскравими, сповненими сумлінною працею, енергійною діяльністю були його літа.

Народився Михайло Михайлович 22 липня 1962 року у місті Хуст. Після закінчення середньої школи він, здібний, прагнучий знань юнак, здобув вищу освіту в Ужгородському державному університеті. Відтак була служба у Збройних Силах, де, як офіцер, зарекомендував себе справжнім командиром, керівником, що вміє працювати з людьми, ділить їхні радощі і смуток, вболіває за їх долю.

Таким був початок трудової біографії Михайла Михайловича, такими були і всі наступні роки його стрімкого, до болю короткого життя.

Добрим словом згадують його ті, з ким він працював в Ужгородському комбінаті хлібопродуктів, колишні колеги по комсомольсько-молодіжній роботі. Він мав талант лідера, і молодь щиро вірила і довіряла йому, обираючи на відповідальні посади.

Очолюючи з 1991-го по 1999 рік ТОВ „Фонд”, він довів, що міг би бути успішним підприємцем, але всі свої здібності, енергію Михайло Мартин спрямував на розбудову демократичної, незалежної Української держави, на благо рідного краю. Він став одним із організаторів ВО партії „Батьківщина” на Закарпатті. Безмежно щирий, відданий спільній справі, Михайло Мартин безкомпромісно боровся за перемогу правди, справедливості, демократії. Таким Михайло Михайлович був серед однопартійців, таким він був для всіх краян.

У квітні 2006 року його обирають депутатом обласної ради V скликання. Народні обранці проявили високе довір’я, обравши Михайла Мартин першим заступником голови обласної ради.

На цій посаді він працював сумлінно, чесно і, як завжди, самовіддано, сповна віддаючи себе роботі. Щодня, щохвилини ішов до людей. Прагнув усім серцем допомогти кожному, кому потрібна була підтримка у цей нелегкий час. Йому вірили і довіряли. З ним ділились думками, помислами, мріями не лише депутати, а й наші земляки в усіх куточках Закарпаття. Бо Михайло Мартин сміливо брав на себе відповідальність за сказане і зроблене, вмів шанувати думку інших. Михайло Мартин відзначений орденом „За заслуги” ІІІ ступеня.

Він пішов від нас тоді, коли його праця була особливо активною, плідною. Тому і втрата ця така тяжка і болісна для рідних, друзів, колег, усіх наших краян.

Висловлюємо щирі співчуття сім’ї, родині Михайла Михайловича Мартина. Хай буде йому пухом рідна закарпатська земля, яку він любив понад усе, в ім’я щасливого майбутнього жив і трудився на ній.

Світла пам’ять про Михайла Мартина житиме в наших серцях, у серцях усіх, хто знав його, працював і спілкувався з ним.

М. Кічковський, О. Гаваші, В. Брензович, І. Балога, В. Гоблик, В. Лукеча, М. Попович, В. Бульчак, І. Бібен, О. Адамчук, А. Андріїв, О. Антал, О. Баранюк, Ю. Бережник, В. Биркович, Є. Біров, І. Ботош, М. Брецко, М. Бунтушак, І. Бушко, В. Вашко, М. Вегеш, Ю. Височанський, В. Ганущак, В. Гісем, М. Гебус, Ю. Гецко, І. Гецянин, В. Гнатків, П. Гойс, Г. Гороховська, Г. Гулачі, В. Гурзан, С. Деркач, В. Дряшкаба, Ю. Дупко, Є. Жупан, А. Зелінський, В. Ігнатко, І. Йовбак, М. Каламуняк, І. Качур, М. Качур, В. Ковач, М. Ковач, А. Колібаба, В. Кручаниця, Е. Кевсегі, І. Курах, І. Ледіда, М. Ланьо, Є. Ластівка, В. Лінтур, Ф. Лукіта, М. Лакатош, І. Маріна, Н. Марина, В. Маркович, Ш. Мілован, В. Мікловда, С. Медвідь, І. Орос, І. Палешник, Ч. Пейтер, Ю. Петеї, В. Піпаш, В. Постолакі, О. Пристая, М. Рішко, В. Русин, В. Смоланка, О. Сухан, А. Сербайло, О. Солонтай, І. Свищо, М. Сятиня, О. Ткаченко, В. Трикур, І. Туріс, Ю. Тягур, О. Туркевич, Е. Улинець, Г. Уліганинець, Й. Фізеші, Ф. Харута, В. Хмелєвцов, В. Цар, І. Чейпеш, В. Чубірко, В. Швардак, В. Шкріба, А. Шекета, В. Ящищак, О. Яцканич.

 

Пам’яті колеги, друга, наставника

Життєлюб, оптиміст, доброзичливець. Його щира усмішка додавала снаги навіть у найскрутнішу хвилину. Здатний завжди підтримати словом і ділом у тяжкий час. Діями і помислами спрямований у майбутнє. Таким був для нас, працівників виконавчого апарату обласної ради Михайло Мартин. 

Звістка про його раптову смерть болем відгукнулася у наших серцях. Для нас він був колегом, другом, наставником. У глибокому сумі схиляємо голову перед його світлою пам’яттю і висловлюємо щирі співчуття його рідній матусі, дружині Ларисі Іванівні, донечці Іринці, рідним і близьким.

Хай буде йому пухом рідна земля. Світла пам’ять про Михайла Михайловича Мартина незгасна у наших серцях.

Виконавчий апарат обласної ради


Прощання з Михайлом Михайловичем Мартином та громадська панахида відбудуться 2 січня 2010 р. о 13 год. в м.Ужгороді на Кальварії у Будинку громадських панахид.

 

 

 Image

Фото зроблене 29 грудня ц. р. Михайлу Мартину прийшли віншувати щасливого новоріччя та різдвяних свят. Дякуючи колядникам, він побажав їм успіхів і всіх благ.

 

…30 грудня 2009 року перестало битися його серце.

30 грудня 2009р.

Теги: Михайло Мартин, обласна рада,

Коментарі

ember 2010-01-02 / 22:44:00
Nyugodj békében...

Egykori katonatársad.

Українець 2009-12-30 / 18:38:00
Земля тобі пухом, Мішку!

Вибачай за все.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини