На Закарпатті син убив батька у стані афекту

Проблема батьків і дітей існує давно. Причини непорозумінь -- різні. Прикро, коли з'ясування стосунків переходять всякі межі людської моралі. Особливо гірко, коли такі родинні негаразди мають фатальні наслідки. Як, наприклад, трапилося в одному з сімейств у селі Страбичово на Мукачівщині.

На Закарпатті син убив батька у стані афекту

Неприязнь у стосунки  нині вже покійного 50-річного Дмитра з його  домочадцями закралася ще  кілька років тому. Причиною цього став  складний характер чоловіка та пристрасть до випивки. У пориві п’яного гніву глава сім’ї  міг накинутися на домашніх з кулаками, брутально  облаяти їх. Мати справу з розлюченим бузувіром, котрий придирався до  будь-якої дрібниці, зрозуміло, ніхто не бажав, тому намагалися уникати його, аби не виникав  конфлікт. Та це не допомагало. Полегшення в домі наставало  тільки тоді, коли Дмитро виїжджав на заробітки у Португалію.

Незважаючи на всі негаразди, сім’я була заможною. Здавалося б,  живи собі та примножуй добро. Та замість поваги і миру в хаті панувала ненависть між господарем та його домочадцями.

Не надто приязно ставився Дмитро й до свого сина, 23-річного Василя. Неодноразово вони зчеплювалися в сутичці. А останнім часом  між цими двома рідними людьми наче чорна кішка пробігла.

Одного разу Василь повідомив, що  має намір одружитися. Батько чомусь не дав своєї згоди, гаряче протестував проти  такого вибору. А  наприкінці літа у  цьому помешканні відбулася серйозна  сварка, після якої Дмитро  почав  жити в іншій частині  будинку. Та довгожданий спокій так і не настав.  Ображений глава сімейства  затаїв камінь за пазухою. Ніяк не міг заспокоїтися. Частенько після  випитої оковитої  Дмитро погрожував сім’ї: мовляв,  я вас усіх спалю! Та недарма кажуть:  що в п’яного на язику, то в тверезого на розумі…

…Сусіди зауважили,  як з-під даху помешкання, де проживало це сімейство, валить  густий дим. У кінці двору палало сіно, зайнявся й будинок.  На вікнах були жалюзі, але й за ними вже видно було, що хата повна диму. Люди, викликавши пожежників,  кинулися самотужки гасити  вогонь. 

Сусіди  зателефонували  Василеві на роботу в Мукачево,  розповівши про біду в його  хаті.  Взявши таксі,   хлопець   поїхав додому. Біля будинку  побачив сліди від  розлитого машинного масла. Певніше за все, подумав,  це підпал.  Спочатку Василь допомагав  пожежникам  боротися з вогняною стихією. А далі його осінила думка: це, мабуть,  батько  виконав свої погрози?! Влучивши  момент, пішов шукати того. Батько був у сараї. Спершу між ними виникла словесна перепалка, далі дійшло до бійки. Гнів, котрий переповнював душу Василя, цього разу вилився через край. Не тямлячись від злості,  син вихопив ніж та став ним  осатаніло гамселити батька. У цю мить хлопець, здається, не чув зойків батька. Не зупинили його ні благання, ні закривавлений вигляд чоловіка.  Схопивши у пориві гніву сокиру, він ще  кілька разів ударив нею  батька по голові.   Зупинився лише тоді, коли  той не дихав.

Покинувши свою жертву, Василь подався до пожежників  допомагати  гасити вогонь. Коли стихію приборкали, попросив одного з вогнеборців піти з ним пошукати батька. Знайшли його закривавленим у сараї...   Василь занервував, сказав, що  батько, мабуть,  покінчив життя самогубством. 

На місце НП, окрім слідчо-оперативної групи, приїхали також  працівники карного розшуку, котрі  почали з’ясовувати  причини загадкового суїциду. Сама версія про те, що Дмитро покінчив життя самогубством, викликала у них сумнів. Адже не міг  чоловік завдати собі  аж сім ножових ран, кожна з яких була смертельною! Крім того, були ще ушкодження голови якимось тупим предметом...

Оперативники вирішили детальніше поспілкуватися з Василем. Спочатку підозрюваний відпирався, казав, що взагалі не чіпав батька. Але потім таки відважився розповісти про  те, що сталося. За цим фактом  порушено кримінальну справу. Триває  слідство.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
25 грудня 2009р.

Теги: афект, убив, Страбичово

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
» Всі новини