Відбулася сесія Ужгородської райради

Для депутатів Ужгородської районної ради день проведення пленарного засідання 23 сесії 18 грудня ц.р. видався успішним, продуктивним і урочистим.

Відбулася сесія Ужгородської райради

 – Враховуючи, що у Великій Доброні накопичилось ряд питань, - розповідає начальник оргвідділу виконавчого апарату райради Галина Барканова, – було прийнято рішення після завершення роботи сесії провести виїзний День депутата на території Великодобронської сільської ради, а заодно відсвяткувати всією депутатською громадою День місцевого самоврядування.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Анатолій Колібаба, керівники відділів РДА, селищний та сільські голови. 

Перед початком роботи сесії голова районної ради Михайло Фединець вручив посвідчення депутата районної ради Володимиру Стегнею, який увійшов в склад депутатського корпусу ради замість вибулого депутата. Відтак затвердили порядок денний, який передбачав розгляд 12 питань.

Відповідно до плану роботи ради було заслухано звіт районної державної адміністрації про здійснення повноважень, делегованих їй радою, з яким ознайомив депутатів Анатолій Колібаба. Він зазначив, що, завдяки поступовому відновленню промислового виробництва та нарощуванню обсягів сільськогосподарської продукції, посиленню соціальної складової, направленої на збереження соціальних гарантій та недопущення падіння рівня життя громадян, а також широкому впровадженню антикризових заходів, район займає лідируюче місце в області за рівнем соціально-економічного розвитку

Зокрема, в районі утримуються лідируючі позиції за обсягами реалізації промислової продукції. За підсумками виробничої діяльності у 2009 році сільгосппідприємствами району очікується 7,1 млн. грн. чистого прибутку. З початку року виконано робіт з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури та газифікації населених пунктів на 2,7 млн. грн. Введено в експлуатацію другу чергу Малодобронської ЗОШ на 150 учнівських місць, їдальню Оноківської ЗОШ на 456 посадкових місць, дитсадок в с.Часлівці.

Виготовляються робочі проекти з реконструкції дитсадка с.Холмець та будівництво Червонівської ЗОШ. За обсягами введення житла в експлуатацію район посідає третє місце в області. В повному обсязі зроблено грошову оцінку земель, проведено інвентаризацію 94% території району. Район залишається лідером за обсягами прямих іноземних інвестицій. Обсяги інвестицій в основний капітал зросли на 24,8%.

 - Напередодні звіт про роботу РДА було опубліковано в районній газеті „Вісті Ужгородщини”, детально обговорено в комісіях, отже, у депутатів особливих запитань не було, то ж звіт схвалили без зайвих запитань, - наголосила Галина Іванівна.

Депутати внесли зміни до районного бюджету на 2009 рік, зменшивши обсяг доходів спеціального фонду районного бюджету на 2 043 380 грн. і на цю ж суму зменшили обсяг видатків.

Виконуючий обов’язки начальника управління праці та соціального захисту населення РДА Юрій Лукач розповів депутатам як виконується програма допомоги соціально-незахищеним верствам населення району. Депутатів цікавило, скільки коштів виділено для надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, багатодітним сім’ям та інвалідам окремо по кожній селищній та сільських радах, скільки виділено путівок на оздоровлення непрацездатним громадянам та інвалідам, яка ефективність роботи соціальних працівників тощо.

Було прийнято рішення про реорганізацію Великодобронської дільничної лікарні, створивши на її базі амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Депутати також затвердили типовий порядок погодження прийняття об’єктів будівництва в експлуатацію на території району, технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки МПП „РОС”, надали дозвіл Невицькій та Оноківській сільським радам на розробку проекту землеустрою, внесли зміни до рішення про ставки єдиного податку та затвердили план роботи на 1 півріччя 2010 року. 

На завершення депутати прийняли Звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розвитку і діяльності освітньої мережі національних меншин. У зверненні йшлося про стурбованість подальшою долею шкіл з угорською мовою навчання. Зокрема, зовнішнє незалежне оцінювання осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів, передбачає складання тестів тільки українською мовою. А оскільки шкільна програма з української мови та літератури не передбачає вивчення спеціальної термінології з основних шкільних дисциплін, то це ставить випускників шкіл з угорською мовою навчання в нерівні умови з випускниками шкіл з українською мовою навчання. Пропонувалось також забезпечити в повному обсязі підручниками учнів шкіл з угорською мовою навчання.
Відбулася сесія Ужгородської райради

Було прийнято також Звернення до Верховної Ради України щодо обмеження у терміні повноважень депутатів місцевих рад. Адже, відповідно до змін, внесених до Конституції України в 2004 році, депутати місцевих рад обиралися терміном на 5 років.

Завершивши роботу сесії чітко за регламентом, депутати, сільські голови, запрошені вирушили в Велику Добронь. Це велике угорське село зустріло районних парламентарів у казково-білосніжному вбранні, повсюди миготіли гірлянди, відчувався передноворічний радісний настрій. Угорці готувались до Різдва.

 - Керівники району разом з депутатами побували у Великодобронському ліцеї та дільничній лікарні, на власні очі побачили стан справ у цих закладах, і тут же вирішили, що депутатський корпус районної ради докладе максимум зусиль, щоб в майбутньому зняти всі тамтешні нагальні проблемні, – наголосила Г.Барканова.

Продовжуючи програму, вже в рамках відзначення Дня місцевого самоВідбулася сесія Ужгородської райрадиврядування, Михайло Фединець проінформував присутніх, що Указом Президента України за значний особистий внесок в соціально-економічний розвиток регіону і з нагоди Дня місцевого самоврядування Великодобронського сільського голову Золтана Сільваші нагороджено орденом Данила Галицького, заступника голови районної державної адміністрації, депутата районної ради Анатолія Черниченка - Грамотою Верховної Ради України, першого заступника начальника Ужгородської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці, депутата районної ради Василя Нодя - відзнакою обласної ради та обласної державної адміністрації „За розвиток регіону”, голову фермерського господарства, депутата районної ради Ференца Йонаша - грамотою обласної державної адміністрації .

В урочистій атмосфері голова райради виконав ще одну приємну місію - вручив грамоти районної ради кращим представникам органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Привітати іменинників прийшли перший заступник голови обласної ради Михайло Мартин, заступник голови, керівник апарату обласної державної адміністрації Михайло Попович та начальник управління державної служби Головдержслужби України в Закарпатській області Василь Попадинець.

24 грудня 2009р.

Теги: Ужгородська районна рада, сесія, депутати

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини