Німецька фірма Knauf має намір відкрити на Закарпатті кар'єр з видобутку перліту на EUR10 млн

Група Knauf (Німеччина) планує отримати ліцензію на видобуток перліту (вулканічного скла) під м. Берегово (Закарпатська обл.) Для відкриття в перспективі там заводу з виробництва теплоізоляційних матеріалів на основі спученого перліту.

Німецька фірма Knauf має намір відкрити на Закарпатті кар'єр з видобутку перліту на EUR10 млн

Для отримання ліцензії на видобуток перліту і розробку кар'єру групі необхідна згода Берегівської районної ради, яка не стала розглядати на минулому засіданні звернення Knauf, пославшись на необхідність вивчення громадської думки.

"На жаль, вони (депутати райради) не розглянули наше звернення і сказали, що будуть вивчати громадську думку. Напевно, це правильно. Але мене вражає ставлення до підприємництва. Зараз криза, а ми заявили EUR10 млн інвестицій, створення близько 50 робочих місць тільки на цьому кар'єрі, який дасть можливість для регіону в суміжних галузях створити, як мінімум, 150 робочих місць. Це надходження до бюджету з кожної тонни видобутої сировини. У найближчому майбутньому будівництво заводу з переробки перліту. Але це виявилося нікому не цікавим", - сказав А. Гавриш.

Він також зазначив, що райрада збирається раз на три місяці.

Разом з тим, як повідомили в ТОВ "Перліт груп" (Київ), що володіє правом на видобуток перліту підприємством "Берегівський кар'єр", німецька група невдало вибрала місце для відкриття ще одного кар'єру на цьому єдиному в Україні родовищі (родовище перліту "Фогош") . Так, на обраній земельній ділянці проходять газопровід, залізниця, а також розташовано кілька селищ, перенесення яких зажадає від Knauf вкладення значних коштів.

"Там, де вони (Knauf) купують землю, проходять газ, залізниця, знаходяться селища. Щоб це перенести, потрібні капітальні вкладення", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляється на веб-сайті "Перліт груп", родовище перліту "Фогош" під Береговим є єдиним відомим в Україні. Його підтверджені запаси становлять 13,4 млн тонн.

Потужності "Берегівського кар'єра" досягають 100 тис. тонн перліту на рік. Засновником "Перліт груп" є "Київська інвестиційна група", інвестиції якої зосереджені в комунальній сфері, банківському бізнесі, виробництві, медіа та нерухомості. Група також є однією з найбільших у країні за розмірами контрольованих земельних активів.

Німецька група Knauf в даний час має два заводи в Україні. Перший завод з випуску гіпсокартону почав роботу в 1999 році на базі Київського заводу будівельних матеріалів "Строймак" (тепер - ТОВ "Кнауф Гіпс Київ"). Другий завод з виробництва гіпсокартону і ССС (ТОВ "Кнауф Гіпс Донбас") створений на базі заводу ЗАТ "Деконський гіпс" (Соледар Донецької обл.), пакет акцій якого, а також ліцензії на видобуток гіпсового каменю на декількох родовищах (Нирківське, Покровське, Михайлівське - все Донецька обл.) були викуплені в кінці 2002 року. У 2004 році тут було розпочато виробництво СБС, у 2006 році запущена перша лінія з випуску гіпсокартону, в 2008 - друга лінія.

До групи Knauf також входить ТОВ "Кнауф Інсулейшн Україна" (Київ), що спеціалізується на торгівлі теплоізоляційними матеріалами і планує в перспективі побудувати завод мінераловатних утеплювачів на основі скловолокна в Фастові (Київська обл.), а також маркетингова компанія "Кнауф маркетинг" (Київ) з філіалами в Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Івано-Франківську, Сімферополі, Харкові, Львові, і навчальний центр у Києві.

Група Knauf зі штаб-квартирою в Німеччині заснована в 1932 році і виробляє теплоізоляційні і гіпсові будматеріали. Група налічує понад 150 заводів у 40 країнах світу. Обсяг річних продажів групи перевищує EUR5, 5 млрд.

10 грудня 2009р.

Теги: перліт, кар'єр, Knauf, Берегово

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини