В Ужгороді журналістка Тетяна Грицищук презентувала книжку "Іду до людей"

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація книжки закарпатської журналістки Тетяни Грицищук "Іду до людей". Книга вийшла в ужгородському видавництві "Мистецька лінія" за спонсорські та власні кошти автора.

В Ужгороді журналістка Тетяна Грицищук презентувала книжку "Іду до людей"

"Книга моєму серцю дорога. Це 41 матеріал, найкращі мої статті за 12-річну роботу у журналістиці. Я друкуюся у різних виданнях, тож додаткової потреби йти до читача не було. Але все ж вирішила видати власну книгу, послухавши поради колег та редактора видавництва "Мистецька лінія" Олександри Козоріз", — розповіла Тетяна Грицищук.

Журналістка зізналася, що прагнула у своїх матеріалах зобразити рідне Закарпаття, розповісти про прекрасних неординарних людей, які тут живуть, їхні традиції, звичаї, а також проблеми екології краю, духовності. "Я хотіла показати все, чим живуть наші люди, їхні діти", — каже Тетяна Грицищук.
Вона також розповіла про кілька цікавих випадків з власної журналістської роботи. Наприклад, після написання матеріалу про рідне село – Малий Раковець – і зокрема про малораковецьку самогонку, яку возили куштувати навіть Брежнєву, телеканал УТ-1 (продюсерський центр "Закрита зона") виявив бажання знімати сюжет про село. Особливо запам’ятався авторці і процес роботи над матеріалом про закарпатця, який у 40 років знайшов свою рідну матір. І про студентку, яка мужньо долає недугу, не втрачаючи життєвого оптимізму.

Головний редактор видавництва "Мистецька лінія" Олександра Козоріз зауважила: "Добре, що у такий нелегкий час з’являються книжки, як "Іду до людей", з якими справді не соромно йти до читача. Книга вистраждана авторкою, адже слід було не лише творчо опрацювати тексти, а я віднайти фінансову допомогу для її видання", — розповіла редактор. Олександра Козоріз побажала авторці, щоб її журналістські матеріали стали основою для літературних творів: "Публікації Тетяна Грицищук відзначенні письменницьким даром. Позитивом є і те, що слова її героїв не містять нальоту пуризму, їхня жива мова не вихолощена до літературної норми, а передана діалектом, яким і розмовляють люди".

Один зі спонсорів книги Микола Жолтані зауважив, що вважає книгу "промінчиком світла" у інформаційному оточенні. "Написання книги — це розкриття потенціалу людини, а тим більше, коли книга по людей, про їхні долі. Я відчув, що Тетяною Грицищук рухає любов до людей. Неможливо було б написати таку книгу, не маючи цього почуття до людей", — каже Микола Жолтані.
До слова, торік Тетяна Грицищук в журналістському опитуванні Ужгородського прес-клубу реформ отримала номінацію "Народний журналіст" (за підготовку численних матеріалів про життя закарпатської глибинки).

Книга закарпатської журналістки Тетяни Грицищук "Іду до людей" - про людей і для людей. Героями її матеріалів є відомі особистості краю й України: професор Олександр Фединець, двічі Герой Соціалістичної праці Юрій Пітра, народний артист України Іван Попович, письменник Іван Чендей, професор Юрій Переста, поет-пісняр, телеведучий Петро Мага та ін.

До книги ввійшли матеріали, написані впродовж 12 років журналістської роботи з публікацією в обласних та всеукраїнських періодичних виданнях, зокрема в "ГАЗЕТІ по-українськи", "Неділі", "Старому замку – Паланку", "Романі Яг", "Молоді Закарпаття", "Корзо", "Ужгороді", "Трембіті", всеукраїнському незалежному жіночому часописові "Краянка".

08 грудня 2009р.

Теги: журналістка, Тетяна Грицищук, книжка

НОВИНИ: Соціо

17:33
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
» Всі новини