Рахівський зрештою таки написав заяву про відставку?

Вчора відбулася закрита колегія МВС, після якої міністр внутрішніх справ Василь Цушко запропонував керівникам практично всіх обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ покинути свої пости за власним бажанням у зв'язку з "політичними проблемами" і "низьким рейтингом їх роботи". На момент здачі номера переважна більшість керівників обласних УМВС пропозицію Василя Цушка прийняла.

Рахівський зрештою таки написав заяву про відставку?Вчорашня колегія МВС проходила в закритому режимі. Як повідомили в департаменті міністерства у зв'язках з громадськістю, "на колегії нікому звільнятися не пропонували". "Виступали начальники служб, керівники обласних управлінь МВС, але ніякі кадрові питання не обговорювалися", – розказав керівник департаменту Костянтин Стогній. Тим часом, кадрові питання вирішувалися в індивідуальному порядку. Пан Стогній підтвердив, що після засідання колегії міністр внутрішніх справ Василь Цушко поодинці запрошував до себе в кабінет керівників служб міністерства і начальників обласних УМВС, пише газета «Коммерсант-Украина».

В другій половині дня джерела видання почали повідомляти про те, що в особистій бесіді практично всім керівникам УМВС Василь Цушко пропонував звільнитися за власним бажанням. "Пояснювалося це трьома причинами, – розказав начальник одного з обласних управлінь МВС.– По-перше, мовилося про політичну складову, зокрема про те, що ми люди не з тієї команди. По-друге, прямо сказано, що тим самим керівництво хоче показати неефективність роботи керівників УМВС. І третє, мовилося, що причиною звільнень є дані опитування особового складу міліції в областях".

Відзначимо, що ще в грудні 2006 року начальник УМВС у Запорізькій області Віктор Ольховський заявив журналістам, що, за наявною у нього інформацією, представники антикризової коаліції наполягають на розподілі посад у МВС за партійною квотою. "Є пропозиція, щоб майже не за квотами позначати. 65 відсотків – квота Партії регіонів, 20 відсотків – СПУ і 10 відсотків – Компартії", – повідомив він. Ольховський переконаний, що між главою МВС і представниками антикризової коаліції однозначно існують певні домовленості чи " на рівні заступника міністра, чи начальників УВС".

Спочатку джерела газети в МВС повідомили, що після розмов з главою МВС відмовилися звільнитися глави Волинських, Івано-франківського, Київського, Закарпатського і Черкаського обласних УМВС, а також глава Київського міського управління внутрішніх справ. Проте ближче до вечора цей список значно скоротився. За непідтвердженою інформацією, на момент здачі з'ясувалося, що точно не написали заяви про відхід або не підтвердили своє звільнення лише глави Черкаського обласного УМВС Микола Каплій і начальник Київського міського управління внутрішніх справ Віталій Ярема.

Також, як стало відомо виданню, не дав згоди піти з поста начальник Львівського УМВС Віталій Максимов, якому було запропоновано покинути регіон і очолити УМВС Закарпаття. Його відставка аргументувалася тим, що "необхідно замінити начальника закарпатської міліції". Цікаво, що це повністю відповідає раніше отриманій від джерела в МВС інформації про те, що після відставки Юрія Луценка з поста глави МВС між Секретаріатом Президента і новим керівництвом Міністерства внутрішніх справ була домовленість про те, що пан Максимов продовжить працювати начальником обласного управління міліції "чи у Львівській області, чи в будь-якому іншому регіоні".
ForUm
18 січня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини