Відбулася українсько-угорська нарада з питань водного господарства на прикордонних водах

З 8 по 9 жовтня 2009 року на території України проходила ХV нарада Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з виконання Міжурядової українсько-угорської Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах, підписаної 11 листопада 1997 року в м. Будапешт.

Відбулася українсько-угорська нарада з питань водного господарства на прикордонних водах

Про це "Закарпаття online" повідомили в Закарпатському облводгоспі.

Українську делегацію на нараді очолював Василь Сташук, голова Держводгоспу України, Уповноважений Уряду України з питань співробітництва на прикордонних водах, угорську делегацію - др. Йожеф Вароді, Генеральний директор головної Дирекції водного господарства з питань водного господарства і охорони навколишнього середовища Угорcької Республіки, Уповноважений Уряду. До складу делегацій також входили Заступники Уповноважених Урядів та експерти Сторін.

Уповноважені Урядів підвели підсумки стану українсько-угорського співробітництва в галузі водного господарства на прикордонних водах за період з березня 2008 до вересня 2009 років і виконання Протоколу XІV та позачергової нарад Уповноважених Урядів України і Угорської Республіки.

ХV нарада Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з виконання Міжурядової українсько-угорської Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах

Учасники наради детально розглянули діяльність Сторін в галузі протипаводкового захисту і захисту від внутрішніх вод, з питань гідрометеорології і водних ресурсів та з охорони якості прикордонних вод. Окрім цього також були розглянуті питання поводження твердими побутовими відходами в басейні Верхньої Тиси, хід реалізації спільних проектів транскордонного співробітництва, обговорено можливості подальшої співпраці з розробки нових проектів для отримання грантів Європейської Комісії та ряд інших актуальних питань двостороннього співробітництва на прикордонних водах.

Головна увага учасників наради була зосереджена на виконанні заходів з підвищення надійності захисту населення і спільних прикордонних територій від шкідливої дії вод, здійснення оперативного інформування Сторін про стан гідрологічної і метеорологічної ситуації в регіоні, забезпечення належної якості вод на спільних водотоках двох країн.

ХV нарада Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з виконання Міжурядової українсько-угорської Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах

Уповноважені Урядів затвердили "Стратегію розвитку спільної автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи (АІВС - Тиса)" та "Порядок проведення на українсько-угорських прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості води та проведення необхідних дій у зв'язку з надзвичайними забрудненнями".

Уповноважені Урядів і експерти Сторін обговорили питання ліквідації наслідків побутових засмічень, які мали місце на р. Тиса останніми роками. Угорська Сторона надала інформацію Українській Стороні про значні зусилля, які щороку докладають водогосподарські організації Угорської Республіки для ліквідації засмічення р. Тиса побутовими відходами, що мають місце після проходження паводків. Обговорюючи цю проблему, Сторони відмітили, що питання поводження з побутовими відходами можливо вирішити в рамках реалізації спільних проектів транскордонного співробітництва і вирішили в 2010 році в Угорщині провести другий Міжнародний круглий стіл з проблематики "Поводження з твердими побутовими відходами та запобігання забрудненню транскордонних водотоків", на якому Сторони прозвітують про виконану протягом року роботу.

Під час проведення наради Угорська Сторона інформувала про стан виконання робіт з впровадження Водної Рамкової Директиви ЄС, залучення й інформування громадськості щодо її виконання, а також розробку Плану управління річковим басейном на території Угорщини.

ХV нарада Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з виконання Міжурядової українсько-угорської Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах

За результатами проведення ХV наради Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки Сторони підписали відповідний Протокол.

ХV нарада Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з виконання Міжурядової українсько-угорської Угоди з питань водного господарства на прикордонних водах
15 жовтня 2009р.

Теги: Україна, Угорщина, прикордонні води, водне господарство

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини