На Закарпатті розпочалася "війна" силовиків?

Справжня війна силовиків розпочалася на Закарпатті. Основна причина - перерозподіл контрабандних потоків, які контролює закарпатська міліція. Конфліктуючими сторонами стали два угрупування - начальник міліції Павло Кононенко разом з головним даішником області Сергієм Луцюком. Іншу сторону представляє - начальник "шістки" Сергій Шаранич.

На Закарпатті розпочалася "війна" силовиків?

Днями на сайті "Репортер" з'явилася інформація про те, що працівники підрозділу державної служби боротьби з економічною злочинністю на Закарпатті встановили факт реалізації приватним підприємством фальсифікованої горілчаної продукції і горілки з "лівими" акцизними марками. Загалом у фірми вилучили близько 66,5 тисяч пляшок на суму більше 500 тисяч гривень, порушено справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України. (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Крім того, на цьому ж підприємстві вилучено близько 50 видів іншої горілчаної продукції, яку скерували на експертизу щодо її якості.

Усі ці, ніби з гангстерських фільмів події, вочевидь стосувалися ПП "Марина" -- підприємства, яке "склепали" начальник УБОЗУ в Закарпатській області Сергій Шаранич зі своїм кумом, депутатом обласної ради Іваном Мариною. Воно володіє ліцензіями на розлив та продаж лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. Водночас підприємство займалося і поставками в область "лівої" горілки.

Нагадаємо, що Сергій Шаранич вдруге призначений начальником закарпатського УБОЗу навесні цього року. Представляючи його, міністр МВС Юрій Луценко, який оголосив про призначення саме під час робочого візиту в Ужгород, обмовився, що Шаранич працюватиме ніби з випробовувальним терміном і якщо доведе роботою, що гідний, тоді стане повноправним керівником підрозділу. Чи не для "доказів", зокрема грошових, самому Луценку Шаранич і взявся за "пальону" паленку.

Отож, дізнавшись про горілчаний бізнес підлеглого, начальник ГУ УМВС Павло Кононенко дав вказівку закрити склади та виробництво цього підприємства. Виконували її "убезівці". І можна було б вітати "торжество справедливості", якби… Усе до цинізму прагматично - горілчаний бізнес, у тому числі й завезення в область лівої горілки облюбував сам чільник крайової міліції. Павло Кононенко та його кум, начальник управління Державної служби боротьби з економічними злочинами Микола Кулітка - взяли під свій дах супровід та реалізацію "лівої" горілки через приватних підприємців, які працюють в Ужгороді, Берегові, Виноградові та Нересниці. Відтак щотижня в область завозять 5-7 каміонів фальсифікату. Супровід здійснює ДАІ під особистим контролем керівника цього підрозділу Петра Луцюка. Недаремно ж Кононенко грудьми став на захист "даішників" у Драгівському конфлікті, а коли на посаді начальника ДАІ області за рішенням суду поновили Василя Довгомелю, наступного ж дня наказом Луценка усе ДАІ було реформоване -- з управління у відділ при ГУ МВС області з поновленням у керівному кріслі знову ж Луцюка.

Не поділили Кононенко з Шараничем і ще один "хлібний бізнес" -- заробіток на кордонах. За кілька місяців з часу призначення Шаранича поблизу митниць було кілька випадків силових суперечок між співробітниками "Беркуту", які підпорядковані Сергію Шараничу та працівниками ДАІ, які збирають данину на користь Павла Кононенка та Петра Луцюка.

Із досвіду початку 90-х та численних кінофільмів ми добре знаємо, у що виливаються "розбірки" між мафіозі. Тим більше страшно, коли ці мафіозі прикриті… погонами правоохоронців… Потерпають від цих розбірок в першу чергу пересічні закарпатці. Адже охороняти наш спокій нема кому. Міліція зайнята іншим.

PS. Як стало відомо з джерел в ГУ УМВС долю Сергія Шаранича вирішать вже на початку наступного тижня. На його посаду буде призначено людину з Рівного. С. Шараничу доведеться покинути міліцейські лави.

http://zapravduuz.livejournal.com/
12 жовтня 2009р.

Теги: контрабандний, міліція, Павло Кононенко, Сергій Шаранич

Коментарі

Берча Саша 2014-03-26 / 15:30:48
Я точно знаю що у 1999 року Гичка М. *Жаба* робив у Хустському УБОЗі, будучи у слідчій групі по вимаганню коштів злочинцями отримав у злодіїв 10 тис.дол.США, за що в подальшому украв у слідчого паспорт та передав його бандиту, після чого відносно нього була порушена кримінальна справа, але так як він обіцяв дати покази на тодішнього начальника Варцабу В. що саме ці кошти передав йому, кримінальну справу за сприянням останього було закрито. Тікаючи від слідчого на автомобілі Жаба в м.Хуст чуть не позбивав чесний наруд, та перебував у розшуці.

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини